Koji regler za ford focus 2001?
Moderator: Dragomir
-
- Poruka: 4
- Član foruma od: nedelja, 5. feb. 2012. u 11:09h
Koji regler za ford focus 2001?
Imam problem. U januaru je zamenjen regler. U martu sam odradio pumpu goriva. Posle je počelo da se recimo pali lampica akumulatora ujutro kad je hladnije, stoji upaljena 20ak sekundi (ne prima gas), onda se isključi pa radi. Potom kad vozim malo duže, pa se zaustavim (npr. na crvenom svetlu), upali se lampica akumulatora. Isključim auto, ponovo upalim, i sve ok. Majstor mi je ponovo zamenio regler (od istog proizvođača, ne znam koji) , ne pali se lampica pri prvom pokretanju (a i toplije je vreme), ali opet se pali lampica akumulatora kada stanem. To se češće javlja kada je napolju vrućina, odnosno nakon duže vožnje. Pregledane instalacije, akumulator je nov. Čitao sam ovde o tim problemima. Interesuje me sledeće - koji regler tačno da tražim, koji je "sigurica" (proizvođač, link npr.) ili da jurim polovni alternator. Ali to je uvek mačka u džaku, kako da nađem dobar polovni, da li se daje garancija tipa 6 meseci? Inače, ovaj auto je kod mene od 2010, i brat-bratu - volim ga. Prvi put i jedini me ostavio u martu (pumpa goriva), a zgazio sam samo tako s njim srednju Evropu i deo zapadne. Vreme je da se proda, a ne želim da ikome "uvaljujem" (a i sam auto to ne zaslužuje), jer sam sad porodično proširen, pa mora više prostora. A žao mi je. Ali bar da sredim dok ne kupim drugi ford, pa da ga domaćinski ispratim
Hvala unapred

-
- Poruka: 4
- Član foruma od: nedelja, 5. feb. 2012. u 11:09h
Re: Koji regler za ford focus 2001?
Majstor našao regler nekog poljskog proizvođača i za sada radi