Fordova konkurencija(uporedna kroz vreme)
Moderator: ace1
- Markedjani
- Predsednik kluba

- Poruka: 21689
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 11:14h
Re: Fordova konkurencija(uporedna kroz vreme)
Daleko je ovo od Multiple i Juke-a... čak štaviše uživo izgleda jako interesantno.
Barem meni... totalno odskače od svih kola.
Barem meni... totalno odskače od svih kola.

Venetia Red, '81 Ford Taunus 1.3
Diamond White, '91 Ford Sierra 2.0 DOHC 4x4
Vozim besan auto od 1000 maraka!
- mbole
- Poruka: 15137
- Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h
Da odskace, potpuno se slazemo.
Problem i jeste sto je postalo bitno da odskace, bude interesantno ... nevazno sto odskace po ruznoci.
Ko riba od 100+ kila koja se utegne u helanke i tesnu majcu, a salce curi u slapovima.
Problem i jeste sto je postalo bitno da odskace, bude interesantno ... nevazno sto odskace po ruznoci.
Ko riba od 100+ kila koja se utegne u helanke i tesnu majcu, a salce curi u slapovima.
Fućko 
Djak pesak
Mondeo, Mk2, naftarica
Orion, Mk2, naftarica
Djak pesak
Mondeo, Mk2, naftarica
Orion, Mk2, naftarica
- BojanM
- BOFH

- Poruka: 7128
- Član foruma od: četvrtak, 5. avg. 2010. u 14:19h
Šta kaže reklama za Citroen Cactus - izazovi reakciju 
Sent using Tapatalk
Sent using Tapatalk
pozdrav, Bojan

Anybody going slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac... -- George Carlin

Anybody going slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac... -- George Carlin
- dule0911
-

- Poruka: 13655
- Član foruma od: utorak, 17. feb. 2009. u 03:07h
Meni se Soul pre ovog redizajna svidja. Ovaj redizajn mi je ruzniji od originala, ali bih se slozio sa Maretom, nije mi ruzan.
Fiesta!!
- mbole
Cactus izaziva reakciju... trenutnu
No ... o ukusima...
No ... o ukusima...
Fućko 
Djak pesak
Mondeo, Mk2, naftarica
Orion, Mk2, naftarica
Djak pesak
Mondeo, Mk2, naftarica
Orion, Mk2, naftarica
- van
- VIP
- Poruka: 9054
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 09:33h
Џук није коцкаст , зато и не може да спада ту
- mbole
Nije uopste stvar u "kockastosti".
Nebitno je dal je nesto kockasto ili zaobljeno, to jest ta osobina nema nikakve veze sa tim dal je to nesto lepo ili ruzno.
Djuka spada u drustvo upravo zato sto je i on napravljen da bude ruzan ko lopov, ne bi li bio uocljiv.
Nebitno je dal je nesto kockasto ili zaobljeno, to jest ta osobina nema nikakve veze sa tim dal je to nesto lepo ili ruzno.
Djuka spada u drustvo upravo zato sto je i on napravljen da bude ruzan ko lopov, ne bi li bio uocljiv.
Fućko 
Djak pesak
Mondeo, Mk2, naftarica
Orion, Mk2, naftarica
Djak pesak
Mondeo, Mk2, naftarica
Orion, Mk2, naftarica
- Talladega_500
- Yankee
- Poruka: 15138
- Član foruma od: četvrtak, 4. jun 2009. u 03:16h
Ovo je prvi put da nekoga cujem da stavlja Soul u isti kos sa Juke i Multipla. Nisam ni ja ljubitelj Jukea i Multiple, ali mi se Soul (i Cactus) jako dopadaju. Nisu najlepsi auti, ali daleko od toga da su ruzni. A Juke tek odusevi kad ga provozas ...
When I die, I want to be buried faced down so that anyone who doesn't like me can kiss my ass.
“Normal" is just a setting on your dryer.
- sasa_f1
- Poruka: 10000
- Član foruma od: sreda, 4. maj 2011. u 23:32h
Cactus je ozbiljno ruzan (licno misljenje) sa sve onom kretenskom kreacijom na vratima.
- BojanM
- BOFH

Vozio sam Juke. Nit izgleda, niti ide, barem sa motorizacijom koju sam ja dobio na rentalu.
A u isti koš idu samo, što Bole reče, zbog nekonvencionalnog dizajna... ne zbog bilo kakve druge sličnosti.
A u isti koš idu samo, što Bole reče, zbog nekonvencionalnog dizajna... ne zbog bilo kakve druge sličnosti.
A vidiš, po meni je sad uglađeniji nego ranije. Mada eto, da me je neko pitao, rekao bih da je restilizacija u pitanju, a ne kompletno nova generacija modela (što je, po meni, koliko dobro toliko i loše, u smislu jedinstvenosti izgleda).dule0911 piše:Meni se Soul pre ovog redizajna svidja.
pozdrav, Bojan

- dule0911
-

Nisam imao pojma da je skroz nov model, sad tek vidim da jeste
Prilicno slican starom, zato sam mislio da je redizajn.
Da biram izmedju Juke-a, Soul-a i Multiple verovatno bih izabrao Fiestu.
Da biram izmedju Juke-a, Soul-a i Multiple verovatno bih izabrao Fiestu.
Fiesta!!
- Talladega_500
- Yankee
Meni se licno Juke dopao u voznji, ali mi u Americi imamo samo 1.8L turbo motor sa 188 ks cini mi se. Moja zena zeli jedan vec duze vreme tako da smo ih nekoliko provozali. Dosta je tih i udoban i nema problema sa snagom. A da je ruzan kao grob - to stoji.
Jos jedan auto cudnog dizajna koji me je odusevio u voznji je Nissan Cube. Neverovatno je koliko prostora ima u tako malom pakovanju.
Jos jedan auto cudnog dizajna koji me je odusevio u voznji je Nissan Cube. Neverovatno je koliko prostora ima u tako malom pakovanju.
When I die, I want to be buried faced down so that anyone who doesn't like me can kiss my ass.
- dule0911
-

Pre neki dan sam video jedan Cube u Beogradu i veoma sam se zacudio, prvi put sam ga video, a kamoli kod nas 
Fiesta!!
- Talladega_500
- Yankee
Nema ih ni ovde nesto preterano mnogo, prodavali su se samo na kratko, ali ih opet vidim sa vremena na vreme. Na moje veliko iznenadjenje, dosta sam ih video kao taksi vozila dok sam bio u Las Vegasu.
- BojanM
- BOFH

A ovde ti je rental lutrija, šta ti bog da... meni je (ne mojim izborom) zapao neki automatik, čak i ne znam koja je to varijanta - ponašao se kao relativno slab prinudno punjeni benzinac sa ogromnom turbo-rupom i robotizovanim manuelnim menjačem... a u brošuri takvu kombinaciju nisam našao, jedini automatik na 2WD benzincu je CVT na 1.6 atmo motoru sa 117ks. Vrag će ga znati. Sve u svemu, smenjivali smo se nas dvojica za volanom, i opšti je zaključak da niti možeš da izađeš na kraj sa njegovim režimom menjanja brzina, niti ima ubrzanje, odziv na gas se meri u geološkim epohama... gepek osrednji, prostor u vozilu - četiri osobe možeš da prevezeš ako su putnici pozadi prilično malog rasta ili u bliskim intimnim odnosima (i uz to dosta gipki)... mizerno i ničim inspirativno iskustvo IZUZEV što sam shvatio koliko je blind spot monitoring korisna stvar -- a i to mi ne bi trebalo da je preglednost iz vozila makar marginalno bolja, ovako sam u mrtvom uglu uspeo da "zagubim" celu Toyotu HiLux sa sve navozom (istinita priča!).Talladega_500 piše:mi u Americi imamo samo 1.8L turbo motor sa 188 ks cini mi se
Ocena: da ga moje oči ne vide ni prsti ne dodirnu, sve i da mu stoji epitet Nismo u nazivu.
pozdrav, Bojan

- mbole
Kolega iz bivse firme je imao Djuku, cini mi se bas sa tim motorom, i doduse manuelnim menjacem.
Jel si se igrao sa podesavanjima, tipa Eco, normal, sport... ne secam se sta vec sve bese odnosno kako su krstili koji rezim?
Drasticno se razlicito ponasao u zavisnosti od podesavanja.
Jel si se igrao sa podesavanjima, tipa Eco, normal, sport... ne secam se sta vec sve bese odnosno kako su krstili koji rezim?
Drasticno se razlicito ponasao u zavisnosti od podesavanja.
Fućko 
Djak pesak
Mondeo, Mk2, naftarica
Orion, Mk2, naftarica
Djak pesak
Mondeo, Mk2, naftarica
Orion, Mk2, naftarica
- BojanM
- BOFH

Nisam se preterano zezao... ono, rentakar, A->B, kad ne vozim nisam u kolima, a dok vozim po putu sa 5-6-7 traka nisam čačkao podešavanja. Protrčao sam kroz menije ali to podešavanje nisam video, pa pretpostavljam da je bio u nekom Normal modu, jer ono nije imalo S od sportske ambicije. Čak i da je bio u Eco, ne shvatam kakvu uštedu u gorivu ili emisiji štetnih čestica postiže sa onakvom strategijom menjanja brzina. U normalnoj vožnji neće da prebaci u višu brzinu skoro nikada sam, nego mu ti komanduješ oduzimanjem gasa - i kad to kažem, mislim na gotovo potpuno oduzimanje gasa; onda se prebaci u višu brzinu. Čak i na kickdown-u, za preticanje i slično, ništa se ne dešava par sekundi - a onda zabije obrtaje do crvenog i ne prebacuje u višu brzinu dok ne oduzmeš gas ispod polovine, pa sačekaš da se u menjaču neka litica odvoji od lica glečera, pa tek onda možeš ponovo da napanjiš pedalu. Ako požuriš, samo ćeš vratiti obrtaje ali stepen prenosa ostane isti. Užas.
Vozačko mesto ima razuman nivo komfora, ništa specijalno, ali stvarno nisam očekivao da bude toliko neugodan za korišćenje sa tom kombinacijom motora i transmisije... Kapiram da bi sa manuelcem mogao da mu nađem neki režim u kojem bi se ponašao "normalno" - nije kao da su mi reference bile strašno pomerene, kao svakodnevno vozilo sam terao matoru Fiestu 1.3 - dok sam sa Džukelom u ovom izdanju mogao samo da se nerviram.
Vozačko mesto ima razuman nivo komfora, ništa specijalno, ali stvarno nisam očekivao da bude toliko neugodan za korišćenje sa tom kombinacijom motora i transmisije... Kapiram da bi sa manuelcem mogao da mu nađem neki režim u kojem bi se ponašao "normalno" - nije kao da su mi reference bile strašno pomerene, kao svakodnevno vozilo sam terao matoru Fiestu 1.3 - dok sam sa Džukelom u ovom izdanju mogao samo da se nerviram.
pozdrav, Bojan

- Iosis
- VIP
- Poruka: 8421
- Član foruma od: sreda, 28. jan. 2009. u 20:44h
Bojane, Bojane, hoćeš d' umrem, čitajući tvoj opis džukele?
Ali taj Juke je naročito zanimljiv ženama, nije ni čudo što ih vidim kako se pate dok ga parkiraju, kad je nepregledan.
Neki dan gledam neka djevojka hoće nešto da uradi sa tim Jukom. Ne znam ni da li hoće napred ni nazad, a ima prostora dovoljno da okreneš mini bus.
Ali taj Juke je naročito zanimljiv ženama, nije ni čudo što ih vidim kako se pate dok ga parkiraju, kad je nepregledan.
Neki dan gledam neka djevojka hoće nešto da uradi sa tim Jukom. Ne znam ni da li hoće napred ni nazad, a ima prostora dovoljno da okreneš mini bus.
Totally addicted to Ford!
The name Iosis is a Greek word meaning "the process by which a base metal becomes gold".
The name Iosis is a Greek word meaning "the process by which a base metal becomes gold".
Boris88 piše:Ja se brinem sto mi auto truli a decko predstavlja sedistai sakloni
- mbole
Zenska filozofija biranja auta
"jao... bas je zanimljiv i sladak"

Fućko 
Djak pesak
Mondeo, Mk2, naftarica
Orion, Mk2, naftarica
Djak pesak
Mondeo, Mk2, naftarica
Orion, Mk2, naftarica
- dule0911
-

Ima nas raznih...
Drugar je imao ovaj redosled automobila
1. Mitsubishi Pajero '91 3000 v6 benzin
2. Dodge Nitro 2.7 ili 2.8 dizel
3. Nisan Juke 1.6 benzin
4. Audi TTS (najnovji 2015. model)
Neka neko uhvati tu neki smisao
Drugar je imao ovaj redosled automobila
1. Mitsubishi Pajero '91 3000 v6 benzin
2. Dodge Nitro 2.7 ili 2.8 dizel
3. Nisan Juke 1.6 benzin
4. Audi TTS (najnovji 2015. model)
Neka neko uhvati tu neki smisao
Fiesta!!
- st 220
- Poruka: 674
- Član foruma od: nedelja, 8. maj 2011. u 15:21h
Ja koliko sam primetio, Ameri nešto i ne obožavaju kožni volan.
Mislio sam da bez toga ne mogu da zamisle auto.
Mislio sam da bez toga ne mogu da zamisle auto.
- mbole
Drugare slusa kad ostavi devojku, pa kad nadje drugu onda zastrani i slusa nju 
Fućko 
Djak pesak
Mondeo, Mk2, naftarica
Orion, Mk2, naftarica
Djak pesak
Mondeo, Mk2, naftarica
Orion, Mk2, naftarica
- Talladega_500
- Yankee
... i crvene boje.mbole piše:Zenska filozofija biranja auta
- 911s [SK]
- old-and-rare Fords fan
- Poruka: 11510
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 10:33h
... i "koje je godište?"
Everything we do, it's driven by you!
Ford weist den Weg.
"When it comes to defining Ford models, never say "never"! Somewhere, somehow, there was usually an exception to prove the rules..." Graham Robson
Ford weist den Weg.
"When it comes to defining Ford models, never say "never"! Somewhere, somehow, there was usually an exception to prove the rules..." Graham Robson
Van piše: ...за све те буђаве фордове
- Iosis
- VIP
- Poruka: 8421
- Član foruma od: sreda, 28. jan. 2009. u 20:44h
Ma tako biraju većinu stvari, osim muškarca, muškarce biraju sa dubljim džepom. 
Totally addicted to Ford!
Boris88 piše:Ja se brinem sto mi auto truli a decko predstavlja sedistai sakloni