Postao sam vlasnik Ford Focus 1.8 tdci 74kw, 2004. godište, karavan. Auto sam tek uzeo sa 285k km na satu. Odradio veliki servis, mali servis, druk ležaj, cilindar, zamijenio sijalice u štop svjetlima kada pritisnem kočnicu (nisu radila

Auto je sa fabričkim parking senzorima nazad, ali sam primijetio da kada ubacim u rikverc, prvo se čuje jedan zvuk (pretpostavljam aktivacija senzora), a zatim konstantno pištanje senzora (kao da je uz prepreku). Pošto sam vozio očevog C Maxa sa prednjim i zadnjim senzorima, pretpostavljam da to baš i nije ok jer bi trebalo opet pretpostavljam da pište pomalo kako se približavam nekoj prepreci.
Prva stvar na koju sam pomislio je da probam očistiti senzore, s vanjske strane nježno, ali me interesuje šta bi još moglo biti (da li da gledam pojedinačne senzore i na koji način da ih ispitam ili modul senzora - za koji iskreno nemam pojma ni gdje je). Auto ima kuku pa razmišljam može li kuka da ga buni (mada ne bi trebalo, a i treba da je skinem). Ima sve četiri podizača električna za prozore, radi, električni šiber - radi, električni retrovizori - rade (ne znam šta sve ima od opereme jer nemam pristup onom Ford katalogu).
Eh da - još jedno pitanje - ako auto ima prekidač fabrički sa maglenkama (koji se može povući nazad u dvije pozicije), a maglenki nema naprijed, da li to znači da su uklonjene i može li se to vratiti, da li je peglanje?
Pozdrav i hvala na pomoći.