Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Focus sitni problemi

Sve što ima veze sa Fordom a nije našlo mesto u drugim temama.

Moderator: ace1

Odgovori
shakalkv
Poruka: 878
Član foruma od: nedelja, 12. maj 2013. u 00:07h

Focus sitni problemi

Poruka od shakalkv » četvrtak, 20. feb. 2014. u 23:18h

Imam nekoliko sitnih problema na focusu.
1. Nakon sto mi je majstor radio vakum pumpu poklopac motora dosta vibrira i pravi buku, stegnut je lepo ali ipak vibrira. Sta da mu uradim da prestane da se trese?
2. Cuje mi se nesto, lici na neki kais (vuuvuuu vuuu vu vuuuu) konstantno se cuje, ali ne bas preterano, cuje se na snimku. Ako neko zna sta je i kako da resim neka napise.
3. Takodje mi se cini da mi se pomera dosta kuciste filtera, mozda je tako normalno, ne znam jer nisam obracao paznju. Cini mi se da mi se turbina za nijansu jace cuje.
4. Problem koji me nervira od kako sam kupio auto, gepek vrata imaju neki luft, kad su zatvorena i kada ih pomeram gore/dole cuje se neki zvuk (cuti na klipu br.2).
To se cuje i u voznji i strasno me iritira. Pokusavao sam da nivelisem sa onim gumama koje se odvrcu ali nista, da napomenem da su amortizeri gepeka lose radili zimus, nisu
drzali, dok sada kada je toplo rade bez problema.

Evo snimaka, pojacajte posto je slabiji zvuk.
1. Motor
2. gepek

To bi bilo to, ako neko zna odgovore neka se ne ustrucava i neka napise. Uglavnom vrata gepeka me najvise nerviraju. Hvala svima. :ford:

nikola_focus
Poruka: 1498
Član foruma od: petak, 2. mar. 2012. u 11:58h

Re: Focus sitni problemi

Poruka od nikola_focus » petak, 21. feb. 2014. u 00:04h

Kod poklopca, pogledaj da nije ispala guma na prednjem levom delu poklopca (gledajuci prema motoru) u koju ulazi klin i koji ga ucvrscuje. Ako nije ispala vidi otprilike gde plastika dodiruje motor pa na to mesto zalepi sundjer ili tako nesto, ucvrstice se malo (ja sam koristio neki tvrdopresovani samolepivi sundjer). Kuciste filtera vazduha se i kod mene tako mrda, stoji na mekanim gumama i zato je to tako. A za gepek, vidi kod nekog limara neka ti presteluje bravu, mozda je do toga.
Ford Focus Mk1.5 1.8 TDCi Ghia
Ford Fiesta Mk5 1.4 TDCi Trend
Ford Focus Mk2.5 1.6 TDCi Trend

shakalkv

Poruka od shakalkv » petak, 21. feb. 2014. u 00:08h

Poklopac je stabilan na prednjem levom delu, "landara" prednji desni deo, ka akumulatoru.

nikola_focus
Poruka: 1498
Član foruma od: petak, 2. mar. 2012. u 11:58h

Poruka od nikola_focus » petak, 21. feb. 2014. u 00:14h

E na tom delu naleze malo, ili bi trebalo da naleze, na cev interkulera. Trebalo bi da postoji trag od toplote na plastici, na taj trag zalepi malo ove trake ako nadjes ili nesto slicno, i to ce da resi problem.
Ford Focus Mk1.5 1.8 TDCi Ghia
Ford Fiesta Mk5 1.4 TDCi Trend
Ford Focus Mk2.5 1.6 TDCi Trend

acadimke
Poruka: 1721
Član foruma od: utorak, 17. apr. 2012. u 16:55h
Kontakt:

Poruka od acadimke » petak, 21. feb. 2014. u 10:56h

Mislim da se cuje i kod mene malo, ili se mozda tripujem
to nisam odgonetnuo jos.

Kuciste filtera se drzi na tri gumena drzaca,moguce da neki nedostaje pa se klima malo vise.

Sto se tice gepeka ako hvata na drugi zub brava onda proveri odbojne gume

Slika
Fokus mk1 tddi 90 ks 2001

shakalkv

Poruka od shakalkv » petak, 21. feb. 2014. u 11:22h

jedna odbojna guma se malo istrosila,desna, na njoj je onaj pipak skroz pojeden. pokusavao sam da nivelisem odvijanjem-zavijanjem ali nisam uspeo. kada ih odvijem vise,vise se cuje. definitivno su oni krivac. videcu da uzmem kod sima. ne verujem da imaju novi da se kupe.

shakalkv

Poruka od shakalkv » petak, 21. feb. 2014. u 17:12h

Danas cim sam dosao sa posla otisao da petljam oko auta. Na moju veliku srecu resio sam problem sa zadnjim vratima. Sve sam isprobavao i na kraju mi padne na pamet da malo zamastim onaj pipak sto je fiksiran i koji ulazi u bravu. Usled nemanja WD-40 premazem ga glicerinom koji sam imao u gepeku, zatvorim i odusevim se. Vrata imaju malo lufta ali nikakav zvuk se vise ne cuje :)

Sto se tice poklopca motora, skinuo sam isti i onaj sundjer se bio skroz odlepio. zalepio ga lepo sintelanom za sada je ok. Malo mi klapara onaj usisnik za vazduh ispod akumulatora, jedan nosac mu fali i to cu morati na otpadu da potrazim.

Iskoristio sam priliku da proverim ulje, ima ga do maksimuma ali mi je nesto sumnjiva boja. Da li treba da je ove boje kao na slici? Sipano je sinteticko Formula F pre 3.000km.
Slika

Slika

macaneli
VIP
Poruka: 9970
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 23:52h

Poruka od macaneli » petak, 21. feb. 2014. u 17:19h

ako je dizel u pitanju ulje mora biti crno
ako je benzin mora biti zuto
ima se,moze se - nema se,mora se....

I'm gonna go build my own forum, with blackjack and hookers. In fact, forget the forum ! Ah, screw the whole thing

I ja sam vodio u Dascaru :-)®

zvanicni zastupnik za eonon za jugoistocni deo evrope i balkan :-)

shakalkv

Poruka od shakalkv » petak, 21. feb. 2014. u 17:22h

dizel. :)

macaneli
VIP
Poruka: 9970
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 23:52h

Poruka od macaneli » petak, 21. feb. 2014. u 17:37h

sve je u redu,cim naspes novo ulje i upalis auto posle par minuta ulje pocrni thumbsuph
ima se,moze se - nema se,mora se....

I'm gonna go build my own forum, with blackjack and hookers. In fact, forget the forum ! Ah, screw the whole thing

I ja sam vodio u Dascaru :-)®

zvanicni zastupnik za eonon za jugoistocni deo evrope i balkan :-)

shakalkv

Poruka od shakalkv » petak, 21. feb. 2014. u 23:08h

OK. Prvi dizel u mom vlasnistvu pa nisam bas upoznat sa svime u potpunosti. Hvala na pojasnjenju.

Odgovori

Povratak na „Svaštara“