Moja zena planira da zameni svoj Mitsubishi Eclipse sa Nissan Juke na leto.Iosis piše:Kako neko sa dobrim vidom može da kupi to, to, to, ne znam kako da se izrazim...
Fordova konkurencija(uporedna kroz vreme)
Moderator: ace1
- Talladega_500
- Yankee
- Poruka: 14257
- Član foruma od: četvrtak, 4. jun 2009. u 03:16h
Re: Fordova konkurencija(uporedna kroz vreme)
When I die, I want to be buried faced down so that anyone who doesn't like me can kiss my ass.
“Normal" is just a setting on your dryer.
- Iosis
- VIP
- Poruka: 8421
- Član foruma od: sreda, 28. jan. 2009. u 20:44h
Nuuuuuuuuuuuuuuuuu! 

Totally addicted to Ford!
The name Iosis is a Greek word meaning "the process by which a base metal becomes gold".
The name Iosis is a Greek word meaning "the process by which a base metal becomes gold".
Boris88 piše:Ja se brinem sto mi auto truli a decko predstavlja sedistai sakloni
- Talladega_500
- Yankee
Vozio sam pre par dana ovaj auto kao rent-a-car - 2013 Toyota Camry LE.
Dizajnerski dosadan da ne moze da bude dosadniji, ali me je u voznji odusevio koliko je dobar. Prostran unutra, kvalitet enterijera u rangu sa Lexusom, 2.4L 182 hp motor dosta startan, jako je mali potrosac, a tek koliko je udoban i tih ... Vozio sam i ranije verzije Camry, jednu sam i posedovao, ali nijedan nije bio dobar kao ovaj novi model.

Dizajnerski dosadan da ne moze da bude dosadniji, ali me je u voznji odusevio koliko je dobar. Prostran unutra, kvalitet enterijera u rangu sa Lexusom, 2.4L 182 hp motor dosta startan, jako je mali potrosac, a tek koliko je udoban i tih ... Vozio sam i ranije verzije Camry, jednu sam i posedovao, ali nijedan nije bio dobar kao ovaj novi model.

When I die, I want to be buried faced down so that anyone who doesn't like me can kiss my ass.
- milan_gt
- Poruka: 11707
- Član foruma od: subota, 17. jul 2010. u 17:43h
xaxaxaxaTalladega_500 piše: 2.4L 182 hp jako je mali potrosac
- dax92
-
- Poruka: 7628
- Član foruma od: ponedeljak, 11. apr. 2011. u 13:12h
To i mene zanima, koliko je konkretno mali potrosac, i kojim tempom je vozen.
Focus ST170
Focus SVT
Focus SVT
Markedjani piše:druže ford je to... mogu da uđem kroz pod ko dingospo
macaneli piše:ide bolje zato sto mk1 ima dusu
totti piše:Vidi... Ti bi sa tvojom kornjačom mogao da igraš kolo oko ove, ne bih se potezao ni na 20 metara![]()
- Talladega_500
- Yankee
Vozio sam pre i Fusion 1.6L EcoBoost i poprilicno je veci potrosac nego ova Camry 2.4L. Doduse Fusion je vise sportski auto pa sam ga malo zesce vozio, a sa takvom voznjom prosek mi je bio 22 mpg u gradu (oko 10.7L). Sa druge strane, sa Camry sam izvukao 27 mpg (8.7L) u gradu bez da sam pokusavao da izvucem neku nisku potrosnju, normalna voznja, sto je poprilicno solidan broj za automobil takvih dimenzija sa 182 hp (za vas koji nikad niste videli Camry uzivo, to je automobil dimenzija skoro kao BMW 5-Series).
- milan_gt
ti bi sa tvojim golfom tamo trosio 3L u tom gradu 

- totti
- Poruka: 8536
- Član foruma od: ponedeljak, 1. nov. 2010. u 11:54h
Da bre... Kakav je to grad? Pa po pravom gradu, ni Fiesta 1.25 ne može da izvuče tu potrošnju...

- dax92
-
- Poruka: 7628
- Član foruma od: ponedeljak, 11. apr. 2011. u 13:12h
Svi kukaju da im po gradu TDCI trosi 6.5-7l najmanje, a meni ne prelazi bas preko 6. Fora je sto uvek vozim uvece, kad nema guzvi, i ne zavlacim se u neke ulicice. Jedina tako. 

Focus ST170
Focus SVT
Focus SVT
Markedjani piše:druže ford je to... mogu da uđem kroz pod ko dingospo
macaneli piše:ide bolje zato sto mk1 ima dusu
totti piše:Vidi... Ti bi sa tvojom kornjačom mogao da igraš kolo oko ove, ne bih se potezao ni na 20 metara![]()
- 911s [SK]
- old-and-rare Fords fan
- Poruka: 11510
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 10:33h
Možda i motor te kubikaže malo troši u pravom gradu u kom nema jama i pećina na putevima, okeana kada pada kiša, seljaka koji se parkiraju na sred ulica i blokiraju saobraćaj, automobila iz uvoza sa ultra malim kilometraža održavanim kod našeg Mileta i Žileta "gore negde" i "čistog" goriva od koga hoće da zardja iznutra i plastični rezerovar... ako se pre toga ne zgusne u žele na 5 ispod nule
sad ide ona čuvena "ako oni ovo jedu i piju... mora da se zarati" 

Everything we do, it's driven by you!
Ford weist den Weg.
"When it comes to defining Ford models, never say "never"! Somewhere, somehow, there was usually an exception to prove the rules..." Graham Robson
Ford weist den Weg.
"When it comes to defining Ford models, never say "never"! Somewhere, somehow, there was usually an exception to prove the rules..." Graham Robson
Van piše: ...за све те буђаве фордове
- milan_gt
ma nemere bre, vozio sam tamo volva 2.0 benzin automatic 6 meseci i trosio je prilicno, jer je njihov stil voznje takav da gume pre satrule nego se potrose..
al bez zezanja nigde nisam video da gume cesce explodiraju na putnickim kolima nego u usa, jednom mesecno gledam ocima na autoputu sta se desava a pored puta ostaci od explodiranih guma djuture..
i to nije samo meni upalo u oci..jos je u majamiju extra toplo i svi furaju samo letnje a guma se od velike temp i vlaznosti i starosti raspada na proste cinioce cim se predje kilavo ogranicenje na auto-putu od 55 Mph
al bez zezanja nigde nisam video da gume cesce explodiraju na putnickim kolima nego u usa, jednom mesecno gledam ocima na autoputu sta se desava a pored puta ostaci od explodiranih guma djuture..
i to nije samo meni upalo u oci..jos je u majamiju extra toplo i svi furaju samo letnje a guma se od velike temp i vlaznosti i starosti raspada na proste cinioce cim se predje kilavo ogranicenje na auto-putu od 55 Mph
- Iosis
- VIP
- Poruka: 8421
- Član foruma od: sreda, 28. jan. 2009. u 20:44h
55 ili 65?
55 mph dođe ~90 km/h
55 mph dođe ~90 km/h
Totally addicted to Ford!
Boris88 piše:Ja se brinem sto mi auto truli a decko predstavlja sedistai sakloni
- milan_gt
ma i ne secam se vise, mozda ima delova i sa 65 al od toga vise nema..
- Vladan
- Poruka: 1529
- Član foruma od: nedelja, 9. okt. 2011. u 14:06h
55, regularno, tamo kuda sam ja prosao. Postoji i expres traka, ali ne svuda, kojom moze brze, ali to se nesto placa posebno, ne znam detalje.
- Talladega_500
- Yankee
Uhvatili ste me u lazi. Istina je da sam dobio posao u Toyoti i da su mi obecali $1 za svakog Fordovca koji predje na Toyotu pa mi je cilj da vam docaram Toyote kao perfektne automobile do te mere da prodate Fordove i kupite Toyote, a meni $$$ u dzep.
Hajmo, ko ce prvi? Delim zaradu od $1 sa svima ...
A inace, posto Yugo trosi oko 10 litara sa svojim 1.1L motorom, ova Camry trosi oko 25 litara u gradu.
Hajmo, ko ce prvi? Delim zaradu od $1 sa svima ...
A inace, posto Yugo trosi oko 10 litara sa svojim 1.1L motorom, ova Camry trosi oko 25 litara u gradu.
Poslednja izmena: Talladega_500, na dan subota, 14. sep. 2013. u 01:48h. Ukupno izmenjeno 1 put.
- Talladega_500
- Yankee
Zavisi od grada do grada. U vise naseljenim mestima oko grada je 55 mph, a u slabo naseljenim mestima je uglavnom 75 mph ... U Montani i Wyomingu postoji nekoliko puteva gde je dozvoljeno i 85 mph.Iosis piše:55 ili 65?
55 mph dođe ~90 km/h
- milan_gt
pa ti si presisao fabricki deklarisanih 23.5 mpgTalladega_500 piše:Sa druge strane, sa Camry sam izvukao 27 mpg (8.7L) u gradu bez da sam pokusavao da izvucem neku nisku potrosnju

- Talladega_500
- Yankee
Bas me zanima koja fabrika kad objavljuje brojeve potrosnje, objavljuje 23.5 mpg ...
FYI, Camry 2.4L po fabrickim brojevima je 25 mpg grad, 35 mpg autoput.
FYI, Camry 2.4L po fabrickim brojevima je 25 mpg grad, 35 mpg autoput.
- milan_gt
nadjoh na motortrend sajtu poredjenje toyote i accorda, tu procitah..nego kad si premasio fabricke podatke i ja mogu da mi mondeo trosi 5-5.5 po gradu i to bez da se trudim ko sto kazes 

- Talladega_500
- Yankee
Kao prvo, fabricka potrosnja nije broj koji mediji izvuku na testu vec broj koji fabrika objavi da auto trosi. Tako da cak i da je Motor Trend izvukao 23.5 mpg - to nije fabricka potrosnja.
U ovom slucaju Motor Trend je dobio 32.7 mpg sa Camry.
http://www.motortrend.com/roadtests/sed ... specs.html
Cak i sa V6 modelom su izvukli 24.7 mpg.
U ovom slucaju Motor Trend je dobio 32.7 mpg sa Camry.
Cak i sa V6 modelom su izvukli 24.7 mpg.
- milan_gt
dobro a ti si premasio fabricku potrosnju za grad 

- Talladega_500
- Yankee
Zamisli to cudo, niko nikad nije uspeo da nadmasi fabricke brojeve ... 
p.s. I Motor Trend je uspeo da ponovi to cudo.

p.s. I Motor Trend je uspeo da ponovi to cudo.
- totti
- Poruka: 8536
- Član foruma od: ponedeljak, 1. nov. 2010. u 11:54h
Nije čudo to što je tebi toliko potrošila, već je čudo u tome šta ti smatraš gradskom vožnjom. To tvoje merenje nije videlo pravi grad.
Da je voziš po beogradskom špicu centrom grada, ne bi bilo teorije da potroši manje od 12-13 litara. A pošto je ovo srpski (evropski) forum, nama su takvi uslovi merodavni.
I meni kad krenem od Bežanijske kose do Konjarnika auto putem, potrošnja je 6 litara... I da, krećem se kroz grad. Je l' to gradska vožnja?
Da je voziš po beogradskom špicu centrom grada, ne bi bilo teorije da potroši manje od 12-13 litara. A pošto je ovo srpski (evropski) forum, nama su takvi uslovi merodavni.
I meni kad krenem od Bežanijske kose do Konjarnika auto putem, potrošnja je 6 litara... I da, krećem se kroz grad. Je l' to gradska vožnja?

- milan_gt
4.7 V8 po bgu po bordu trosi oko 31 

- darko darko
- Poruka: 3889
- Član foruma od: petak, 8. jan. 2010. u 11:43h
cekaj koji je tvoj motor u jeep u