Corner lights, AFS, upaljaci Ford Mondeo MK4
Moderator: Dragomir
-
- Poruka: 15
- Član foruma od: nedelja, 16. jul 2023. u 10:19h
Corner lights, AFS, upaljaci Ford Mondeo MK4
Pozdrav svima,
Imam par problema za koje nemam ideju kako da ih resim od kad sam uzeo auto (citaj godinu dana), u pitanju je Mondeo mk4 2.0tdci.
Problemi su:
- Corner lights ne rade uopste stavljene nove sijalice i ne rade
-Konstantno izbacuje gresku za farove, nekada je skine, primetio sam da desni far ostaje blokiran u desnom cosku, baca snop na stranu (AFS farovi)
-Ne rade upaljaci, ni prednji ni zadnji, osiguraci su provereni svi i svi rade, svetlo kod piksle napred radi ali upaljac ne radi.
- Takodje akumulator koji je u garanciji se nakon 2 dana stajanja isprazni, negde izgleda da vuce struju, desavalo se da kad su mi svetla na automatsko podesena nakon gasenja i zakljucavanja ostanu da rade, da li je to do modula ili do cega moze biti?
Ako neko ima iskustva i voljan je da podeli resenje, bicu mu vecno zahvalan, kao i da li znate nekoga ko radi update Convers + i da radi sa Forescanom dijagnostiku.
Imam par problema za koje nemam ideju kako da ih resim od kad sam uzeo auto (citaj godinu dana), u pitanju je Mondeo mk4 2.0tdci.
Problemi su:
- Corner lights ne rade uopste stavljene nove sijalice i ne rade
-Konstantno izbacuje gresku za farove, nekada je skine, primetio sam da desni far ostaje blokiran u desnom cosku, baca snop na stranu (AFS farovi)
-Ne rade upaljaci, ni prednji ni zadnji, osiguraci su provereni svi i svi rade, svetlo kod piksle napred radi ali upaljac ne radi.
- Takodje akumulator koji je u garanciji se nakon 2 dana stajanja isprazni, negde izgleda da vuce struju, desavalo se da kad su mi svetla na automatsko podesena nakon gasenja i zakljucavanja ostanu da rade, da li je to do modula ili do cega moze biti?
Ako neko ima iskustva i voljan je da podeli resenje, bicu mu vecno zahvalan, kao i da li znate nekoga ko radi update Convers + i da radi sa Forescanom dijagnostiku.
- mbole
- Poruka: 14941
- Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h
Re: Corner lights, AFS, upaljaci Ford Mondeo MK4
Instalacija svetla nije vezana za instalaciju upaljaca, tako da to sto svetlo radi.. nema veze.
Osiguraci su odvojeni za prednji i zadnji (zadnji je u gepeku).
Jedino sto jos ima smisla je batery saver relej ako postoji, posto je moguce da taj posao odradjuje direktno BCM.
Nazalost.. nemam seme za Mk4
U svakom slucaju.. to je posao za elektricara.
Osiguraci su odvojeni za prednji i zadnji (zadnji je u gepeku).
Jedino sto jos ima smisla je batery saver relej ako postoji, posto je moguce da taj posao odradjuje direktno BCM.
Nazalost.. nemam seme za Mk4
U svakom slucaju.. to je posao za elektricara.
Djak pesak 

- Nedeljkovic
- Poruka: 4773
- Član foruma od: sreda, 27. apr. 2016. u 22:34h
Što se tiče svetala teško je bilo šta reći dok se ne uradi dijagnostika
Послато са 22081212UG помоћу Тапатока
Ford Mondeo Mk4 1.8TDCi (2012 - 2020)
Ford Focus Mk2.5 1.6TDCi (2018 - ...)
-
Da li znate mozda nekog elektricara koji nije pretrpan anlaserima i alternatorima i hoce da se bavi i ovim za njih "nebitnim stvarima" jer gde god da sam se pojavio i u Zemunu u Novogradskoj i na Altini svi su me vozali da ih zovem za mesec dana, pa su zauzeti opet i tako u krug. Sto se tice dijagnostike

Ovo je prosli put izbacilo za kornere ali slab sam u tumacenju dijagnostike

Ovo je prosli put izbacilo za kornere ali slab sam u tumacenju dijagnostike
- mbole
- Poruka: 14941
- Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h
Pise da je kolo otvoreno, to jest ili neki konektor nije ustekan ili je neka zica u prekidu.
Zica tesko, posto je za oba, tako da pre lici na neki konektor koji ne lezi kako treba.
Zica tesko, posto je za oba, tako da pre lici na neki konektor koji ne lezi kako treba.
Djak pesak 

-
Veceras cu da pretresem instalaciju i osigurace jos jednom, nasao sam neku semu pa da vidimo, mozda se ovaj put posreci bar sto se svetla i upaljaca tice.
- Nedeljkovic
- Poruka: 4773
- Član foruma od: sreda, 27. apr. 2016. u 22:34h
Obzirom da je dosta problema vezanih za svetla pogledaj i AFS modul, on je zadužen za zakretanje farova pri motanju volana
Ford Mondeo Mk4 1.8TDCi (2012 - 2020)
-
- Poruka: 75
- Član foruma od: nedelja, 3. sep. 2023. u 17:02h
Za afs greška je u motoriću afs leće. Zna korodirati i zajebavati. Jedino što možeš izvući motorić, obrusiti koroziju sa finim brusnim i očistiti kontakt cleanerom i možda budu radili. U većini slučajeva novi motorići sa aliexpresa
- FM III
- Vremenski policajac
- Poruka: 8371
- Član foruma od: četvrtak, 9. dec. 2010. u 01:19h
Ja sam skoro imao problem sa bi-xenon farovima i rešio problem, a sve je opisano u ovoj temi: viewtopic.php?f=46&t=40275
Tamo sam zaboravio da napišem i da mi na kraju nisu radila ni korner light svetla, a da su farovi pušteni da sve odrade sami preko dijagnostike.
Tamo sam zaboravio da napišem i da mi na kraju nisu radila ni korner light svetla, a da su farovi pušteni da sve odrade sami preko dijagnostike.
Focus mk 3.5 1.5 TDCI 88 kW (120 ks) 2016. god. 2021-
Panter black Ford Mondeo MK3 2.0 TDDI 115KS 2002. 2010-2021
NE BRŽE OD ŽIVOTA!
(23:48:25) Iosis: njeeeh saću ja van iz ćenife pa za komp
Panter black Ford Mondeo MK3 2.0 TDDI 115KS 2002. 2010-2021
NE BRŽE OD ŽIVOTA!
(23:48:25) Iosis: njeeeh saću ja van iz ćenife pa za komp