Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Zimske carolije

Sve što ima veze sa Fordom a nije našlo mesto u drugim temama.

Moderator: ace1

Odgovori
Markedjani
Predsednik kluba
Predsednik kluba
Poruka: 21569
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 11:14h

Re: Zimske carolije

Poruka od Markedjani » četvrtak, 16. dec. 2010. u 20:03h

Naravoučenije nemojte previše da se okuražite sa zimskim gumama mrgreen
Slika
Venetia Red, '81 Ford Taunus 1.3
Diamond White, '91 Ford Sierra 2.0 DOHC 4x4
Vozim besan auto od 1000 maraka!

Dusan64
Poruka: 5280
Član foruma od: ponedeljak, 23. feb. 2009. u 19:52h

Poruka od Dusan64 » četvrtak, 16. dec. 2010. u 21:22h

Sad mi kazes.. lol Malo sam vozio postrance,sva sreca pa sam tako dobar vozac,pa sam ga vratio lepo.. I bile puste ulice.. mrgreen

P.S. Nije neka steta za ratkapnu.. mrgreen

dule0911

 
Poruka: 13649
Član foruma od: utorak, 17. feb. 2009. u 03:07h

Poruka od dule0911 » petak, 17. dec. 2010. u 00:50h

Ja sam se danas navozao kao blesav po ovom snegu... I stalno pravio neke pauze, i stalno cistio auto, jedno 5-6 puta sigurno... Smorio sam se... A ljudi sto prave guzvu po gradu pa to nije normalno, da li su im kola neispravna ili imaju celestonke, voze bre prvom brzinom na partizanskom putu, 15-20km/h, apsolutno ih ne zanima da li ljudi iza zapravo hoce da stignu negde...
Mada opet zanimljivo je kad konacno i mi sa fwd mozemo da idemo popreko u krivini :D :D
Fiesta!!

knez91

 
Poruka: 2311
Član foruma od: nedelja, 30. maj 2010. u 20:13h

Poruka od knez91 » nedelja, 26. dec. 2010. u 12:59h

sada vido da pada sneg pa se setio da stavim slike kako je bilo kod mene ovih dana(dok je bilo snega)
Slika

Uploaded with ImageShack.us
Slika

Uploaded with ImageShack.us
Loyale piše: kad ga poguras upali na pola tocka.
Knežević Enterijer

Iosis
VIP
Poruka: 8421
Član foruma od: sreda, 28. jan. 2009. u 20:44h

Poruka od Iosis » petak, 31. dec. 2010. u 10:49h

Auuuu bem ti zime, jedva upali, a u mjenjaču se zguslo ulje jedva sam mjenjao brzine dok nisam prešao jedno 200 m.
Totally addicted to Ford!
The name Iosis is a Greek word meaning "the process by which a base metal becomes gold".
Boris88 piše:Ja se brinem sto mi auto truli a decko predstavlja sedista :lele: i sakloni :P

mirke
Poruka: 777
Član foruma od: ponedeljak, 20. jul 2009. u 08:31h

Poruka od mirke » subota, 1. jan. 2011. u 01:52h

malopre se vracam od devojke, odvrnuo mjuzu do daske i onda tako nalozen malo uletao u ulice pod rucnom... Bilo je uzbudljivo... Odavno nisam gears :D
Slika
MIRKE / Fiesta 1.25 zetec

knez91

 

Poruka od knez91 » subota, 8. jan. 2011. u 00:11h

da ja ispricam svoje iskustvo
isao kod drugarice na popovicu(fruska gora) i krenem ka njenoj kuci a put(spordni) nije bio ociscen uzbrdica je bila malo veca a sve poledilo :-| , ja bio ambiciozan i reko ma icu skros gore kolima pa sta mi bog da :D , kada ono na po brda auto poce da proklizava , ja popusti malo gas un nista i dalje proklizava , ja ta cu na kocnicu (pa polako da probam) kada ono auto poce da se klize u nazad :-| ja se odseko (kroz glavu mi prodje koji me tuki tero na ovo sto nisam isao plavim volvom :D ) ja polako gas ali i dalje proklizava , poludim dodam gas do jeno 4500 obrtaja ali nista samo u mestu, seti se negde da sam gledo da iz druge ljudi krecu kada proklizava, pa ja reko i ja da probam ali dzaba on u mestu vergla ja vec :-). Poceo da ludi nema nigde zive duse , moram sam da se vadim iz govana , pocnem motati pun levi pa pun desni uz to malo gas malo popustim( da zaljuljam auto napred nazad) a levo desno da uvati malo snega tocak....... kada ono u jednom trenutku krenu malo vise, ja polako i izvuko se iz govno . e to je moje jedno ne slavno iskustvo sa brckim predelima mrgreen , od sada kada sneg pada ja se drzim ravnice cekicko ili stavljam lance , da se ne b zajeb*avo
Knežević Enterijer

Taunus 17m
Poruka: 1877
Član foruma od: utorak, 17. nov. 2009. u 08:08h

Poruka od Taunus 17m » subota, 8. jan. 2011. u 00:31h

RWD auto , letnje gume , opaka uzbrdica (bent je u pitanju s druge strane jos gora nizbrdica) , zalet 2 brzinom pun gas cca 50-60 km/h , on ide ide ide i u jednom momentu auto staje , ukopava se u mestu , klizi u nazad bez kontrole , nekako se izvucem iz toga , imam dve solucije ili da idem jedno 70 km/h preletim bent i zavrsim na drugoj stranu zavaren za drvo ili da secem kosinu po snegu od 20 cm...
Izabrao sam opciju pod rednim brojem jedan , zalet preletanje , jurim trakciju , jurim nesto gde cu uspeti da odrzim auto na putu , suvozac grize nokte , poceo i prste da jede a ja sa sve osmehom na licu prelecem pre nizbrdice motam levo i u blagom driftu izlazim ...
Hahah e to je meni bio vrhunac ove zime
1966 Ford Taunus 17m P5 1.7 V4

Iosis
VIP

Poruka od Iosis » subota, 8. jan. 2011. u 01:08h

@knezevic
Mora da je bilo nešto VAŽNO kod drugarice kad si išao po cjeni života da izađeš. mrgreen lol

@ Taunus 17m
Bar se suvozač najeo. mrgreen lol
The name Iosis is a Greek word meaning "the process by which a base metal becomes gold".
Boris88 piše:Ja se brinem sto mi auto truli a decko predstavlja sedista :lele: i sakloni :P

knez91

 

Poruka od knez91 » subota, 8. jan. 2011. u 01:20h

@taunus
sledeci put kada ga budes vozio daj mu zvaku da zvace jbg moze se razboleti ako nastavi grickati nokte lol
mada sam ja imao zimske ali dzaba klize se......pa tebei bas uzbudljivo mrgreen , ali ovo je moje lose iskustvo, ovo tvoje se moze svrstati u tvoju zajeban*iju po snegu vid budale

@Iosis
ma isao kao matu da vezbamo zajedno vid budale
Knežević Enterijer

Iosis
VIP

Poruka od Iosis » subota, 8. jan. 2011. u 02:21h

Ahaaam znam ja tu matu kako se vježba kući, još ako je sama. Iiiih, da je mata u pitanju vi bi u čitaonicu poranili u 7 ujutru. lol Jeste dobro navježbali sabiranje? mrgreen lol

Taunus 17m
Poruka: 1877
Član foruma od: utorak, 17. nov. 2009. u 08:08h

Poruka od Taunus 17m » subota, 8. jan. 2011. u 08:44h

@Iosis
Ma kasnije ponudio da odemo hasati pizzu , al` iz nekog razloga isti taj suvozac nije bio gladan al` je bio zedan za jednu domacu ....

@Knezevic
Pa meni je zimi uvek zanimljivo , jos pogotovo ove zime , uspeo sam i jednu felnu prepeglati ... :)
Sva sreca pa imam 4 rezervne
1966 Ford Taunus 17m P5 1.7 V4

knez91

 

Poruka od knez91 » subota, 8. jan. 2011. u 10:26h

@Iosis
ma navjezbasmo mi to....pa u sedam ujutru nisam ni zasta lol
da ne idemo vise u off , jer je mata mnogo zdrva za telo i duh hahahaha

@Taunus 17m
pa sve je to ok dok je zajebanc. ali samo da se ne uglavis negde....
a nemoj tako coveku bila zima pa hteo antifriz da popije malo a ljudi kazu da je i za zivce dobro lol
Knežević Enterijer

Scorpio 696
Poruka: 1382
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 10:43h

Poruka od Scorpio 696 » subota, 8. jan. 2011. u 14:46h

Taunus 17m piše:RWD auto , letnje gume , opaka uzbrdica (bent je u pitanju s druge strane jos gora nizbrdica) , zalet 2 brzinom pun gas cca 50-60 km/h , on ide ide ide i u jednom momentu auto staje , ukopava se u mestu , klizi u nazad bez kontrole , nekako se izvucem iz toga , imam dve solucije ili da idem jedno 70 km/h preletim bent i zavrsim na drugoj stranu zavaren za drvo ili da secem kosinu po snegu od 20 cm...
Izabrao sam opciju pod rednim brojem jedan , zalet preletanje , jurim trakciju , jurim nesto gde cu uspeti da odrzim auto na putu , suvozac grize nokte , poceo i prste da jede a ja sa sve osmehom na licu prelecem pre nizbrdice motam levo i u blagom driftu izlazim ...
Hahah e to je meni bio vrhunac ove zime
Slicna situacija prosle zime
Rwd, letnje gume, nizbrdica & uzbrdica.
Evo i slike da olaksam.
Slika

Ja sam parkiran X ulica je ravna da kazemo ali poledica & sneg da bi izasao trebalo je ici rikvercom (nije tesko) ali me ovo roza isprekidano ubedilo da se okrenem i tu nastaje govno .
Okrecem tako sto sam prednjim delom usao u ulicicu, medjutim ta blaga nizbrdica me povuce i polako upadam u tu ulicu.
Na prvi pogled ne deluje opasno ali samo isprekidani deo(na slici) reko ajd i nije tako strasno.
Kada sam skroz usao auto je sam poceo da se spusta.
Otezavajuca okolnost rupe na putu, parkirani automobili i deca koja se igraju ( sva sreca pored puta )
a ja klizim abs skljoca, jedna ruka na rucnoj, menjac u 0,5..... ma moze se reci ......Nizbrdica opasna po suvom a eto ja volim sve da probam.
Sidjem nekako i zapalim cigaru jer nemogu da verujem sta se desilo.
Ali sad na koju god stranu da krenem uzbrdice cekaju.
Naj bliza je ova obelezena na slici ali ne i naj laksa.
Plavi kvadrat je dokle sam stigao i poceo da klizim u nazad.
I ja sam se odlucio na prelet 3-ca 50-60 ali cim se popnes ceka te krivina. (zalet od plavog X)
Prvi pokusaj pesak i to sa moje leve strane u koju bi klizeo ako idem prebrzo
Drugi vozilo i suprotnog smera.
Treci...cetvrti....pa cigara.
Peti pokusaj prva,druga,treca i popeo se nekako. (mozda bi pomoglo da sam izduvao gume al ko bi se setio).
Od tog dana kod Brata se ide samo peske.
Slika

Cedo
VIP
Poruka: 3138
Član foruma od: nedelja, 27. dec. 2009. u 15:32h

Poruka od Cedo » utorak, 25. jan. 2011. u 23:08h

Izlazak sunca,slikano pre 10ak dana,nesto pre 6h ujutru..

Slika Slika Slika
Titanium u garaži, Ghia napolju, Zetec prodat..

Slika

Dusan64
Poruka: 5280
Član foruma od: ponedeljak, 23. feb. 2009. u 19:52h

Poruka od Dusan64 » utorak, 25. jan. 2011. u 23:12h

U nedelju su bile prave zimske carolije. Nek se javi ko je jos prolazio prvi kroz totalno zavejani topcider i pritom obilazio Gnojfa 2 koji nije mogao da izadje. Inace DIS,bivsi Cort,prava lokacija.

knez91

 

Poruka od knez91 » utorak, 25. jan. 2011. u 23:50h

@cedo
ovo vise deluje kao zalazak sunca i to leti.... a gde je ovo slikano......

ja isto sam imao malo problema u subotu
idem na faks ja i drug u kolima (imali kolokvijum iz mate i po obicaju okino sam) i sada idemo od ekonomskog pa skrecemo desno ka ftn-u kako sam skrenuo i dodao gas auto zaplesa i za malo da se okrenem skroz....... ali da bude zanimljivije zavrsio ja na faksu i idem kuci i ja krenuo na tu raskrsnicu kada neka riba sa nekim malim kolima isto ko ja za malo da se okrene na istom mestu........
evo jos nesto dok sam tada isao na faks i na rimskim sancevima auto izleteo sa puta..... naravno put nije bio ociscenj a pored puta sa leve strane iskopan je kanal pre dve tri godine i od tada ko god sleti sa puta na tu stranu naje*e zesce...
Knežević Enterijer

Cedo
VIP

Poruka od Cedo » sreda, 26. jan. 2011. u 00:10h

knezevic piše:@cedo
ovo vise deluje kao zalazak sunca i to leti.... a gde je ovo slikano......
Da ovako zna da izgleda nebo kad je sunce u zenitu ali ovo je definitvno bio izlazak sunca mrgreen..ne pamtim ovako jarke boje,prava carolija..slikano iz Sremske Kamenice..

Slika

knez91

 

Poruka od knez91 » sreda, 26. jan. 2011. u 00:26h

lepo izgleda nema sta, da ne poverujes da je zima.... samo to je malo rano za mene vid budale
lepo je gore , bio sam pra puta u tim predelima u jednom trenutku sa brda se vidi ceo novi sad thumbsuph ali zimi je malo zeznuto izaci gore ( bar ovamo gde sam ja isao)...
Knežević Enterijer

Cedo
VIP

Poruka od Cedo » sreda, 26. jan. 2011. u 01:02h

Ti si verovatno bio na Popovici ili ..inace sama Kamenica nema takvih problema mrgreen..
knezevic piše:bio sam pra puta u tim predelima
lol zvuci kao da smo u drugoj vremenskoj zoni lol U Kamenicu ulazis bukvalno kad predjes most Slobode,kontam da nisi bio puno puta na ovoj Sremskoj strani ali cisto da steknes predstavu koliko je to blizu evo ja recimo imam 3 min voznje do Spensa..lepo se vidi NS i od trandzamenta do srusene zgrade televizije,onaj put iznad Ribnjaka ako znas na sta mislim (ovo kad budes vodio zenskinju na romanticno mesto a da se ne pentras po Fruskoj Gori za lep pogled mrgreen )..

Slika

Iosis
VIP

Poruka od Iosis » sreda, 26. jan. 2011. u 09:13h

Nekad kad prođem biciklom u večernjim satima bude njih s autima kod zgrade televizije dovedu žeMske na romantičan pogled. mrgreen

FiestaRS
VIP
Poruka: 4298
Član foruma od: subota, 11. okt. 2008. u 17:57h
Kontakt:

Poruka od FiestaRS » sreda, 26. jan. 2011. u 09:36h

Klasicni stek mrgreen
Slika

Iosis
VIP

Poruka od Iosis » sreda, 26. jan. 2011. u 12:39h

Nije liše, samo mene uvati jeza kad pogledam onu tamo zgradu televiziji, samo čekam kad će odatle da izlete neki spodobe. vid budale

knez91

 

Poruka od knez91 » četvrtak, 27. jan. 2011. u 21:04h

@cedo...
pa bio sam 10ak puta tamo (paragovo)...
ne znam gde je to ........ to kod zgradu znam ali taj put (iznad ribnjaka) ne znam...

omg pa sta radis tamo sa bajsom....
ma kakva jeza od zgrade ko jos tamo gleda zgradu mrgreen
Knežević Enterijer

Iosis
VIP

Poruka od Iosis » četvrtak, 27. jan. 2011. u 21:43h

Tamo sa bajsom samo prođem. Idem preko mosta Slobode, prođem kroz tunel, ona izađem na onaj put što ide iz Kamenice, pa pored televizije, i sjurim se u grad Kameničkim putem (put između tvrđave i Dunava). Tu se može postići fina brzina biciklom, jedne prilike sam obišao Golf kec, ja sam biciklom išao 65 km/h. :D

Odgovori

Povratak na „Svaštara“