Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Ford Fiesta trza i pucka

Pre nego što napišete svoju prvu poruku u ostatku foruma, molimo vas da se ovde predstavite.
Zaključana
Matchkytza88
Poruka: 1
Član foruma od: sreda, 17. mar. 2021. u 07:46h

Ford Fiesta trza i pucka

Poruka od Matchkytza88 » sreda, 17. mar. 2021. u 08:03h

Pozdrav, nova sam ovde, izložiću svoj problem pa Vas molim da temu prebacite na odgovarajuće mesto ukoliko već postoji / htela sam da pristupim Kvarovima, ali stalno mi izlazi Predstavljanje zato što sam nova...

Naime, imam Ford Fiestu 1.25 2012. godište, prva registracija februar 2013. Auto je kupljen 2019. polovan, sa 125.000 km na satu. Kako ja putujem svaki dan na posao, dogurala sam ga već na 178.000 km mrgreen U auto je negde u maju/junu 2019. ugradjen TNG.

Elem, moj problem je počeo posle Nove godine, bili smo na putovanju i u povratku nas je pratila kiša, uredno došli kući, parkirali (taj vikend je padao sneg) - ja u ponedeljak očistim auto, krenem lepo na posao da bi u jednom momentu nešto kao puklo, krene da mi blinka check engine i auto krene da trza i pucka. Kako mi je brat automehaničar, nazovem ga i on kaže vozi, poledica na putu, verovatno se to čuje, pritom check engine zna da se pali zimi kod auta sa gasom, to već znam (nije mi ranije nikad blinkao). Brat ga taj dan preuzme i zameni kablove i svećice, kaže da je to sve bilo mokro. Vrati ga, auto je išao donekle i opet isti problem. Onda je menjao čepove na bloku motora, tu je navodno bilo malo kondenza, potom opet svećice i na kraju bobinu, pošto ja i dalje imam problem.

Vratio mi ga, kaže ne vidi problem, u medjuvremenu smo odradili i mali servis (auto je redovno servisiran), servis gasa koji nije radjen od ugradnje i tako. Ne znam šta mi je pokazala dijagnostika taj prvi put kada je blinkao check engine, da li probleme sa strujom.

Ja sam ga vozila na benzin pošto ide bolje, mada i na benzinu trza, ali manje, sad sam se vratila na gas, probala da promenim pumpu (sipala na EKO, sada sipam na OMV) i isprva je obećavalo, ali problem se opet vraća.

Stvarno ne znam više šta da radim, trzanje je najizraženije na manjim brzinama, kada se dodaje gas, sa 2. na 3, sa 3. na 4, 4. na 5, kad razvije brzinu, manje se oseti. Izraženije kad se auto ugreje i kada je vlažno vreme.

Ono što me najviše buni jesto to puckanje, bukvalno ne znam kako bih drugačije objasnila nego nešto pukne kad menjam brzinu naviše, čuje se u prednjem trapu.

Dajte neki predlog, molim Vas ili dobrog majstora u Novom Sadu, ja sam očajna :/

Hvala!

Djole
Master of Tanjirača
Master of Tanjirača
Poruka: 4946
Član foruma od: nedelja, 6. dec. 2009. u 21:39h

Re: Ford Fiesta trza i pucka

Poruka od Djole » sreda, 17. mar. 2021. u 10:42h

U ovoj temi se predstavite tako što nam kažete svoje ime i mesto odakle ste. Zatim vaše pitanje postavite u mehaničkom delu foruma.

Послато са Poco x3 помоћу Тапатока

:ford2: Mondeo MK3, Ghia X - TDCi - 96KW viewtopic.php?f=6&t=19766&start=125

Matchkytza88
Poruka: 1
Član foruma od: sreda, 17. mar. 2021. u 07:46h

Poruka od Matchkytza88 » petak, 19. mar. 2021. u 08:45h

Poštovani, hvala puno na instrukcijama, znaću za ubuduće.

Na moj post javio se majstor u PP i rešio problem vrlo brzo, kako bih možda nekome pomogla u budućnosti, u pitanju je bila loša bobina (menjana je kada se problem javio, ali je stavljen neodgovorajući kvalitet) - sada je stavljena original Ford-ova kao i bolje svećice i kablovi, odn. struja ga je ometala. Autić se preporodio i sada ide kao nov :)

FM III
Vremenski policajac
Poruka: 8316
Član foruma od: četvrtak, 9. dec. 2010. u 01:19h

Poruka od FM III » petak, 19. mar. 2021. u 13:19h

Odlično, ali se i dalje niste predstavili.
Focus mk 3.5 1.5 TDCI 88 kW (120 ks) 2016. god. 2021-
Panter black Ford Mondeo MK3 2.0 TDDI 115KS 2002. 2010-2021
NE BRŽE OD ŽIVOTA!
(23:48:25) Iosis: njeeeh saću ja van iz ćenife pa za komp

Zaključana

Povratak na „Predstavljanje članova“