Vlasnik sam mondea 2011 godište, 2.0 tdci, titanium paket...desilo mi se da je akumulator "crkao" i auto nije hteo da mi upali. Nakon stavljanja novog akumulatora (exide 85a) auto je totalno poludeo, u smislu da nije hteo da ugasi svetla, nije radila ventilacija ni senzori...Malo sam istraživao i video sam da treba uraditi bms reset nakon zamene akumulatora (da se kontakt i 5 puta pritisne dugme zadnje maglenke pa 3 puta dugme za sva 4 žmigavca - lampica od akumulatora zablinka nakon toga tri puta i to je to) i uradio sam taj reset što je donekle pomoglo. Nakon toga opet nisam mogao ugasiti svetla, pa sam skidao klemu i sve nanovo sa resetom, a desi se da kad se vratim do auta podigne brisače ili upali svetla sam od sebe. Električar je pregledao auto, pobrisao sve greške, i samo se jedna javlja konstantno a to je B1D01 (kratko svetlo, desni far - i ono inače ne radi kad upalim svetla od zamene akumulatora, mada se juče samo upalilo kada je auto bio ugašen...
Mondeo 2.0 tdci mk4 - bcm modul
Moderator: Dragomir
- Idžo
- Poruka: 2
- Član foruma od: petak, 6. dec. 2024. u 10:42h
Mondeo 2.0 tdci mk4 - bcm modul
Pozdrav svima,
Vlasnik sam mondea 2011 godište, 2.0 tdci, titanium paket...desilo mi se da je akumulator "crkao" i auto nije hteo da mi upali. Nakon stavljanja novog akumulatora (exide 85a) auto je totalno poludeo, u smislu da nije hteo da ugasi svetla, nije radila ventilacija ni senzori...Malo sam istraživao i video sam da treba uraditi bms reset nakon zamene akumulatora (da se kontakt i 5 puta pritisne dugme zadnje maglenke pa 3 puta dugme za sva 4 žmigavca - lampica od akumulatora zablinka nakon toga tri puta i to je to) i uradio sam taj reset što je donekle pomoglo. Nakon toga opet nisam mogao ugasiti svetla, pa sam skidao klemu i sve nanovo sa resetom, a desi se da kad se vratim do auta podigne brisače ili upali svetla sam od sebe. Električar je pregledao auto, pobrisao sve greške, i samo se jedna javlja konstantno a to je B1D01 (kratko svetlo, desni far - i ono inače ne radi kad upalim svetla od zamene akumulatora, mada se juče samo upalilo kada je auto bio ugašen...
). Elem, električar kaže da je problem glavni modul (bcm modul) ali da on ne bi da se bavi sa tim jer treba neko kodiranje da se radi. Ne zna ni gde je najbolje da se javim, da li u ovlašćeni servis ili negde ovako ko radi fordove. Da li je neko imao ovakav problem? Ako neko ima savet, ili preporuku za dobrog majstora na području Vojvodine, bio bih zahvalan.
-
- Poruka: 75
- Član foruma od: nedelja, 3. sep. 2023. u 17:02h
Re: Mondeo 2.0 tdci mk4 - bcm modul
Jesi provjerio u kakvom je stanju konektor desnog fara? Tiče, korodirani pinovi i sl? Za zamjenu i kopiranje bcm-a možeš preko forscana. Tu netko sa foruma tko ga ima može napraviti bez problema no samo ako imaš paljenje na ključ. Na keyless treba ipak ford ids... uglavnom moguće i jako jednostavno.... Opet u ovlaštenim mogu napraviti i nebi trebali puno naplatiti sto postupak traje cc 20 minuta no opet ovisi da li hoće da kodiraju polovni bcm... Ja sam se svađao u jednom jer kao nemogu polovnu abs pumpu kodirati i sl. dok nisam našao jednog fors tehničara koji je u cc 10 minuta sve riješio. Dobro ispitaj sve i odluči šta ti je bolje.