Pomoc oko sheme instalacije stop svetla
Moderator: Dragomir
-
Nemanja86
- Poruka: 4
- Član foruma od: nedelja, 19. okt. 2025. u 01:48h
Pomoc oko sheme instalacije stop svetla
Pozdrav, imam problem sa mojim C max-om, ne rade stop svetla. Desava se da iskoci osigurac prilikom pritiska pedale za kocenje. Majstor je pregledao sve, nista nije nasao, na kraju je otkacio neku zicu(kod stop prekidaca) i osvetljenje je radilo bez iskakanja osiguraca. Sada izbacuje gresku(engine mailfunction) i ne radi tempomat. Auto koci(nikada nije bio to ni problem) a osvetljene radi. Ne radi tempomat trenutno, trazi on a i ja semu instalacije i ne mozemo da nadjemo nigde. Pocastio bih za semu ili dobar savet gde da je skinem. Skinuo sam auto datu, haynes i nema sema za moj auto. Auto je Ford C max 2009 godiste, restajling verzija. Jako bitno izlaz sa prekidaca ima 2 izlaza, jedna zica je zeleno bela i druga zeleno-crvena. Napominjem jos jednom izlaz sa prekidaca stop svetla ima dva izlaza(seme sa jednim izlazom sam nasao). Hvala
- Markedjani
- Predsednik kluba

- Poruka: 21777
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 11:14h
Re: Pomoc oko sheme instalacije stop svetla
Imaš kratak spoj žica u gumenoj uvodnici kablova za peta vrata.

Venetia Red, '81 Ford Taunus 1.3
Diamond White, '91 Ford Sierra 2.0 DOHC 4x4
Vozim besan auto od 1000 maraka!
-
Nemanja86
- Poruka: 4
- Član foruma od: nedelja, 19. okt. 2025. u 01:48h
Re: Pomoc oko sheme instalacije stop svetla
Markedjani piše: ↑ponedeljak, 15. dec. 2025. u 13:15hImaš kratak spoj žica u gumenoj uvodnici kablova za peta vrata.
Nema, pregledano je. Napisao sam sta je kvar. A nasao sam danas neku semu, samo sutra da mi majstor potvrdi