prva registracija u Srbiji 1997, doputovao iz Belog Manastira, kao uvoz iz Nemačke. Od onda je samnom, imao je 123000km na satu trenutno ima 23 godine i još 120000km pređenih.
Ne volim ga, kao što volim VW 1200 iz 1967 na 6V, koji mi je prvi auto i stoji u garaži, ali mu se divim, tera se svaki dan, ceo dan, na vrlo kratke destinacije 2-3 km, leti, zimi, i nikada nije otkazao zbog nekog neočekivanog kvara, ako se i desi da ne posluša, gazda je kriv, jer nije na vreme zamenio, ili dopunio akumulator, a desilo se i da je bez goriva ostao za ovo vreme.
U prvoj je boji je onoj čestoj crvenoj, varijanta sa troje vrata. Više puta sam nalazio kupce za njega, ali u trenutku prodaje, obuzme me strah, kakav će sledeći automobil biti sem što će biti mlađi, da li će biti ovako trajan i istrajan, pa podignem cenu nerelano visoko i ostavim ga kod sebe. Sada je već čili matorac, i bez trzaja odrađuje dnevne zadatake. Redovno je išao kod "doktora" na kontrole i rehabilitaciju. Baš s proleća smo zamenili ramena, kaiše, španer, sada bi trebali čizme da kupimo, i kočnice da osvežimo, uzeli bi i dva para amortizera, ali mislim da je to potpuno neisplativa investicija, i sa najjeftinijim novim amortizerima. U suštini ništa se njemu za sve ove godine nije pokvarilo, niti jedan jedini deo.
Eh, za ovo vreme zamenili smo i zadnje rubove, ofarbali ih u osnovnu boju i ostavili tako ružne, mislim da je farbanje bilo kao i zamena rubova i rubovi, imamo i gasni sistem Lovato, na mesto rezervnog točka, zapremine 30 i kusur litara, nekada stane i 38.
fotke trenutno nemam jer sam tražeći rešenje naišao na vaš forum, biće uskoro, kada ulovim malo vremena.
par pitanja:
1.crkla je jedna sijalica na komandnoj tabli, kako to zameniti korak po korak.
2.pre 3-4 meseca bio sam prinuđen, a znao sam da ne može to da izdrži, ali sam morao, da prevezem 200kg tereta, zadnji točkovi se nisu u potpunosti vratili na svoje mesto, reskrečio se malo

3.da li vredi kupovati polovne amortizere...
4. i četvrto, živim u zgradi sa vrlo malim dvorištem, pa je stvarno umetnost ući, izaći i parkirati se, naravno ja to odrađujem rutinski, ali ima komšija koji malo malo pa čvrknu nekoga, tako sam u poslednje 4 godine zamenio oba zadnja žmigavca, sve neki kvrc, taman da plastika pukne, jedan prednji, a nedavno sam zatekao automobil sa pokidanim zadnjim branikom kojeg upravo i tražim da kupim. Gde koliko od prilike košta, da me ne oderu.
usput imam i mondea 1.8 td iz 1997, sa fantastično velikim turbo lagom, naročita kada radi klima, vozi se samo za duže relacije
hvala vam, pozdrav.