Fordova konkurencija(uporedna kroz vreme)
Moderator: ace1
- Talladega_500
- Yankee
- Poruka: 14231
- Član foruma od: četvrtak, 4. jun 2009. u 03:16h
Re: Fordova konkurencija(uporedna kroz vreme)
Bez uvrede, ali zvucite kao danasnji auto mediji - ako auto nije dinamican za voznju kao BMW M3, onda je dosadan i njegov vlasnik je jos dosadniji.
When I die, I want to be buried faced down so that anyone who doesn't like me can kiss my ass.
“Normal" is just a setting on your dryer.
- milan_gt
- Poruka: 11707
- Član foruma od: subota, 17. jul 2010. u 17:43h
ko je ovde pomenuo dinamicne vozne osobine?
- Talladega_500
- Yankee
Predpostavio sam da ste vas nekoliko na to mislili kad ste kritikovali Altimu.
When I die, I want to be buried faced down so that anyone who doesn't like me can kiss my ass.
- milan_gt
nevezano za ovu pricu..
juce sa calom nesto u cacku i reko ajd da svratimo u opel salon da se i on malo odusevi insignijom, prvo nemaju ni jednu karavan u krugu ograde, drugo u salonu im stoji najzesca klot verzija koju sam video i naravno da je cale ostao ravnodusan..
to bre u svakom salonu treba da stoji max full individual verzija da meni i calu ostanu oci na njoj..bem ti marketing i reklame i kataloge i lux objekat..i jos kao ja sam lud sto mi to upada u oci..slepci jedni nesposobni..
juce sa calom nesto u cacku i reko ajd da svratimo u opel salon da se i on malo odusevi insignijom, prvo nemaju ni jednu karavan u krugu ograde, drugo u salonu im stoji najzesca klot verzija koju sam video i naravno da je cale ostao ravnodusan..
to bre u svakom salonu treba da stoji max full individual verzija da meni i calu ostanu oci na njoj..bem ti marketing i reklame i kataloge i lux objekat..i jos kao ja sam lud sto mi to upada u oci..slepci jedni nesposobni..
- sasa_f1
- Poruka: 9988
- Član foruma od: sreda, 4. maj 2011. u 23:32h
Srbija. Uglavnom ljudi, kad kupuju novo, imaju samo za klot verzije. Nazalost...
- milan_gt
ma sad cale nece da kupi nikakvu verziju..kako ja njemu da objasnim da to super izgleda sa xenonima, 20", opc line kitom..
- Talladega_500
- Yankee
Ovde u Americi se zna ko pripada kojoj klasi i ne mesaju se jedan drugom u posao.
Zna se da je recimo Ford radnicka klasa, a ko hoce Ford sa svim i svacim - lepo ima Lincolna.
Zato u Fordovom salonu vecina modela su slabije ili srednje opremljeni. Ja na prste jedne ruke mogu da nabrojim koliko Titanium verzija svih Fordovih automobila na kojima se nudi (FIesta, Focus, Fusion, Escape, Flex ...) sam video do sada. Zbog cega da se Ford nudi sa svim i svacim i onda po ceni da udje u teritoriju Lincolna?
A sto se tice Altime, vecina kupaca mid-size automobila i na obraca paznju na dizajn, dinamicnu voznju i slicno, sto je i razlog zasto se Toyota Camry i Nissan Altima prodaju 10 puta bolje nego Mazda 6 i Subaru Legacy. Takvim kupcima je bitan kvalitet, potrosnja, oprema i preprodajna cena, a sve ostale karakteristike se zaobilaze.
Zna se da je recimo Ford radnicka klasa, a ko hoce Ford sa svim i svacim - lepo ima Lincolna.
Zato u Fordovom salonu vecina modela su slabije ili srednje opremljeni. Ja na prste jedne ruke mogu da nabrojim koliko Titanium verzija svih Fordovih automobila na kojima se nudi (FIesta, Focus, Fusion, Escape, Flex ...) sam video do sada. Zbog cega da se Ford nudi sa svim i svacim i onda po ceni da udje u teritoriju Lincolna?
A sto se tice Altime, vecina kupaca mid-size automobila i na obraca paznju na dizajn, dinamicnu voznju i slicno, sto je i razlog zasto se Toyota Camry i Nissan Altima prodaju 10 puta bolje nego Mazda 6 i Subaru Legacy. Takvim kupcima je bitan kvalitet, potrosnja, oprema i preprodajna cena, a sve ostale karakteristike se zaobilaze.
- milan_gt
ma to je cisto odusevljenje samim autom kad ga ugleda-mora da se svidi kupcu, nije ni pitao koliko kosta jer ga nije ni zanimala..al da jeste mozda bi i rekao zapakujte mi jednu ovakvu na kredit ili lizing..
al kao dodjite za 10-ak dana stici ce nam redizajn verzija
al kao dodjite za 10-ak dana stici ce nam redizajn verzija
- Talladega_500
- Yankee
I ja sam se odusevio jednom kad sam video Ford Taurus SHO sa punom opremom ... Dok nisam video da mu je cena $46,000. Cak i da mogu da priustim da potrosim toliko na auto nebi dao $46,000 za Ford Taurus vec bi gledao Lincoln MKS.
- 911s [SK]
- old-and-rare Fords fan
- Poruka: 11510
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 10:33h
Šta će im u izlogu full verzija kad je niko neće kupiti ni u kom slučaju? Da izlože full i ti se izložiš i onda kad vidiš cenovnik i ponudu ostalih varijanti - nećeš opet kupiti nijednu jer ćeš se smoriti. Marketing je to, nimalo neozbiljno, i poprilično ciljano osmišljeno.
Everything we do, it's driven by you!
Ford weist den Weg.
"When it comes to defining Ford models, never say "never"! Somewhere, somehow, there was usually an exception to prove the rules..." Graham Robson
Ford weist den Weg.
"When it comes to defining Ford models, never say "never"! Somewhere, somehow, there was usually an exception to prove the rules..." Graham Robson
Van piše: ...за све те буђаве фордове
- Talladega_500
- Yankee
911s [SK] piše:Šta će im u izlogu full verzija kad je niko neće kupiti ni u kom slučaju? Da izlože full i ti se izložiš i onda kad vidiš cenovnik i ponudu ostalih varijanti - nećeš opet kupiti nijednu jer ćeš se smoriti. Marketing je to, nimalo neozbiljno, i poprilično ciljano osmišljeno.

- milan_gt
a kako je ciljano i koga cilja kad se ni meni ni calu ne svidja..a obozavam je kad je u pravoj opremi..ko je onda tu lud
- mbole
- Poruka: 14976
- Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h
Nego... otkud promena brzina na CVT-u? Zar on nije bezstepeni?Talladega_500 piše:os jedna stvar koja mi se dopala je CVT menjac. Vecina ljudi ga kritikuje da je dosadan, ali je dosta tih i menjanje brzina se uopste ne oseti.
@milan
Nazalost, automobile kao da zadnje vreme prave zene. Bitno je kako izgleda (joooooj sto je sladak), a sta je unutra to je sekundarno.
Zrtvuje se preglednost, popravljivost, robusnost, trajnost, udobnost... sve.. zbog izgleda.
Moj idealan izgled auta... Volvo 244

Djak pesak 

- Talladega_500
- Yankee
Znam da je tesko poverovati, ali ti i tvoj cale niste jedine musterije Opela.milan_gt piše:a kako je ciljano i koga cilja kad se ni meni ni calu ne svidja..a obozavam je kad je u pravoj opremi..ko je onda tu lud

Ja se u potpunosti slazem sta je 911S napisao. U gore spomenutom primeru sa Taurusom, odusevio sam se kad sam video koliko dobro SHO sa punom opremom izgleda. Ali kad sam video da je $46,000, i kad sam onda krenuo da vidim koji model mogu da priustim (srednje opremljen SEL sa cenom od oko $29,000) razocarao sam se koliko je losije opremljen ...
Na to sam mislio. Da automatski menjac u Camry (6 brzina) se uvek oseti kad je promeni i ume da trza pri vecim obrtajima, CVT u Altimi ide kao san, bez obzira na kojim obrtajima ga vozio.mbole piše:Nego... otkud promena brzina na CVT-u? Zar on nije bezstepeni?
- milan_gt
al bitno je da ti ne moras tu max full verziju da kupis, niko te ne tera, bitan je taj inicijalni susret sa autom u salonu, jer i taj kom je oprema nebitna ce se lako odreci tih 'sitnica' zarad cene al mora prvo da se zaljubi u auto..u klotinu ne moz da se zaljubi..
i jos tom kom je oprema nebitna moze da poruci par sitnica jer ih vidi, pipne ili sta vec, ovako ne moze nikako..
da ne pominjem onog sto voli opremu..
i jos tom kom je oprema nebitna moze da poruci par sitnica jer ih vidi, pipne ili sta vec, ovako ne moze nikako..
da ne pominjem onog sto voli opremu..
- Iosis
- VIP
- Poruka: 8421
- Član foruma od: sreda, 28. jan. 2009. u 20:44h
Slažem se s Milanom, mogli su da izlože bar neki prosječan model.
Bole, s obzirom da većina dizajnera, mislim na muškarce, oblače se kao žene, nije daleko od toga da auta dizajniraju žene.
Bole, s obzirom da većina dizajnera, mislim na muškarce, oblače se kao žene, nije daleko od toga da auta dizajniraju žene.

Totally addicted to Ford!
The name Iosis is a Greek word meaning "the process by which a base metal becomes gold".
The name Iosis is a Greek word meaning "the process by which a base metal becomes gold".
Boris88 piše:Ja se brinem sto mi auto truli a decko predstavlja sedistai sakloni
- Talladega_500
- Yankee
Ako niko nece da ga kupi nema potrebe da ga izlazu - samo ce da skuplja prasinu. A verujem da bi se vise ljudi razocaralo sa tim "marketing potezom" nego odusevilo. Jer kad se zaljubis u model sa punom opremom, a onda vidis da sve sto mozes da priustis je osnovniji model koji je daleko losiji - brzo bi se ohladio od njega. U tom slucaju ljudi bi cekali par godina da kupe polovni model sa punom opremom ili nebi kupili nijedan uopste (tesko da bi kupili osnovni model), ali cisto sumnjam da neko koga je odusevio $46,000 Taurus SHO bi se zadovoljio sa osnovnim $27,000 Taurusom.
- jelchica
- Poruka: 613
- Član foruma od: utorak, 24. jul 2012. u 12:09h
Nemam love kao gazda Topuzić, al' me muči dilema - koji je lepši
Samo što je kod mene dilema beli karavan Mondeo 4 vs beli karavan Mazda 6 (al' znam koji ću kupim)
[youtube][/youtube]

Samo što je kod mene dilema beli karavan Mondeo 4 vs beli karavan Mazda 6 (al' znam koji ću kupim)
[youtube][/youtube]
- milan_gt
al gde ja da vidim taj napucan auto osim u salonu..il da jurim ljude po gradu kad vidim neki
ako nesto ne vidis uzivo sigurno da to ne mozes ni da kupis..a kad vidis nesto sto ti se ne svidja neces ga kupiti kolko god je 'povoljno'

ako nesto ne vidis uzivo sigurno da to ne mozes ni da kupis..a kad vidis nesto sto ti se ne svidja neces ga kupiti kolko god je 'povoljno'
- mbole
- Poruka: 14976
- Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h
Ne znam koji je lepsi, al mi se svidja kako razmisljasjelchica piše:Nemam love kao gazda Topuzić, al' me muči dilema - koji je lepši![]()

Djak pesak 

- Deckonja
- Sierra junkie
- Poruka: 1773
- Član foruma od: ponedeljak, 15. jun 2009. u 11:29h
eh, ovo me podseti na tinejdzerske danejelchica piše: [youtube][/youtube]

- 911s [SK]
- old-and-rare Fords fan
- Poruka: 11510
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 10:33h
Decenije prodaje novih autmomobila u Srbiji kažu sledeće: visoka klasa se ne kupuje, luksuzni primerci srednje klase se ne kupuju, najbolje idu mali i slabo opremljeni primerci srednje i niže srednje klase. Sad kad je standard možda najgori, posebno u odnosu na ponudu, suludo je razmišljati o ponudi full varijanti fullova u Srbiji u kojoj je najčešća plata 250 evra.
Everything we do, it's driven by you!
Ford weist den Weg.
Ford weist den Weg.
Van piše: ...за све те буђаве фордове
- milan_gt
ebla ih statistika sve redom, svi misle da ce da prodaju beli auto sa 3v i ratkapnama, za svaki sledeci mora par meseci da se ceka..da sam ja tako razmislao imao bih na lageru samo sivo i belo vuneno predivo a ne 50ak boja kao do sad..
- Talladega_500
- Yankee
Zarada salona na novim autima je jako mala. Imam prijatelja koji radi za veliki Hyundai-Kia diler i kaze mi da u najboljem slucaju imaju do $300 profita po svakom prodatom novom autu.
E sad, Opel godisnje u Srbiji proda mozda 1,000-1,200 auta, od cega su vecina jeftinije Corse i Astre - na njima je zarada jos manja. U svakom slucaju, ne dovoljno velika cifra da mogu da priuste da kupuju aute od $40,000 da im leze i skupljaju prasinu samo da bi se neko odusevio kad dodje u salon - posebno zato sto ce ta odusevljena osoba i tako i tako kupiti Corsu ili Astru.
E sad, Opel godisnje u Srbiji proda mozda 1,000-1,200 auta, od cega su vecina jeftinije Corse i Astre - na njima je zarada jos manja. U svakom slucaju, ne dovoljno velika cifra da mogu da priuste da kupuju aute od $40,000 da im leze i skupljaju prasinu samo da bi se neko odusevio kad dodje u salon - posebno zato sto ce ta odusevljena osoba i tako i tako kupiti Corsu ili Astru.
- milan_gt
klempaju oni na delovima i servisima..ne sekiram se za njih