Poruka
od mbole » ponedeljak, 24. feb. 2025. u 23:23h
Veliki problem i po meni glavni razlog sto ljudi imaju losa iskustva sa PVC-om je sto na trzistu ima bukvalno svega i svacega.
Pre par meseci sam menjao jedan prozor, trazio ponude od nekoliko firmi.
Dve su bile tu negde, 10-20 evrica gore dole sa cenom, a treca je bila drasticno ispod, maltene pola te cene.
Odem, pogledam.. i na oko mi se bas i nisu svideli profili koje nude ovi najjeftiniji.
Pozovem coveka koji vodi veliku firmu koja pravi to isto, s kojim imam neke desete poslovne kontakte.. rekoh... koliko bi to otprilike kostalo, necu uzimati od tebe, znam da si skup za ono sto meni treba i u sta mogu da se uklopim... ali mi treba nekakav reper, da znam dal me deru ili mi uvaljuju bofl.
Ocekivano.. njegova cena je bila reda 30-tak % iznad ove dve vece ponude (naravno uz najkvalitetnije profile kojih ima na trzistu).
Popricamo malo.. vidi kaze.. te sto su dva put jeftiniji.. obrisi u startu, to je djubre. Jednostavno ne moze po toj ceni nista pristojno.
Ove dve druge ponude koje su priblizno iste, lice na pristojne, dobar odnos cene i kvaliteta, barem bi po ceni trebalo da budu.
Ali obrati dobro paznju na sve sto je u ponudi... svacega ima.
Dal' je u ponudu usla i okapnica, prozorska daska... da li je komarnik fiksan ili rolo, da li oni rade obradu oko prozora nakon ugradnje ili moras da juris nekoga posebno, i da li je ta obrada usla u cenu... bilo je jos, ne secam se vise bas svakog detalja...
Djak pesak