Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Ford fiesta 1.6D tesko pali

Ostalo što se tiče struje, prekidači, releji, instalacije...

Moderator: Dragomir

Odgovori
lilika
Poruka: 72
Član foruma od: petak, 6. nov. 2009. u 10:47h

Ford fiesta 1.6D tesko pali

Poruka od lilika » nedelja, 19. dec. 2010. u 15:11h

Pozdrav svima.
Imam jedan problem,neznam kako ga resiti,trebala bih otici do majstora al neznam dal kod elektricara ili kod mehanicara.
Auto je ford fiesta cl 87 god dizel.
Pre mesec dana bio na remont alnasera,zamenjen bendiks,ociscene kapisle,novi automat.Majstor tad proverio i grejace i bili ok.
E onda odjednom nije hteo da vergla lepo kad akumulator izgubi dosta snage.Zovnem kuma on me povuce,upali na keca.Onda 3 dana na minus 10 palio na pola kljuca.
Jedno jutro,kad opet nije bilo tako hladno,nema sanse da upali.Istrosi se akumulator,ja stavim da ga napunim,kad vidim on na izdisaju,napunio se i prokljucao za 2,5 sata.A pre par dana mi istekne garancija(nikad vise black horce),zavergla par puta i prazan.Kupim neki americko zabarski ,puknem 10 soma na ovo vreme al je bez odrzavanja exceed,super akumulator i vergla kao lud,al nikako da ga upalim,iznerviram se i zaverglam duze po cenu da rikne alnaser i on se zatrese i upali.Od jutros opet nece.Vergla kao lud,al nece,istrosicu novu bateriju.I pun mi ga je nos.Sipala sam bila eurodizel zadnji put da se izmesa sa malo nafte sto je bilo,pa mislim da nije smrzla.
Neznam da li je mozda neki grejac,ili ne daj boze,da je bosh pumpa ili dizne.A znam,da sad da zovem nekog da me povuce upalice bez problema.Ako znate sta je,a mislite da mozda mogu sama da sredim,pomagajte jer su mi otisli i zivci a i novcanik,uzese mi za alnaser 50 eura i akumulator skoro 100.Uf./..
Leti mi radi kao sat,svi govore kako je utegnut dobro,kako je dobar motor,limarija al me svake zime,kad mi najvise treba iznervira do bola.
Smorio me dizel milion.
scio me nihil scire!

dule0911

 
Poruka: 13648
Član foruma od: utorak, 17. feb. 2009. u 03:07h

Re: Ford fiesta tesko pali

Poruka od dule0911 » nedelja, 19. dec. 2010. u 16:46h

Ja bih prvo krenuo sa zamenom filtera za gorivo. Nema veze ako si ga skoro menjala, ako si vozila na D2 99% se nakupilo parafina u filteru koji sprecava gorivo da dodje tamo gde treba i napoji auto. U tim momentima kad ti se desi da upalis, onda gorivo vrv probije i on sastavi, radi neko vreme i onda se opet skori. Znam jer sam imao identicnih problema, vergla kao lud, cak je kod mene bio vruc motor, a nece da sastavi, ili sastavi onako na pola i muci se.
Od sad ubuduce da znas, pre svake zime obavezno novi filter za gorivo, a pre nego sto ga zamenis u rezervoar sipaj gorivo i aditiv protiv zamrzavanja, onda neces imati problema sa parafinom u filteru. Jednostavno, gorivo nam je ocajnog kvaliteta, a fiesti to zimi ne odgovara. Naravno onda dok zima traje sipas aditiv svaki put kad sipas gorivo (i gledaj uvek da sipas pun rezervoar zbog odnosa aditiva i goriva, ne valja ni previse aditiva sipati).

Ako to ne pomogne, a grejaci su ti stvarno dobri, onda proveri kompresiju kakva je, jer iako motor lepo ide moguce da je na izdisaju (i to pricam iz iskustva). Kompresija bi trebalo da je na svakom cilindru 24, mada ce paliti do -10 ako opadne i na 18-20, mucice se ali ce paliti.
Fiesta!!

lilika

Poruka od lilika » nedelja, 19. dec. 2010. u 16:55h

nemam pojma,znam samo da mi nerve otkida,videcu sutra ili prekosutra kod majstora za taj filter goriva,vergla kao luda ali nikako da sastavi,juce kad sam stavila nov akumulator,na jedvite jade,danas sam gledala motor posle verglanja nije bio topao.Mislim interesantno je skroz sto kad je pre par dana bio veci minus,palila na pola kljuca sa akumulatoron na izdisaju.Naravno to lako paljenje se desilo nakon sto sam je jednom upalila na vucu.
scio me nihil scire!

dule0911

 

Poruka od dule0911 » nedelja, 19. dec. 2010. u 16:57h

I neka ti proveri magnetni ventil na bos pumpi, moguce i da on zeza (ispao kabl) pa uopste nema dovod goriva. Stoji labavo i dobija kontakt samo ponekad, kad i upali, tj kad se pomeri od vibracija ili cega vec. I sa tim sam imao iskustva ahahahha :D
Fiesta!!

lilika

Poruka od lilika » utorak, 28. dec. 2010. u 10:02h

Evo ga,menjala filter za gorivo,proverila crevo i nije.E posto sam znala da nije kompresija,o5 proveravala grejace,i kad ono medjutim,svi oslabili a jedan mrtav.Majstor se cudio kako uopste palio.
A pre samo par dana proverio elektricar i bili ok.
Sad pali na keca,jutros kod nas bilo -10 i upalila fofika bez problema.
scio me nihil scire!

dule0911

 

Poruka od dule0911 » utorak, 28. dec. 2010. u 14:23h

Hehe i ja sam tako prosle zime mislio da su mi grejaci dobri jer sam ih skoro menjao, samo je kod mene bilo skroz obrnuto: tri mrtva, samo jedan radio kako treba. A fiesta je ipak palila :D :D :D

Pred ovu zimu sam 2 zamenio opet, ali sad je i ne vozim.
Fiesta!!

lilika

Poruka od lilika » sreda, 5. jan. 2011. u 15:34h

Ej ali fiesta rules.
Evo sad pali na pola kljuca na minus 15.
Da imam para i da joj sredim estetiku,bio bi najbolji auto u kraju.
Al te sugave pare.
scio me nihil scire!

dule0911

 

Poruka od dule0911 » sreda, 5. jan. 2011. u 16:34h

Za prvi korak ti nisu potrebne pare... Skidaj opel radkapne :D :D :D
Fiesta!!

Neša
VIP
Poruka: 5055
Član foruma od: sreda, 8. apr. 2009. u 17:51h

Poruka od Neša » sreda, 5. jan. 2011. u 19:12h

I sipaj zimi samo evrodizel. Te price o slabom podmazivanju pumpe okaci macku o rep...bolje stavi neki aditiv za podmazivanje.
Ford MONDEO mk3 1.edition
Duratorq DI 16v

dule0911

 

Poruka od dule0911 » četvrtak, 6. jan. 2011. u 20:17h

Nije ni evrodizel garancija da se zimi nece nahvatati parafin u filteru - proverio ja na svojoj fiesti... Doduse, tad nisam znao za MOL, pa sam sipao gde sam stigao. Uz aditiv nema frke i sa D2.
Fiesta!!

Odgovori

Povratak na „Instalacije“