Tako su meni zavijali traverznu sa pistoljem... posle mesec dana ni jednog srafa nije bilo... dal je do pistolja ili do majstora, ne znam. Znam da je moglo sve da se raspadne.montoya piše:Meni kada dodju ljudi u radnju ja im stezem pneumatskim pistoljem na stepenu jacine 2 hahah to je negde ekvivalent mog rucnog stezanja( naravno da ne zapinjem kao sivonja), probao sam vise puta. E sada ima nekih koji se plase pistolja jer im je neko nekada pretegao srafove pa nisu mogli da odviju i teraju me da zavijem rucno. A ima i slucajeva kada posle mog stezanja neki ipak zahtevaju rucnu proveru da budu sigurni. Desava se da neke srafove ne mogu da odvijem pistoljem , e to onda radim uz pomoc kljuca i poluge od 1m...U principu ove matice sa plivajucom podloskom za alu felne tesko da mogu da se pretegnu, najcesce se desi da ne mogu da odvijem kad neko ima alu felne a matice one celicne obicne i jos pretegnute...
coveku otpao tocak sa focusa
Moderator: ace1
-
M.M.L.
- Poruka: 2074
- Član foruma od: subota, 2. jun 2012. u 22:32h
- Kontakt:
Re: coveku otpao tocak sa focusa
- mbole
- Poruka: 15158
- Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h
Re: coveku otpao tocak sa focusa
Do majstora.
Nije uopste tako tesko steci "osecaj" na pistolju, naravno pod uslovom da tako nesto uopste hoces da uradis, i da imas predstavu da je tako nesto uopste potrebno.
Neke davne godine, radio sam na traci u zastava kamionima, montirao anker platne i dobose na zadnji most malog OM-a, i nakon par dana rada (da kazem 50-tak mostova, odnosno priblizno 1000 srafova za anker platnu), mogao sam pistoljem da zavijem "u pola kila" sto bi rekli. To jest, svaki sraf koji je posle pistolja obavezno dotezan moment kljucem, sam dotezao za skoro identican ugao.
Pistolj jeste bio kvalitetan i nov, ali "obican" bez ikakvih stelovanja, samo napred-nazad.
No, nazalost ogroman broj njih radi po sistemu: to treba da se pritegne sto jace moze.
Nije uopste tako tesko steci "osecaj" na pistolju, naravno pod uslovom da tako nesto uopste hoces da uradis, i da imas predstavu da je tako nesto uopste potrebno.
Neke davne godine, radio sam na traci u zastava kamionima, montirao anker platne i dobose na zadnji most malog OM-a, i nakon par dana rada (da kazem 50-tak mostova, odnosno priblizno 1000 srafova za anker platnu), mogao sam pistoljem da zavijem "u pola kila" sto bi rekli. To jest, svaki sraf koji je posle pistolja obavezno dotezan moment kljucem, sam dotezao za skoro identican ugao.
Pistolj jeste bio kvalitetan i nov, ali "obican" bez ikakvih stelovanja, samo napred-nazad.
No, nazalost ogroman broj njih radi po sistemu: to treba da se pritegne sto jace moze.
Fućko 
Djak pesak
Mondeo, Mk2, naftarica
Orion, Mk2, naftarica
Djak pesak
Mondeo, Mk2, naftarica
Orion, Mk2, naftarica