Problemi sa tablama osiguraca
Moderator: Dragomir
- Cika Dule
- Poruka: 443
- Član foruma od: sreda, 5. maj 2010. u 12:52h
Re: Problemi sa tablama osiguraca
Hvala Dragomire
Na plin se kuva, na naftu se greje a na benzin se vozi!
- adnan89
- Poruka: 349
- Član foruma od: utorak, 2. feb. 2010. u 01:01h
Meni su otishli samo releji od svjetala, al sam ja bio kriv, sijalice od 100w su ih mnogo grijali i tako su se deformisali, pa sam ih izmjestio vani (po 40A releji). i tako da sad nemam problema.
- mikeliiII
- Poruka: 46
- Član foruma od: petak, 21. jan. 2011. u 18:27h
zdravo svima. zna li neko zbog cega mi auto rastapa osigurace za grijanje i osigurace od dugih svetala? radi se o ford eskortu mk4. pozzzz
- Dusan64
- Poruka: 5283
- Član foruma od: ponedeljak, 23. feb. 2009. u 19:52h
Ili nisi stavio odgovarajuce osigurace ili vuku previse struje. A ako vuku previse struje to treba malo bolje ispitati.
- mikeliiII
tu idu jedan od 15a i drugi od 25 i njih je topilo u stvatri topi plastiku koja prekriva metalni dio osiguraca a osigurac nece da prekine. pa sam posle ja stavio osigurace od 10a i od 20 i opet mi topi plastiku????????? a to me nervira kad god pogledam
- Dusan64
- Poruka: 5283
- Član foruma od: ponedeljak, 23. feb. 2009. u 19:52h
Nekvalitetni osiguraci..
- Mad Pain
- Poruka: 1
- Član foruma od: četvrtak, 7. apr. 2011. u 13:17h
i meni je kutija sa osiguracima katastrofa, prethodni vlasnik je nadogradio neke stvari pa valjda imao potrebu i da premosti par osiguraca. pitanje bi bilo da li postoji alternativa kutiji sa oznakom 95AB 14A 075 CBW, ili se mora originalna samo nabaviti (sto je izuzetno retko, sudeci po otpadima koje sam obisao)?
- Markedjani
- Predsednik kluba
- Poruka: 21535
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 11:14h
Kontaktiraj člana Sibi... on može da ti sredi kutiju sa osiguračima.

Venetia Red, '81 Ford Taunus 1.3
Diamond White, '91 Ford Sierra 2.0 DOHC 4x4
Vozim besan auto od 1000 maraka!
- ivan_lkc
- Poruka: 204
- Član foruma od: nedelja, 19. jul 2009. u 15:29h
Imam i ja taj problem na sieri, ali na osiguracu za levo kratko svetlo... Kod mene se vidi da je mesto na tabli gde treba da ulegne usigurac lose, deformisano je to metalno leziste gde se ubada osigurac, pa ponekad baca malo varnice i istopio mi je par osiguraca i kada upadnem u rupu, na trenutak mi se ugasi taj far...mikeliiII piše:zdravo svima. zna li neko zbog cega mi auto rastapa osigurace za grijanje i osigurace od dugih svetala? radi se o ford eskortu mk4. pozzzz
Pogledaj to mesto gde se ubada usigurac, mozda imas i ti isti problem...
- Shomy_ksh
- Počasni Čak Noris
- Poruka: 3609
- Član foruma od: utorak, 4. avg. 2009. u 04:45h
evo i ja da se javim ovde, gagi vec upoznat sa probelemom koji imam - klima, a i sibi je delimicno upoznat...
gagi... nova fora...
juce probam cisto sto mi djavo ne da mira da upalim klimu standardno (bez onih izvodjenja kablova sto si mi predlozio) i tak, upali se klima
radi radi radi, odredjeno vreme, tak ugasi se... pa se upali pa radi 10sec pa se ugasi na 5-6sec pa se upali...
sumnjam na table - glavna sa osiguracima i ona sa relejima kod akumulatora sto si je gledao...
da mozda nisu spojevi oksidirali pa nema dobru provodljivost(ono sto si merio gde treba da ima pun napon a kad upalim ono obori na 0.08v valjda koliko se secam)
da napomenem, kad se ugasi pa prodje 2-3sec cuje se kod osiguraca "cak-cak" pa tek upali klimu i posle je ugasi...
verovatno klima tera inat gagiju pa nije htela da se upali u servisu
gagi... nova fora...
juce probam cisto sto mi djavo ne da mira da upalim klimu standardno (bez onih izvodjenja kablova sto si mi predlozio) i tak, upali se klima

radi radi radi, odredjeno vreme, tak ugasi se... pa se upali pa radi 10sec pa se ugasi na 5-6sec pa se upali...

da napomenem, kad se ugasi pa prodje 2-3sec cuje se kod osiguraca "cak-cak" pa tek upali klimu i posle je ugasi...
verovatno klima tera inat gagiju pa nije htela da se upali u servisu

Ford Fiesta DuraTorQ 1,4TDCi
Phase Evolution Opus 500.1 + Mac Audio Select 12 with Alpine CDE-9882Ri
1.0 EcoBoost bar od 92kW...u JH sasiju da legne...kad tad...Dragomir piše:Ma volim kada se raspisete,milina mi je da citam
- knez91
-
- Poruka: 2312
- Član foruma od: nedelja, 30. maj 2010. u 20:13h
a da je mozda ne treba dopuniti.... posto cuo sam tako nesto kada se pali-gasi-pali... da se treba dopuniti..
Knežević EnterijerLoyale piše: kad ga poguras upali na pola tocka.
- Shomy_ksh
- Počasni Čak Noris
pazi jesam zamajan
, zaboravio sam da napisem da je sistem pun tj Dragomir je napunio sistem

1.0 EcoBoost bar od 92kW...u JH sasiju da legne...kad tad...Dragomir piše:Ma volim kada se raspisete,milina mi je da citam
- knez91
-
- Poruka: 2312
- Član foruma od: nedelja, 30. maj 2010. u 20:13h
jbg, onda nije to...... (ako uopste to moze da pravi takav problem)
Knežević EnterijerLoyale piše: kad ga poguras upali na pola tocka.
- miske17
- Poruka: 278
- Član foruma od: sreda, 18. maj 2011. u 18:32h
Meni je otisla pumpa, i sumnjam da je upravo zbog te table sa osiguracima. jer imam problem sa vodom (nemam gornji keder na soferci pa kad su veliki pljuskovi prokapljuje mi, i mislim da je ta voda dolazila i do table jer, na nekim relejima kad sa proveravao nalazio sam neku belu skramu kao od kamenca.sibi piše:
Ima pomoci.
Popravio sam 10-20kom. U principu nije komplikovano ali zahteva zivce i vreme.
Uzrok je vlaga (voda) koja pada po tabli. U 90% prvo otkaze pumpa goriva za njom svetla a onda sve ostalo.
Problem su elektricari koji umesto da srede ili zamene tablu pocnu da prave premoscenja. Pa onda magistrale koje u kutiji koje su projektovane za 30ampera sada imaju mnogo vece opterecenje. Na primer povezu pumpu na poziciju. E onda se sve pregreva pa na kraju kad potpuno otkaze....
Obecavam da cu kad budem radio sledecu postaviti slike da vidite o cemu se radi.
Da bi izbegli ove probleme predlazem vlasnicima da naprave poklopac. Cisto da voda ne kaplje po releima, plastika od fascikla je najjednostavnija a zavrsava posao.
Sutra, prekosutra menjam pumpu pa ce elektricar da vidi sta se desava i sa osiguracima.
Sibi ostavi neki broj da te kontaktiram oko sredjivanja te table.
Fiat Bravo 1.6 16V BlackInk
- mikeliiII
Imam i ja taj problem na sieri, ali na osiguracu za levo kratko svetlo... Kod mene se vidi da je mesto na tabli gde treba da ulegne usigurac lose, deformisano je to metalno leziste gde se ubada osigurac, pa ponekad baca malo varnice i istopio mi je par osiguraca i kada upadnem u rupu, na trenutak mi se ugasi taj far...
Pogledaj to mesto gde se ubada usigurac, mozda imas i ti isti problem...[/quote]
kako si riješio ti taj problem pošto su i meni mesta za osigurače oštećena? može li to da se sanira nekako ili moram da se mučim da tražim tablu za osigurače. jer ću u Crnu goru prije nać tablu za hamera nego za eskorta
pozz
Pogledaj to mesto gde se ubada usigurac, mozda imas i ti isti problem...[/quote]
kako si riješio ti taj problem pošto su i meni mesta za osigurače oštećena? može li to da se sanira nekako ili moram da se mučim da tražim tablu za osigurače. jer ću u Crnu goru prije nać tablu za hamera nego za eskorta

- miske17
Nisam jos resio problem. sutra, prekosutra mi dolazi mehanicar da menja pumpu pa ce da pogleda i osigurace i releje.
Javljam sta sam uradio.
Javljam sta sam uradio.
- stefan milanov
- Poruka: 798
- Član foruma od: subota, 2. apr. 2011. u 17:23h
da i ja pomognem malo oko ove teme, najvise slikama...
skinuta tabla
Uploaded with ImageShack.us
problematican je bio u gornjem redu treci spoj sleva nadesno

problematican je bio u gornjem redu treci spoj sleva nadesno

- miske17
kao sto sam i pretpostavio, problem je bio sa tablom. Pumpu sam morao da promenim jer je crkla a sve zbog table sa osiguracima
- MOMO
- Poruka: 311
- Član foruma od: četvrtak, 11. mar. 2010. u 23:58h
a jbte, ja taman htjeo da otvorim novu temu, al citajuci ovo mozda je i kod mene isti problem
uglavnom maloprije mi je prestala radit benziska pumpa na scorpiu, pumpa radi ali je problem u necemu drugo, prvo sam mislio da je riknuo relej (dugi zeleni sa dva mala releja u sebi) al kad sam ga skinuo, rastavio i ispitao ustanovio sam da radi, i kad rukom aktiviram relej pumpa radi, ali na kontakt NE
eh sad odakle taj relej dobija pobudu, jel moguce da je u tome problem ili me zeza tabla sa osiguracima, mada sam ja pokusavao mrdat relej i nepomaze, ali se sjecam da sam nedavno primjetio da se cuje kao da iskri taj relej, al sam ga malo mrdao i prestalo je, uglavnom je tabla suha unutra, bar na oko, nisam nikad vidio da je bila mokra, bar odkad je kod mene auto.
ili mi je jedino rijesenje pobudu odnekle drugo dovest na relej..

uglavnom maloprije mi je prestala radit benziska pumpa na scorpiu, pumpa radi ali je problem u necemu drugo, prvo sam mislio da je riknuo relej (dugi zeleni sa dva mala releja u sebi) al kad sam ga skinuo, rastavio i ispitao ustanovio sam da radi, i kad rukom aktiviram relej pumpa radi, ali na kontakt NE

eh sad odakle taj relej dobija pobudu, jel moguce da je u tome problem ili me zeza tabla sa osiguracima, mada sam ja pokusavao mrdat relej i nepomaze, ali se sjecam da sam nedavno primjetio da se cuje kao da iskri taj relej, al sam ga malo mrdao i prestalo je, uglavnom je tabla suha unutra, bar na oko, nisam nikad vidio da je bila mokra, bar odkad je kod mene auto.
ili mi je jedino rijesenje pobudu odnekle drugo dovest na relej..

- miske17
Veoma moguce, misterija je ta tabla sa osiguracima
Ja sam resio da svoju zamenim pa da vidim sta se desava. sve u svemu cudno mi se nesto desava sa tom tablom :p

Ja sam resio da svoju zamenim pa da vidim sta se desava. sve u svemu cudno mi se nesto desava sa tom tablom :p
- Shomy_ksh
- Počasni Čak Noris
ja se izvinjavam samo da pitam u vezi ovog... jes da nema veze s tablom osiguraca al ima veze sa instalacijom tj relejom
http://www.fordclubserbia.org/forum/vie ... =49&t=9000

http://www.fordclubserbia.org/forum/vie ... =49&t=9000

- BojanM
- BOFH
- Poruka: 7123
- Član foruma od: četvrtak, 5. avg. 2010. u 14:19h
Pa dobio si odgovor u toj temi, zar ne?
pozdrav, Bojan

Anybody going slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac... -- George Carlin

Anybody going slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac... -- George Carlin
- Shomy_ksh
- Počasni Čak Noris
pa po onome sto sam gledao sa neta
i onoj semi sto je dao retro nekako mi se ne uklapa jer po semi njegovoj ide plus sa akumulatora do osiguraca pa iz osiguraca ide u 30 i u 85, sto znaci po onom sto sam nasao sa neta ide u 30(stalna struja) i u 85(masa)
aj ovo po semi za 87 se uklapa sa onim sa neta i 86 se uklapa... al mi nije jasno za 30 i 85...
Kôd: Označi sav tekst
85 - masa
86 - struja od prekidaca ka releju
87 - struja od releja kad potrosacu (sirene)
30- stalna struja

aj ovo po semi za 87 se uklapa sa onim sa neta i 86 se uklapa... al mi nije jasno za 30 i 85...

- Shomy_ksh
- Počasni Čak Noris
znaci 85 ili plus ili minus... a 30 u zavisnosti sta je na 85 veznano ?? npr 85 plus 30 minus ili 85 minus 30 plus...
- MOMO
- Poruka: 311
- Član foruma od: četvrtak, 11. mar. 2010. u 23:58h
Ahaa, do 91 su ti modeli sa jednom kutijom na vozacevoj strani, ovi noviji od 92 imaju dvije, na obe strane po jednu (slucaj kod mene) na desnoj je taj relej, a jbg onda cu dovest pobudu, kad vec neznam odakle dolazi, mozda je i nesto drugo problem, ali lako moze bit i los spoj na kutiji, jer vec sam vidio da sam na par mjesta imao lose spojeve na osiguracima pa sam to nekako rjesavao. Kutiju je malo komplikovano za skinuti jer hrpa kablova ulazi u nju, a nema nikakvog utikaca da se istekaju niti ima mjesta za izvuci je zbog prekratkih kablova ili ja nisam skontao kako.sibi piše:Momo, nije kod tebe taj problem, to je na eskortima.
Kod 85-91 je bila kutija osiguraca, odnosno odvod koji se zacepi pa poplavi kutiju, na 92-94 su to resili.
Skoro je bio jedan "kolega" kojem je tabla poplavila , nasao covek drugu da je menjamo suva na oko, ali kontakti (buksne, podnozja za relee) pucaju lome se kao da su truli.
Ja bi na tvom mestu doveo novu pobudu, pa ako krene i nesto drugo da otkazuje onda rasturao kutiju.