Potrošnje goriva kod Fordova
Moderator: ace1
- totti
- Poruka: 8536
- Član foruma od: ponedeljak, 1. nov. 2010. u 11:54h
-
- Poruka: 269
- Član foruma od: ponedeljak, 6. feb. 2012. u 12:30h
Re: Potrošnje goriva kod Fordova
pa samo sam pitao koja je gradcka potrosnja sta je tu problem nerazumem 

- Neša
- VIP
- Poruka: 5053
- Član foruma od: sreda, 8. apr. 2009. u 17:51h
Vec je odgovoreno. Potrosnja u gradu zavisi od dosta faktora...krece se oko 8l kod Focusa tdci,tddi trosi oko 7l do 7,5 maksimalno,to je neki prosek
Ford MONDEO mk3 1.edition
Duratorq DI 16v
Duratorq DI 16v
- van
- VIP
- Poruka: 9043
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 09:33h
А ја мисло да је шала због оног ГРАЦКА и ГРАДЦКА.
- Cedo
- VIP
- Poruka: 3138
- Član foruma od: nedelja, 27. dec. 2009. u 15:32h
@Nesa
Mislim da ipak TDCi trosi nesto manje, ili makar isto, u odnosu TDDi..e sad kako ko i gde vozi i u kakvom mu je stanju auto to je druga prica..
Mislim da ipak TDCi trosi nesto manje, ili makar isto, u odnosu TDDi..e sad kako ko i gde vozi i u kakvom mu je stanju auto to je druga prica..
- mbole
- Poruka: 14968
- Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h
Mozda to sto dva posta koja prethode ovoj tvojoj poruci pricaju o potrosnji u gradu, i jos imaju citiranu tvoju prethodnu poruku.caki piše:pa samo sam pitao koja je gradcka potrosnja sta je tu problem nerazumem
Djak pesak 

- totti
-
- Poruka: 269
- Član foruma od: ponedeljak, 6. feb. 2012. u 12:30h
znaci oko 8 l
- Neša
- VIP
- Poruka: 5053
- Član foruma od: sreda, 8. apr. 2009. u 17:51h
Mondeo da ali Focus tdci nema sanse da spustis ispod 6,5l pa neznam kako da ga mazis dok tddi ladno 5l na regionalnim putevimacedo86 piše:@Nesa
Ford MONDEO mk3 1.edition
Duratorq DI 16v
Duratorq DI 16v
- dule0911
-
- Poruka: 13648
- Član foruma od: utorak, 17. feb. 2009. u 03:07h
To mi zvuci neverovatno, jedino ako je svaki Focus TDCI neispravan. Moj Mondeo nije bas u cvetu mladosti pa mi trosi i ispod 6L na autoputu, regionalni kad bih vozio lagano sigurno bi spustio na 5L (mada nikad ne vozim lagano tj stedljivo
).

Fiesta!!
- milan_gt
- Poruka: 11707
- Član foruma od: subota, 17. jul 2010. u 17:43h
to je to, meni je sad potrosnja sa svim mogucim zimskim radostima i uglavnom je grad zadnjih mesec dana i 7.1, po bordu..
imao sam focusa '02 tdci 115 jedno mesec dana (uzet za neki dug pa sam ga prodao) bilo je leto i trosio je drasticno manje od mondea..
imao sam focusa '02 tdci 115 jedno mesec dana (uzet za neki dug pa sam ga prodao) bilo je leto i trosio je drasticno manje od mondea..
- dule0911
-
Meni sad srce preko 8-8.5L sigurno, nisam merio. Ali su sve kratke relacije (2-3km), one koje nisu kratke, to je voznja po BGu i zatrpanim parkinzima... Tako da nista neobicno da trosi vise kad bar 40% vremena radi u mestu 
Autoput:
150km/h (bez klime, prosecna brzina) - 6.5L
140km/h (sa klimom) - oko 6.8L, ne secam se tacno.
140km/h (bez klime, povremeni retki izleti do 160-170) - 6L
Naravno sve zavisi da li ima vetra ili nema. Jednom mi je po boardu pokazivao da trosi 7.7L na 140km/h, ali je tukao vetar svo vreme. U povratku na istoj deonici, board kaze 5.5L, sad ga je gurao vetar u dupe
Okreni obrni, Focus moze po mom misljenju da trosi vise samo na autoputu pri vecim brzinama zbog nedostatka 6te brzine. U svim ostalim rezimima bi trebao da bude ekonomicniji od Mondea, naravno ako nemas tesku nogu na gasu.

Autoput:
150km/h (bez klime, prosecna brzina) - 6.5L
140km/h (sa klimom) - oko 6.8L, ne secam se tacno.
140km/h (bez klime, povremeni retki izleti do 160-170) - 6L
Naravno sve zavisi da li ima vetra ili nema. Jednom mi je po boardu pokazivao da trosi 7.7L na 140km/h, ali je tukao vetar svo vreme. U povratku na istoj deonici, board kaze 5.5L, sad ga je gurao vetar u dupe

Okreni obrni, Focus moze po mom misljenju da trosi vise samo na autoputu pri vecim brzinama zbog nedostatka 6te brzine. U svim ostalim rezimima bi trebao da bude ekonomicniji od Mondea, naravno ako nemas tesku nogu na gasu.
Fiesta!!
- milan_gt
secam se (posto sam tad cesce vozio focusa zbog reklame za prodaju) da kad naspem 1000din miran sam 3-4 dana dok sa mondeom to sprzim za dan ili dva max..nekako me focus nije ni vukao da ga vozim brzo ali primetna je razlika u potrosnji..prodao sam ga tako sto ga kupac pogledao spolja, obisao mislim jedan krug oko njega dok je auto radio u mestu i pitao me da li je to auto za njega, ja kazem jeste i pruzio mi ruku za cifru 100e manju od trazene (na kraju 3500e) ja se frapirao 

- totti
Al´ ti što izreklamiraš auto...
Jesi rekao tom kupcu da si mu spržio već jedan set guma za tih mesec dana koliko je Focus bio kod tebe?

Jesi rekao tom kupcu da si mu spržio već jedan set guma za tih mesec dana koliko je Focus bio kod tebe?

- Cedo
- VIP
Nikako da izmerim gradsku sad po ovim zimskim uslovima...sto se tice otvorenog puta, trosi u nivou urbanih legendi, moguce da i ova ravnica ima neke zasluge
(mada gde ima brda ima i nizbrdice), uglavnom neracunajuci autoput, znaci voznja medjugradskim dzadama, potrosnja se krece od 3.5l (maaaksimalno relaksirane voznje, ali bez mucenja tipa 6. 70kmh na 1100obrtaja, mada bi u toj situaciji verovatno spustio i ispod 3l) do 4.5l i to ako je pun auto i vozim 10-20kmh iznad ogranicenja, u intervalima, preticuci, naglo ubrzavajuci itd..preko 5 digne tek kada izadjem na autoput, pa na putu NS-Djevdjelija sa dupke punim Mondisom potrosnja je bila 5.45l...

- milan_gt
nemoj tako totti bio sam nezan

pa ti to mnogo goniscedo86 piše:vozim 10-20kmh iznad ogranicenja, u intervalima, preticuci, naglo ubrzavajuci itd..

- macaneli
- VIP
- Poruka: 9928
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 23:52h
jel ti vozis lupo 1.0 benz ili frezu corsu 1.0 benz da imas toliku potrosnju?Juce konstantno 140-150 1250km 6.6 po bordu,po novcaniku 1.5 rezervoar tacnocedo86 piše:Nikako da izmerim gradsku sad po ovim zimskim uslovima...sto se tice otvorenog puta, trosi u nivou urbanih legendi, moguce da i ova ravnica ima neke zasluge(mada gde ima brda ima i nizbrdice), uglavnom neracunajuci autoput, znaci voznja medjugradskim dzadama, potrosnja se krece od 3.5l (maaaksimalno relaksirane voznje, ali bez mucenja tipa 6. 70kmh na 1100obrtaja, mada bi u toj situaciji verovatno spustio i ispod 3l) do 4.5l i to ako je pun auto i vozim 10-20kmh iznad ogranicenja, u intervalima, preticuci, naglo ubrzavajuci itd..preko 5 digne tek kada izadjem na autoput, pa na putu NS-Djevdjelija sa dupke punim Mondisom potrosnja je bila 5.45l...
ima se,moze se - nema se,mora se....
I'm gonna go build my own forum, with blackjack and hookers. In fact, forget the forum ! Ah, screw the whole thing
I ja sam vodio u Dascaru :-)®
zvanicni zastupnik za eonon za jugoistocni deo evrope i balkan :-)
I'm gonna go build my own forum, with blackjack and hookers. In fact, forget the forum ! Ah, screw the whole thing
I ja sam vodio u Dascaru :-)®
zvanicni zastupnik za eonon za jugoistocni deo evrope i balkan :-)
- dule0911
-
Svaka cast ako ti je noga na gasu tako smirena Cedo, ja kad vozim na ibarskoj potrosnja mi je maltene ista kao na autoputu. Brzina je priblizna doduse
Mada najvise mi goriva ode na preticanja, ne volim da gledam bilo koga ispred sebe, tako da stalno ubrzavam/usporavam, a to najvise trosi gorivo
Da ga vozim tako malo iznad ogranicenja kao i ti, vrv bih i ja spustio na 5 i ispod... Ali navika je cudo 
Sem da uzmem neki bensedin pa onda sednem za volan, mozda to upali

Mada najvise mi goriva ode na preticanja, ne volim da gledam bilo koga ispred sebe, tako da stalno ubrzavam/usporavam, a to najvise trosi gorivo

Sem da uzmem neki bensedin pa onda sednem za volan, mozda to upali

Fiesta!!
- milan_gt
i onda ja blesavdule0911 piše:ne volim da gledam bilo koga ispred sebe

- dule0911
-
Ma to je bolest, u mom slucaju nasledna - pokupio od caleta 

Fiesta!!
- darko darko
- Poruka: 3889
- Član foruma od: petak, 8. jan. 2010. u 11:43h
i ja sam cuo mit da fokus 1,8 tdci trosi 8 l, video sam da gagijev bije oko 5,5 -6 l ako se dobro secam, e sada dali su vecinom rastelovani i sjbani to neznam
mondeo meni trosi oko 6,7 l, kombinovano sa jutarnjim radom u mestu 3 do 10 minuta, i sigurno svaki dan bar jednom relacija do prodavnice 400 metara u jednom pravcu i rad u mestu dok pazarim, znam da sam jednom testirao u gradu i pokazo mi je 6 l, nije bilo guzve cudo, a padala je kisa, za ovoliki karavan nije uopste mnogo, (ali moze 8,5 da dotera glat), znaci prosek je uzet sa jedno 800 km, i to je sve po hladnom vremenu. E sada nemogu da izmerim lepo po snegu jer su jako kratke relacije, neka brda gde vodim decu na sankanje i svuda proklizava, zaglavljuje se, nije ni cudo sto mi je pokazao kada sam ga resetovao da trosi 8,5 l.
mondeo meni trosi oko 6,7 l, kombinovano sa jutarnjim radom u mestu 3 do 10 minuta, i sigurno svaki dan bar jednom relacija do prodavnice 400 metara u jednom pravcu i rad u mestu dok pazarim, znam da sam jednom testirao u gradu i pokazo mi je 6 l, nije bilo guzve cudo, a padala je kisa, za ovoliki karavan nije uopste mnogo, (ali moze 8,5 da dotera glat), znaci prosek je uzet sa jedno 800 km, i to je sve po hladnom vremenu. E sada nemogu da izmerim lepo po snegu jer su jako kratke relacije, neka brda gde vodim decu na sankanje i svuda proklizava, zaglavljuje se, nije ni cudo sto mi je pokazao kada sam ga resetovao da trosi 8,5 l.
- Cedo
- VIP
Ih pa nije Lupo 1.0 primer male potrosnje
..Dule naucio sam da je smirim, znas onaj glup osecaj kada posle jurcanja i preticanja te iste sretnes na semaforu u gradu, putujem svako malo NS-ZR NS-SU a ko je putovao ovim deonicama zna u kakvom su stanju, radari itd...sve u svemu govorim sta je moguce sa potrosnjom, a vozim kako mi se cefne, kad je prilika ocepim ga posteno, nemoj da se brines
..

- MOMO
- Poruka: 311
- Član foruma od: četvrtak, 11. mar. 2010. u 23:58h
meni moj 2.9 24V moze trositi i 20L razlike, sve zavisno od situacije, tj. jacine gasa i duzine relacije, bome duzina relacije posteno moze utjecat, bar na ove velike motore, za manje neznam, jer npr jedno vrijeme sam samo pravio relacije po 4km dnevno, nestigne se ni ugrijat i tako je trosio bog zna koliko, 30+L, nemozes natociti kao i 2.9 12V, znam da mi 5L goriva nije moglo bit za 3-4 puta da odem.. u zadnje vrijeme vozao relacije oko 30km, tj po 15 u jednom smijeru, i trosi mi oko 12-13L skroz normalne voznje, a kad sam na more isao potrosio 20L na 250km i to sa prosjekom brzine 80-120Kmh, nisam racunao koliko to ispadne, dok prije kad sam isao sa 2.9 12V ista relacija do mora mi je trosio malo vise, a iste voznje, tj oko 10L, i to testirano sa dva 2.9 12V, manual i automatik, isto dodje, tako da ispada da na otvorenoj 24V trosi manje od 12V iako su mi na 24V bile 17" 215 sirine a na 12V 14" 195..
- dax92
-
- Poruka: 7627
- Član foruma od: ponedeljak, 11. apr. 2011. u 13:12h
Ne znam ko te lagao za ovu potrosnju za Focus TDCI...Nesa piše:Mondeo da ali Focus tdci nema sanse da spustis ispod 6,5l pa neznam kako da ga mazis dok tddi ladno 5l na regionalnim putevimacedo86 piše:@Nesa

Na otvorenom bez ikakvih problema trosi 5l na 100 km. Sa laganom nogom na gasu sam uspevao da spustim i na oko 4.
Auto put (klima, pun auto) 140km\h 6.8l
na otvorenom (bez klime, pun auto) 5l
Focus ST170
Focus SVT
Focus SVT
Markedjani piše:druže ford je to... mogu da uđem kroz pod ko dingospo
macaneli piše:ide bolje zato sto mk1 ima dusu
totti piše:Vidi... Ti bi sa tvojom kornjačom mogao da igraš kolo oko ove, ne bih se potezao ni na 20 metara![]()
- Pančevac
- Poruka: 1295
- Član foruma od: subota, 13. mar. 2010. u 21:57h
praksa pokazala da mu nije verovati. dakle,kada sam ga poslednji put resetovao i krenulo od 99 i stalo na 10 i nesto i tu stoji vec par dana.tacnije od kad sam pisao ovaj predhodni post,poceo sam da pratim ali stoji i dalje kako sam pomenuo.dakle ne mrda,ma kako ga vozio! epilog: pokusao sam veceras,malo pre da resetujem bord ali jednostavno ne reaguje.tek iz nekoliko puta uspeo je da prebaci na milje i dalje nista.sada stoji na miljama a sutra cu pokusati ponovo.Pančevac piše: ,po ovom sibirskom vremenu ispod-10*c ''bije'',ako je verovati bordu,preko 10 l
slicna iskustva?
MONDEO 2.0 tdci mk4 titanium x