Zadnji podizaci stakala
Moderator: Dragomir
-
- Poruka: 364
- Član foruma od: utorak, 30. mar. 2010. u 19:33h
Zadnji podizaci stakala
Nasao sam zadnje podizace stakala za mondea 98' godina,pa reko da ih probam ubaciti kod sebe. Nemam instalacije nikakve,pa sam rastavio vrata i provukao kablovedo vozacevih vrata,odakle cu podizati-spustati sa tastera. Nasao sam taster sa mondea 1 koji ima prekidace i za zadnja vrata,ali dzek je manji nego na ovom mom tasteru koji ima samo 3 prekidaca. postavio sam podizace i probao na akumulator,rade odlicno,ali ne znam kako da spojim na taster od mondea 1? ima li neko ideju,ili je previse komplikovano,pa da posjetim nekog elektricara? Da li ce pomoci ako postavim slike tastera i dzekova?
Endura DE
- Dzigi Bau
- Poruka: 116
- Član foruma od: nedelja, 20. okt. 2013. u 18:14h
Re: Zadnji podizaci stakala
Pomoglo bi ako postavis slike, a da li je komplikovano zavisi od tebe, tj od toga koliko baratas elektronikom . Ako slabije baratas, pravac elektricar, jeftinije je . 

-
baratam solidno,ali puna kapa zica,10 iz dzeka,da su bar iste boje pa de,ali ovako znaci pravac elektricar
Endura DE
- Dzigi Bau
- Poruka: 116
- Član foruma od: nedelja, 20. okt. 2013. u 18:14h
Nema veze koliko ima zica . Moze da dve budu + i - ulaz, a ostalih osam + i - izlaz za svaki podizac ponaosob , i to ti je 10 komada, gde ces manje od toga
.
Sve se da ispitati probnom lampom, ali ako nisi siguran ...

Sve se da ispitati probnom lampom, ali ako nisi siguran ...
- mbole
- Poruka: 14989
- Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h
Daj slike, pa cemo da sklopimo semu.
Sta ti je treci prekidac na tvom starom tasteru?
Mk1 i Mk2 imaju razlicite same prekidace, Kod Mk1 prekidac vozackog stakla je sa dva polozaja a kod Mk2 vozacko staklo ima tri polozaja (one touch down).
1998 je prelomna godina (Avgust) za Mk2. Koji mesec je auto, da znam koju semu da gledam.
Sta ti je treci prekidac na tvom starom tasteru?
Mk1 i Mk2 imaju razlicite same prekidace, Kod Mk1 prekidac vozackog stakla je sa dva polozaja a kod Mk2 vozacko staklo ima tri polozaja (one touch down).
1998 je prelomna godina (Avgust) za Mk2. Koji mesec je auto, da znam koju semu da gledam.
Djak pesak 

-
hvala na angazovanju,ali ja cackao i spojio
. 8 zica za 4 podizaca,1 zica +, minus dodje na tasteru od mk1 dole na drugi dzek za blokadu zadnjih podizaca,i to sam raspetljao. malo me zezalo za vozacevo staklo zato sto je imao automatsko spustanje sa par dodatnih zica,pa iz nekoliko pokusaja i to sam resio. sad radi sve samo nema vise automatskog spustanja vozacevog stakla,ali nije toliko ni bitno

Endura DE