Pozdrav svima! Zovem se Zoran iz BIH sam tacnije iz Bijeljine. Vrlo cesto kad imam neke problemcice i sl. sa fordovima

posjecujem vas sajt kako bih nasao rjesenje i evo danas konacno odlucih i da se registrujem. na to me naveo jedan nazovimo problemcic... naime,vlasnik sam vozila Ford Focus c-max 2004 godiste 1.6 tdci 80 kw. i od skoro mi se pojavio problem... Naime,auto je poceo da radi na leru na 1000 obrtaja. Znaci cim se upali on radi na 1000 obrtaja a ono kad se krece preko nekih 10-15 km/h tada obrtaji porastu na 1200. auto nema nikakvih gresaka,ne gori chek cak i na dijagnostici( univerzalna auto-com dijagnostika) ne prijavljuje nikakvu gresku. auto odlicno pali,odlicno vuce,sve bez problema. i juce se pojavio jos jedan problem... dopunio sam klimu ali nece da se pokrene kompresor a ni ventilator(ventilator je ispravn jer se pali kada se vozilo zagrije) ... kompresor je ispravan,samo ne dolazi + na njega kad se upali klima ( u pitanju je manuelna klima)... e sad da li je to povezano da li nije, ne znam... koliko znam kod fordova( imao sam i mondea mk3) kada se upali klima,ler se podigne na oko1000 obrtaja sve dok je klima upaljena.. moje neko skromno misljenje je da su ta dva kvara povezana ali ne znam kako da ih rijesim

Zamolio bih majstora Dragomira ako bi mogao da se malo ukljuci u temu i htio bih javno da mu se zahvalim za pomoc u vezi mondea mk3 kada je izgubio bio kod dizne... niko u Bosni mi tada nije znao reci sta je, Dragomira sam tada pozvao telefonom, jer nisam mogao otici do njega posto auto nije mogao da vuce,objasnio sta se desava i odmah mi je rekao sta je kvar i problem je bio rjesen! jos jednom,veliko hvala majstoru Dragomiru.