Pozdrav svim ljubiteljima Forda! Nov sam na forumu i imam problem sa plivajucim zamajcem, pa bih vas zamolio ako je bilo ko imao isti da podeli svoje iskustvo.

Imam Mondea 2.0 TDCI motor, 2006 godiste sa 6 brzina, i naravno naidjem na problem sa plivajucim zamajcem

Odmah resim da stavim nov i odem da kupim Lukov ali ceo set (plivajuci, korpa, lamela). Kad sam otisao kod majstora i kad smo poskidali sve da bi dosli do plivajuceg resimo da stavimo nov, ali ne lezi vraze kad smo otvorili kutiju imali smo sta i da vidimo, nov plivajuci zamajac ima neki luft. Ali ne onaj luft koji je normalan kad se rotira, vec kad se pritisne gornja ploca i tu nastaje luft od 2-3mm. Majstor mi je rekao da je bolje da ne stavljamo jer ce za 2-3000 km. ponovo poceti da lupa i napomenuo mi je da Luk plivajuci u zadnjih godinu dana ima taj problem sa celom serijom, uz to mi je predlozio da stavimo fiksni ali se meni bas i ne stavlja. Sad me zanima da li je iko od vas imao slican problem ili je cuo za taj problem? Unapred vam hvala!