Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Pali se lampica za grejače, dimi...

Ostalo što se tiče struje, prekidači, releji, instalacije...

Moderator: Dragomir

Neša
VIP
Poruka: 5056
Član foruma od: sreda, 8. apr. 2009. u 17:51h

Re: Pali se lampica za grejače, dimi...

Poruka od Neša » petak, 6. dec. 2013. u 10:38h

Kod Sime imaš polovne dizne i pumpu za tdci za 500€,možda bi dizne koštale 250€,staviš,kodiraš i vozi.
Ford MONDEO mk3 1.edition
Duratorq DI 16v

nikola
Poruka: 477
Član foruma od: sreda, 4. mar. 2009. u 23:47h

Poruka od nikola » petak, 6. dec. 2013. u 10:51h

Kako da znam da su dobre? Mislim, to pitam pošto nisam stručan dovoljno da razlikujem loše od dobrih. Da ne bude posle nekog vremena da i te odu... Mada, kako Gagi reče i pumpa je loša, tj. od nje je sve i krenulo, tako da pretpostavljam da će i ona morati da ide u paketu.

milan_gt
Poruka: 11707
Član foruma od: subota, 17. jul 2010. u 17:43h

Poruka od milan_gt » petak, 6. dec. 2013. u 10:59h

znaci lageri se prosuli i napravili belaj..

nikola

Poruka od nikola » petak, 6. dec. 2013. u 11:47h

Gagi nije pominjao rasute lagere. Rekao je da pumpa pravi loš pritisak, pa je to zeznulo dizne. Još uvek nije belaj do koske, auto ide, ali je pitanje dokle će...

bojan_kv
Poruka: 1309
Član foruma od: četvrtak, 11. mar. 2010. u 20:52h

Poruka od bojan_kv » subota, 7. dec. 2013. u 10:18h

Mislim da su dizne oko 300e kod S&G,uzmes, ispitas, valjaju, montiras, ne valjaju, vratis. Tako mi nesto rece kolega da traze za dizne...
Ford focus mk1 rest. '02, 1.8tdci 85 KW (115KS) 04.2011-07.2019
Ford focus C-Max' 06,1.6 tdci 80KW 09.2019-

veljo_81
Trovač foruma!
Poruka: 1399
Član foruma od: ponedeljak, 29. okt. 2012. u 19:31h

Poruka od veljo_81 » subota, 7. dec. 2013. u 13:33h

uvijek je polovno bilo bolje nego reparirano, da reparirano valja bila bi garancija veca od 6 mjeseci
za 500 evra bi mogao da kupis dizne, pumpu i promijenis to, isperes tank i crijeva... ako repariras bice mnogo vise, to je moje misljenje
jel ima neko uopste da je reparirao na tdci-u i poslije toga prevalio neku ozbiljnu kilometrazu, 100 000+

nikola

Poruka od nikola » subota, 7. dec. 2013. u 18:09h

Čuos sam se danas sa servisom Dmitrović, na koji me je Gagi uputio. Priča je sledeća. Prvo dovezem jedan dan auto na dijagnostiku, da oni vide i konstatuju šta se događa. Na osnovu toga, oni procene šta je sve tačno potrebno da se radi i zakažu mi kada da dovezem auto. Nisi mogli ništa napamet preko telefona da mi kažu (što je razumljivo), ali okvirno, po priči koju sam im ispričao (da nije do unosa novih kodova i slično, već da je Gagi konstatovao da mora reparacija i da je uzrok problema pumpa), radiće se dizne (one koje su potrebne ili sve, zavisi), skida se rezervoar zbog provere pumpe i po potrebi čisti. Postoji kompletna reparacija dizni, koja bi trebala da problem reši i omogući normalan rad narednih 150.000 km. To košta 150 evra po dizni. Druga vrsta reparacije, u kojoj se ne menjaju sve komponente dizne je 100 evra po dizni, ali sa takvim diznama bi auto prešao najviše polovinu u odnosu na punu reparaciju (znači negde oko 70-80.000 km). Zvao sam i neki Bosch servis u Umci (našao sam temu ovde na forumu i o njemu). Od prilike i kod njih je ista priča, jeftiniji su za 20 evra po dizni, ali naplaćuju dijagnostiku 10 evra po dizni, tako da mu to dođe na isto. Ne znam, kako god ovo da rešim, jedno sigurno znam - DIZELA VIŠE NIKAD U ŽIVOTU!!!!! Posle plivajućeg zamajca i sada dizni i pumpe, za te pare sam mogao da kupim još jedan polovan auto.

acadimke
Poruka: 1711
Član foruma od: utorak, 17. apr. 2012. u 16:55h
Kontakt:

Poruka od acadimke » nedelja, 8. dec. 2013. u 14:45h

Kolko si presao sa njim od kupovine?
Fokus mk1 tddi 90 ks 2001

nikola

Poruka od nikola » nedelja, 8. dec. 2013. u 19:00h

Oko 40.000 km

dax92

 
Poruka: 7632
Član foruma od: ponedeljak, 11. apr. 2011. u 13:12h

Poruka od dax92 » nedelja, 8. dec. 2013. u 20:48h

Jbg, uhvatio te bes oko svega toga, i sto moras da das tolike pare, ali sta ces... Opusti se, smiri malo misli, i kad sredis sistem ubrizgavanja, teraj taj auto jos nekoliko godina. Ne vredi da ga prodajes posle toga.
Mogu i ja da besnim sto sam juce dao 51 000 din za set kvacila, ali nema razloga jer od kad imam Focusa znam da ce me to sacekati, i da cu morati da ga menjam. 54 000km od kupovine, i eto, zamenjen je. Sad sam miran dosta km sto se zmajaca tice, isto tako ce ici preventivno sistem ubrizgavanja na proveru, pa ako nesto moze jeftinije odmah da se sredi, sredicu da ne bih kasnije morao da pljunem 1200e za sve komplet. Bolje i tih 100-150 e dati za zamenu lezajeva preventivno.
Focus ST170
Focus SVT
Markedjani piše:druže ford je to... mogu da uđem kroz pod ko dingospo hahahaha
macaneli piše:ide bolje zato sto mk1 ima dusu lol
totti piše:Vidi... Ti bi sa tvojom kornjačom mogao da igraš kolo oko ove, ne bih se potezao ni na 20 metara lol

nikola

Poruka od nikola » nedelja, 8. dec. 2013. u 21:34h

Slažem se, nego posle seta kvačila (koji je urađen odmah nakon kupovine), čovek se malo opusti. Eto, prođe brzo skoro tri godine i tih 40.000 km. Što je najgore, da je bar nagovestio da je problem u najavi, pa što kažeš da preventivno reagujem i sprečim veću štetu. A opet, kad bolje razmislim i jeste najavio. To ti je isto kao kada se žestoko razboliš i tek onda krenu da ti padaju na pamet situacije koje su uzrok svemu tome. Dok si bio u tim situacijama i bio zdrav, nisi toliko razmišljao o njima. Činjenica je da poslednjih 3-4 meseca Focus slabije vuče, manje je startan. Ali, uvek sam išao linijom manjeg otpora... te loše gorivo, te hladan, te ovo, te ono. Jer, ko još bez dobrog razloga skida rezervoar i provera pumpu ili preventivno skida i čisti dizne. Ne kažem, ima onih koji to rade i mislim da je to ispravan način razmišljanja, ali prosečan čovek najčešće čeka da se problem javi. No, sad je kasno, šta je tu je. Činjenica je da je Focus benzinac jeftiniji za održavanje i malo sam besan jer sam i tada imao u opticaju kupovinu benzinca. A godišnja kilometraža mi ja baš negde između, ni tamo, ni vamo. Odlučio sam se za dizelaša, jer benzinac mi je neekonomičan zbog potrošnje i zbog toga da bi potrošnju učinio ekonomičnom potrebno je ugraditi auto-gas. A opet, koliko sam imao zaje*ancije sa prethodnim Fordom i ugradnjom auto-gasa, stvarno mi je bilo mrsko da to sve ponovo prolazim. Šta sad, pomirio sam se činjeničnim stanjem i već u narednih par dana ulazim polako u priču sređivanja problema, a tempo rešavanja svega će diktirati novac, koga naravno nema. Presabrao sam se, da ga prodajem sada, ne isplati se, pošto nisam pri novcu da bih mogao da uzmem nešto mnogo bolje. Ovo i kad sredim, bar znam šta vozim. Eto, javljaću kako se stvari odvijaju, pa ćemo diskutovati... Ono što je najbitnije, sad za vikend sam išao u tazbinu i važno je da je sve prošlo ok, da nas nije nigde ostavio. Morao sam da vozim kao po jajima, bez naglih ubrzavanja, preticanja i slično, ali važno je da smo stigli gde smo pošli i vratili se. Pa od sutra lagano na rešavanje problema.

Odgovori

Povratak na „Instalacije“