Novi ZOBS
Moderator: ace1
- Kennym
- Poruka: 835
- Član foruma od: sreda, 4. sep. 2013. u 14:01h
Re: Novi ZOPS
Neko mi je rekao da će se proveravati da li ima katalizator? Jel to tačno? Sta da radimo mi koji smo da po preporuci izbacili 
- Sharpshooter
- Poruka: 5127
- Član foruma od: četvrtak, 3. dec. 2009. u 09:09h
Neka ti naprave fake cat.
Manji ti je problem to od prolaska merenja izduvnih gasova.
Manji ti je problem to od prolaska merenja izduvnih gasova.
2021 - ....... BMW i3 --- 170 električnih konjića
2020 - ....... Mazda 3 MPS --- 260ks
2015 - 2020 Ford Focus ST 225 --- 265ks
2017 - 2018 BMW 120i --- 170ks
2009 - 2017 Ford SportKa --- 110ks
- Kennym
Zato i pitam. Vredi li uzimati polovan? Kakav je to fake cat?
- FiestaBG87
-
- Poruka: 5869
- Član foruma od: nedelja, 13. okt. 2013. u 20:25h
- Daki_81
- Poruka: 2600
- Član foruma od: subota, 23. mar. 2013. u 17:56h
Stvarno smo najveći hoštapleri...
Sent from my Redmi 5 Plus using Tapatalk
Sent from my Redmi 5 Plus using Tapatalk
/ Focus / 2007. / 1.6 TDCi /
- Sharpshooter
- Poruka: 5127
- Član foruma od: četvrtak, 3. dec. 2009. u 09:09h
Naprave ti da izgleda kao kat i napune ga odgovarajućim materijalom, da ne zvoni.
Ako voziš dizela, zaboravi na to.
Ako voziš dizela, zaboravi na to.

2021 - ....... BMW i3 --- 170 električnih konjića
- Kennym
Dizela tddi
A da li kupiti polovan?
- Nedeljkovic
- Poruka: 4735
- Član foruma od: sreda, 27. apr. 2016. u 22:34h
Kako pola Srbije tako i ti. Ako sklone 50% auta sa puta zbog katalizatora, 20% zbog korozije sta ce ostati?
Sent from my SM-G920F using Tapatalk
Ford Mondeo Mk4 1.8TDCi (2012 - 2020)
Ford Focus Mk2.5 1.6TDCi (2018 - ...)
- Kennym
Ostaćemo praznih džepova jer smo kupili auto mladji od 10 god 
- polaris
- Poruka: 1091
- Član foruma od: ponedeljak, 9. feb. 2015. u 20:06h
Kennym ako pricamo o fokusu Mk1 TDDI kod njega kao i TDCI se ne uklanja ceo kat vec samo sace iz njega jer je kod njih kuciste kata na izduvnoj grani.
Tako nam i treba,kad mi vozaci samo cutimo i trpimo. Evo taxisti blokirali grad i dobili svoje. No da ne idemo u off
Tako nam i treba,kad mi vozaci samo cutimo i trpimo. Evo taxisti blokirali grad i dobili svoje. No da ne idemo u off
Focus Mk3 karavan 2.0 TDCI
- dakiva
- Poruka: 369
- Član foruma od: sreda, 9. nov. 2011. u 22:33h
Ja sam kupio auto i tek kod Gagija saznao da je katalizator izvađen. Da ne morališem, skinuo bih ga svakako i da je bio tu, ali se postavlja pitanje šta je kriv neko ko je kupio auto i ne znajući da nema kat. (ko to proverava pri kupovini?), i sad bi trebao da upadne u ne mali trošak ni kriv ni dužan.
- Kennym
Znam i ima kat samo bez saća a to je po meni kao da ga nemas...polaris piše: ↑četvrtak, 10. maj 2018. u 19:25hKennym ako pricamo o fokusu Mk1 TDDI kod njega kao i TDCI se ne uklanja ceo kat vec samo sace iz njega jer je kod njih kuciste kata na izduvnoj grani.
- popovicvl
- Poruka: 5671
- Član foruma od: četvrtak, 30. okt. 2008. u 00:49h
Dizel sa ispravnim diznama, turbinom, senzorima ne sme izustiti ni trunke dima. Džaba katalizator ako ti je npr. MAF neispravan, ili jedna dizna propiškila.
Kod benzinaca čemu katalizator kad lambda sonda ima loše očitavanje?
Da bar hoće da uvedu 6-mesečni pregled vozila, a ukoliko se oceni da je vozilo u dobrom stanju produže na 1-godišnji pregled. Isto važi i za mlađa vozila, ima ih koji su očajnom, zapuštenom stanju pa bi njih sa 1-godišnjeg spustio na 6-mesečni pregled.
Kod benzinaca čemu katalizator kad lambda sonda ima loše očitavanje?
Da bar hoće da uvedu 6-mesečni pregled vozila, a ukoliko se oceni da je vozilo u dobrom stanju produže na 1-godišnji pregled. Isto važi i za mlađa vozila, ima ih koji su očajnom, zapuštenom stanju pa bi njih sa 1-godišnjeg spustio na 6-mesečni pregled.
- Nedeljkovic
- Poruka: 4735
- Član foruma od: sreda, 27. apr. 2016. u 22:34h
Ja bih naterao placeve koji ih skidaju i prodaju za 100e da sada vrate na sva kola sa kojih su skinulidakiva piše:Ja sam kupio auto i tek kod Gagija saznao da je katalizator izvađen. Da ne morališem, skinuo bih ga svakako i da je bio tu, ali se postavlja pitanje šta je kriv neko ko je kupio auto i ne znajući da nema kat. (ko to proverava pri kupovini?), i sad bi trebao da upadne u ne mali trošak ni kriv ni dužan.
E sad jos nesto, i bez kata su dobijali potvrdu AMSS, a sada navodno nece moci da prodju tehnicki
Ford Mondeo Mk4 1.8TDCi (2012 - 2020)
- duratecHE
- Poruka: 4277
- Član foruma od: petak, 5. sep. 2014. u 12:31h
- Kontakt:
I na mom pug-u izvadjen
Čuje se čim upalis auto, na tddi pogotovu se čuje kada ga nema
Sent from my iPhone using Tapatalk
Čuje se čim upalis auto, na tddi pogotovu se čuje kada ga nema
Sent from my iPhone using Tapatalk
https://www.youtube.com/watch?v=MvZn6SWP2H8
drift znaci Ken Block....
drift znaci Ken Block....
- polaris
Kennym post
Znam i ima kat samo bez saća a to je po meni kao da ga nemas...
Jeste kao da ga nemas,jer je unutra prazan,ali za tehnicki je kao da ga imas jer je fizicki prisutan i oni ne znaju da je unutra prazan.
duratecHE na TDDI-u,a i na TDCI_u se uopste ne cuje kao da ga nemas,pogotovo na niskim obrtajima,jedino kada ga isturiras na velike obrtaje.
I na proslom TDCI-u i na sadasnjem TDDI-u su razbuseni i kao sto rekoh cuje se samo kad mu das pinjenje u visokim obrtajima. A i tome ima leka,stavlja se u kuciste pregrada i kosta oko 3000 din.
No ovde je tema novi ZOBS,pa da ne idemo u servisne teme.
Znam i ima kat samo bez saća a to je po meni kao da ga nemas...
Jeste kao da ga nemas,jer je unutra prazan,ali za tehnicki je kao da ga imas jer je fizicki prisutan i oni ne znaju da je unutra prazan.
duratecHE na TDDI-u,a i na TDCI_u se uopste ne cuje kao da ga nemas,pogotovo na niskim obrtajima,jedino kada ga isturiras na velike obrtaje.
I na proslom TDCI-u i na sadasnjem TDDI-u su razbuseni i kao sto rekoh cuje se samo kad mu das pinjenje u visokim obrtajima. A i tome ima leka,stavlja se u kuciste pregrada i kosta oko 3000 din.
No ovde je tema novi ZOBS,pa da ne idemo u servisne teme.
- FiestaBG87
-
- Poruka: 5869
- Član foruma od: nedelja, 13. okt. 2013. u 20:25h
Glup im zakon skroz, hteo sam u moj auto da ubacim novi motor eura 5 ili sta li je sad već, razlika između mog sadašnjeg i novog je moj je 1600 i 78 ks a nov je 1700 i 82 ks, moj karburator a nov naravno ubrizgavanje,
- polaris
Uvode zakone samo gde mogu konstantno da uzimaju pare. Zbog cega nisu uveli kao svuda u svetu i evropi da blok motora nema broj i bude potrosni materijal,pa zato sto se samo jednom placa.
- 911s [SK]
- old-and-rare Fords fan
- Poruka: 11510
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 10:33h
Na tehničkom pregledu ima mašina koja se zove analizator gasova, tako da nema potrebe da zapošljavaju muzičare koji će na uvce procenjivati da li je lonac katalizatora prazan ili ne.
Postoji katalog u kome piše koje vozilo fabrički ispunjava koje emisione kriterijume (isto kao što imaju podatke i za mase vozila).
Procedura merenja je standardizovana širom EU i izgleda ovako: http://www.ukmot.com/MOT%20test/Exhaust%20System.asp
Ako budu radili po standardizaciji ispadaće sva vozila koja ne ispunjavaju ono što bi trebalo. To da li će biti gledanja kroz prste, da li će meriti kako treba, da li će im instrumenti biti ispravni i baždareni su neke teme o kojima se glupo diskutovati u ovom trenutku, videće se svakako od jula.
ionako kasnimo bogami dobrih 25 godina za svetom po pitanju ovoga...
I niije tačno da svuda u Evropi blok motora nema broj i da je motor potrošni materijal, da sad ne bih pisao tri dana kako u nekoliko najreprezentativnijih zemalja Evrope izgleda kada hoćeš da promeniš motor. Recimo da dobro znam šta i kako jer mi je bitno iz razloga lične koristi a ne širenja mudrosti.
Postoji katalog u kome piše koje vozilo fabrički ispunjava koje emisione kriterijume (isto kao što imaju podatke i za mase vozila).
Procedura merenja je standardizovana širom EU i izgleda ovako: http://www.ukmot.com/MOT%20test/Exhaust%20System.asp
Ako budu radili po standardizaciji ispadaće sva vozila koja ne ispunjavaju ono što bi trebalo. To da li će biti gledanja kroz prste, da li će meriti kako treba, da li će im instrumenti biti ispravni i baždareni su neke teme o kojima se glupo diskutovati u ovom trenutku, videće se svakako od jula.
ionako kasnimo bogami dobrih 25 godina za svetom po pitanju ovoga...
I niije tačno da svuda u Evropi blok motora nema broj i da je motor potrošni materijal, da sad ne bih pisao tri dana kako u nekoliko najreprezentativnijih zemalja Evrope izgleda kada hoćeš da promeniš motor. Recimo da dobro znam šta i kako jer mi je bitno iz razloga lične koristi a ne širenja mudrosti.
Everything we do, it's driven by you!
Ford weist den Weg.
"When it comes to defining Ford models, never say "never"! Somewhere, somehow, there was usually an exception to prove the rules..." Graham Robson
Ford weist den Weg.
"When it comes to defining Ford models, never say "never"! Somewhere, somehow, there was usually an exception to prove the rules..." Graham Robson
Van piše: ...за све те буђаве фордове
- mbole
- Poruka: 15056
- Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h
Ovajjjjj... a ko vam je to rekao da auto bez kat-a nece proci test izduvnih gasova?
De-cat automobili prolaze tehnicki pregled sirom evrope. Naravno, ako nemaju problem neispravnog motora, sistema ubrizgavanja...
PS
Nego usput, bode mi usi/oci otkud zoPs kad je zoBs, li barem zobsp (Zakon O Bezbednosti Saobracaja na Putevima).
Ne, ovde ne vazi jednacenje po zvucnosti
edit by Markedjani: Ispravljen naslov
De-cat automobili prolaze tehnicki pregled sirom evrope. Naravno, ako nemaju problem neispravnog motora, sistema ubrizgavanja...
PS
Nego usput, bode mi usi/oci otkud zoPs kad je zoBs, li barem zobsp (Zakon O Bezbednosti Saobracaja na Putevima).
Ne, ovde ne vazi jednacenje po zvucnosti

edit by Markedjani: Ispravljen naslov

Fućko 
Djak pesak
Mondeo, Mk2, naftarica
Orion, Mk2, naftarica

Djak pesak
Mondeo, Mk2, naftarica
Orion, Mk2, naftarica
- 911s [SK]
- old-and-rare Fords fan
- Poruka: 11510
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 10:33h
Vrlo teško.
Gornja granica za dizele Euro3 je 0.56%, a za Euro4 0.30% CO. Za benzince Euro2 i novije ne sme biti veća od 0.50%.
Da bi imao manje od 0.30% CO bez katalizatora, smeša se mora toliko osiromašiti da će test onda pasti na prevelikoj količini kiseonika, a i to se može osiromašiti samo u teoriji jer na svemu modernijem od Euro1 nemaš mogućnost podešavanja smeše.
Po standardu, motori bez katalizatora u lambda1 režimu emituju izmedju 0.5 i 0.7% CO i kao takvi ne prolaze kao Euro3.
Gornja granica za dizele Euro3 je 0.56%, a za Euro4 0.30% CO. Za benzince Euro2 i novije ne sme biti veća od 0.50%.
Da bi imao manje od 0.30% CO bez katalizatora, smeša se mora toliko osiromašiti da će test onda pasti na prevelikoj količini kiseonika, a i to se može osiromašiti samo u teoriji jer na svemu modernijem od Euro1 nemaš mogućnost podešavanja smeše.
Po standardu, motori bez katalizatora u lambda1 režimu emituju izmedju 0.5 i 0.7% CO i kao takvi ne prolaze kao Euro3.
Everything we do, it's driven by you!
Ford weist den Weg.
Ford weist den Weg.
Van piše: ...за све те буђаве фордове
- macaneli
- VIP
- Poruka: 9946
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 23:52h
Re: Novi ZOBS
Ja 16 imam tehnicki u italiji
Iz prve ruke cemo videti dal cu proci bez kata i dpf
Iz prve ruke cemo videti dal cu proci bez kata i dpf

ima se,moze se - nema se,mora se....
I'm gonna go build my own forum, with blackjack and hookers. In fact, forget the forum ! Ah, screw the whole thing
I ja sam vodio u Dascaru :-)®
zvanicni zastupnik za eonon za jugoistocni deo evrope i balkan :-)
I'm gonna go build my own forum, with blackjack and hookers. In fact, forget the forum ! Ah, screw the whole thing
I ja sam vodio u Dascaru :-)®
zvanicni zastupnik za eonon za jugoistocni deo evrope i balkan :-)
- dakiva
- Poruka: 369
- Član foruma od: sreda, 9. nov. 2011. u 22:33h
Ne pitaj druže, živ me blam pojeo kad sam primetio da sam slučajno umesto ZOBS pisao ZOPS, stvarno ne znam šta mi bi, i već posle drugog posta sam pokušao da ispravim, ali nisam mogao, ili bar nisam znao kako.
Hvala Markedjaniju što je ispravio, a meni ostaje da crvenim malo

- Vlada pop
- Poruka: 900
- Član foruma od: subota, 30. apr. 2016. u 00:26h
Koliko sam pročitao cena tog tehničkog će biti oko 30e plus nešto što će tehnički plaćati po vozilu agenciji za bezbednost.
Evo i da glasate malo
https://www.peticije24.com/ukidanje_dup ... 5_god#sign
Evo i da glasate malo

https://www.peticije24.com/ukidanje_dup ... 5_god#sign
Focus 1.8 TDCi 74 kW 2004 karavan
-
- Poruka: 1781
- Član foruma od: utorak, 17. nov. 2015. u 17:29h
E moj Vlado, nema od peticije nista... ovo je Srbija i vucici lopovi!
Ovde jedino moze pomoci blokiranje Beograda i kuka i motika.. malo je bandera na Terazijama za sve njih.
Poslusajte sta tetak kaze
Ovde jedino moze pomoci blokiranje Beograda i kuka i motika.. malo je bandera na Terazijama za sve njih.
Poslusajte sta tetak kaze