Fordova konkurencija(uporedna kroz vreme)
Moderator: ace1
- Duskortv
- Poruka: 11
- Član foruma od: sreda, 23. feb. 2011. u 00:29h
Re: Fordova konkurencija(uporedna kroz vreme)
Malo ga pretera
Po cemu su navedeni modeli toliko bolji da dodjosmo do zakljucka da je kanturina?

- 911s [SK]
- old-and-rare Fords fan
- Poruka: 11510
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 10:33h
"Auto godine" uopšte ne mora da znači da je bolji od svih konkurenata.
Everything we do, it's driven by you!
Ford weist den Weg.
"When it comes to defining Ford models, never say "never"! Somewhere, somehow, there was usually an exception to prove the rules..." Graham Robson
Ford weist den Weg.
"When it comes to defining Ford models, never say "never"! Somewhere, somehow, there was usually an exception to prove the rules..." Graham Robson
Van piše: ...за све те буђаве фордове
- Duskortv
- Poruka: 11
- Član foruma od: sreda, 23. feb. 2011. u 00:29h
Nisam ni rekao da je bolji, ali za takav auto reci da je kanturina je malo smesno i neozbiljno ...
-
- Poruka: 359
- Član foruma od: sreda, 22. feb. 2012. u 19:37h
Dobro,ne mislim bas da je kanturina kao Dacia Logan ali kad provozas Latitude,Mondeo ili 508 pa sednes u Insigniu,shvatis da ne pripada toj klasi.Auto je skucen,tesan,bucan,udara po rupama i ima jeftinu plastiku u enterijeru.Duskortv piše:Malo ga preteraPo cemu su navedeni modeli toliko bolji da dodjosmo do zakljucka da je kanturina?
Kada bi ti neko vezao oci i stavio te u Insigniu da mozes samo na osnovu dodira da vidis kakav je auto i na osnovu sluha da ga ocenis u voznji,rekao bi da taj auto ne vredi ni 15 000e,nov.
Sva auta na testu su bila 2011god i predjenih ispod 10hkm.Inace test vozila nasih uvoznika.
- milan_gt
- Poruka: 11707
- Član foruma od: subota, 17. jul 2010. u 17:43h
evo direktno poredjenje enterijera mondea i insignije..
- fancy
- Poruka: 2265
- Član foruma od: četvrtak, 27. nov. 2008. u 13:46h
- Kontakt:
Pobrkao si generacije, uporedi ga sa ovim:
...od 1992, 7 Fordova, trenutno: '08 Hypnotic silver Mondeo 2.0 TDCi Titanium X
- milan_gt
sta da cinim kad mi je ovaj, redizajn mondea u ovoj opremi, strasno skup?
- BojanM
- BOFH
- Poruka: 7122
- Član foruma od: četvrtak, 5. avg. 2010. u 14:19h
Uštedi, pozajmi... ili se odluči za nešto što nije strašno skupo. 

pozdrav, Bojan

Anybody going slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac... -- George Carlin

Anybody going slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac... -- George Carlin
- fancy
- Kontakt:
Ili jesi ili nisimilan_gt piše:sta da cinim kad mi je ovaj, redizajn mondea u ovoj opremi, strasno skup?

- milan_gt
vise me brine sto 'no kazu 'depreciation' za takvu opremu kod nas..
- fancy
- Kontakt:
Imaš pravo. Kupi A6 

- milan_gt
kupi ti A6 ak ti se vise svidja..
-
Ima i Mondeo 140ks i razlika u odnosu na 508 nije samo u preciznosti menjaca vec i u prenosu.Ford ima duze brzine i mozes prvom da ga navlacis kao benzinca dok je kod Pezoa kao kamionski,samo da ga pogura iz mesta.milan_gt piše:aj mi kazi vise za insigniju..? ako je mondeo nov (ili posle '10) onda ima 163 ks, za 508 ima i 140 i 163
Prava stvar je 508 GT 2.2HDi bi-turbo sa 204ks.Ima automatski menjac i opremu kao svemirski brod.Kozna sedista od ne prcane macke itd.
Vozio sam i 407 coupe i 607 sa Fordovim V6 2.7 HDi motorom i automatskim menjacem.To ubija kako salta i vuce ali zato trosi kao benzinac 3.0V6
Izasao je i 3.0V6 HDi sa mislim 230ks ali ga jos nismo dobili,tako da ga nisam ni vozio.

A Boxer sa 2.2 Fordovim motorom,6 brzina i 120ks ide 170km/h iz zezanja,samo je zahebano kad na auto putu pri toj brzini preteknes kamion pa te povuce vetar.
- fancy
- Kontakt:
Khm...milan_gt piše:kupi ti A6 ak ti se vise svidja..
A6 je naveden pošto mu je mala 'depreciation', a ti si izrazio zabrinutost zbog iste... mogao je biti i bilo koji BMW / .. svejednomilan_gt piše:vise me brine sto 'no kazu 'depreciation' za takvu opremu kod nas..

-
Audi ima mali pad vrednosti ali kad bude imao 10god isto ce da kosta i klotara i totalni ful a kad kupis novog razlika u ceni je skoro dupla.
Moj Touran je nov placen 36 000e u Nemackoj a ja sam ga kupio starog 6 god za 5000e,koliko je kostao i onaj koji je nov bio 20 000e.Tako da je moj za 6 god izgubio preko 30000e na vrednosti a taj koji je placen 20,izgubio je samo 15 000e za 6 god.
Malo sam zamrsio ali se nadam da kapirate sta pricam.
Moj Touran je nov placen 36 000e u Nemackoj a ja sam ga kupio starog 6 god za 5000e,koliko je kostao i onaj koji je nov bio 20 000e.Tako da je moj za 6 god izgubio preko 30000e na vrednosti a taj koji je placen 20,izgubio je samo 15 000e za 6 god.
Malo sam zamrsio ali se nadam da kapirate sta pricam.
- milan_gt
zna to i fancy nego se zaebava zato sto forsiram insigniju.. 

- fancy
- Kontakt:
Nema veze s tim. Pominjao si brigu oko pada vrednosti i ja sam ponudio najefikasnije rešenje za to 
Meni pad vrednosti Forda upravo super odgovara.
Nikad, ni u ludilu ne bih uzeo nov automobil (tačnije, kad sam mogao, mogao je biti samo nekakav Focus, ali sam se opredelio za polovnog Mondea, a ako opet budem mogao teško da će to biti išta iznad Fieste, tako da - moj će izbor opet biti polovnjak) pa zato i navijam da mu cena opadne što pre i što više da kad kupujem polovnjaka imam dobar izbor za male pare
Depresijacija je nekom maćeha a nekom majka

Meni pad vrednosti Forda upravo super odgovara.

Nikad, ni u ludilu ne bih uzeo nov automobil (tačnije, kad sam mogao, mogao je biti samo nekakav Focus, ali sam se opredelio za polovnog Mondea, a ako opet budem mogao teško da će to biti išta iznad Fieste, tako da - moj će izbor opet biti polovnjak) pa zato i navijam da mu cena opadne što pre i što više da kad kupujem polovnjaka imam dobar izbor za male pare

Depresijacija je nekom maćeha a nekom majka

- milan_gt
jeste duso al mi '10. tit S mora bit' 16k
- 911s [SK]
- old-and-rare Fords fan
Pa kad nam je standard 'rac, pa moramo da kupujemo djubre koje preko bacaju. Tamo gde standarda ima ljudi kupuju nove automobile, ne druže se sa majstorima, ne sanjaju noćne more o potrošnji i dizelu iz bureta za kupus i ne leže ispod svojih automobila.
U parama ti dodje na isto, da li kupio nov auto kome pada vrednost i vozio ga 10 godina, ili kupio polovnjaka pa mu menjao sve živo i promenio ih tri komada za deset godina, s obzirom da su svi ovi noviji automobili pravljeni za majstore i servise. Ali je razlika u utrošenim živcima i vremenu neuporediva, valjda jedino još to nema cenu danas, ili mi kao narod imamo tu crtu da volimo da se jebavamo sa glupostima.
U parama ti dodje na isto, da li kupio nov auto kome pada vrednost i vozio ga 10 godina, ili kupio polovnjaka pa mu menjao sve živo i promenio ih tri komada za deset godina, s obzirom da su svi ovi noviji automobili pravljeni za majstore i servise. Ali je razlika u utrošenim živcima i vremenu neuporediva, valjda jedino još to nema cenu danas, ili mi kao narod imamo tu crtu da volimo da se jebavamo sa glupostima.
Ford weist den Weg.
Ford weist den Weg.
- Talladega_500
- Yankee
- Poruka: 14172
- Član foruma od: četvrtak, 4. jun 2009. u 03:16h
Nemora bas da znaci ...
Mi smo recimo 2002 godine kupili 1994 Toyotu Camry sa 100,000 milja (160,000 km) na satu za $5,300. Kupljena je kao 4. auto u familiji da brat ima da vozi do skole i nazad.
Sada, 10 godina kasnije, taj auto ima 180,000 milja (288,000 km) na satu i pre neki dan diler je ponudio bratu $1,800 za nju.
U tih 10 godina - jedina neplanirana popravka je bila zamena hladnjaka. Osim regularnog odrzavanja bas nista nije menjano na njoj.
Ubedljivo najbolje potrosene pare.
U mom slucaju ako kupujem polovni auto, samo Toyote i odredjene Honde dolaze u obzir. Kazem "odredjene Honde" jer su sve vece Honde posle 1998 godine imale probleme sa automatskim menjacima, znaci nista vece od Civica ne dolazi u obzir (Accord, Pilot, Odyssey, Ridgeline ...).
Ford kupujem samo ako je nov, da ga mogu sam odrzavati od samog pocetka i da budem siguran da se niko ne izivljava na njemu. Zato mi je i Mustang trajao toliko koliko je trajao (evo ulazi u 13. godinu).
Mi smo recimo 2002 godine kupili 1994 Toyotu Camry sa 100,000 milja (160,000 km) na satu za $5,300. Kupljena je kao 4. auto u familiji da brat ima da vozi do skole i nazad.
Sada, 10 godina kasnije, taj auto ima 180,000 milja (288,000 km) na satu i pre neki dan diler je ponudio bratu $1,800 za nju.
U tih 10 godina - jedina neplanirana popravka je bila zamena hladnjaka. Osim regularnog odrzavanja bas nista nije menjano na njoj.
Ubedljivo najbolje potrosene pare.
U mom slucaju ako kupujem polovni auto, samo Toyote i odredjene Honde dolaze u obzir. Kazem "odredjene Honde" jer su sve vece Honde posle 1998 godine imale probleme sa automatskim menjacima, znaci nista vece od Civica ne dolazi u obzir (Accord, Pilot, Odyssey, Ridgeline ...).
Ford kupujem samo ako je nov, da ga mogu sam odrzavati od samog pocetka i da budem siguran da se niko ne izivljava na njemu. Zato mi je i Mustang trajao toliko koliko je trajao (evo ulazi u 13. godinu).
When I die, I want to be buried faced down so that anyone who doesn't like me can kiss my ass.
“Normal" is just a setting on your dryer.
“Normal" is just a setting on your dryer.
- 911s [SK]
- old-and-rare Fords fan
Naravno da mora da znači, jer ovo nisu '90-te, ne pričamo o Japancima i nismo u USA. Pričamo o kupovini polovnjaka u Srbiji u drugoj deceniji 21-og veka.
Ford weist den Weg.
Ford weist den Weg.
-
Toyotu Camry za do skole? Svaka cast,kod nas takav auto nemozes da imas ni kad si vlasnik firme a ne skolarac.
Ja da sam u Americi,Australiji ili Nemackoj,bas bi me boleli beli bubrezi da kupujem polovnjake i akam se sa njima.Radis svoj posao i ne zanima te sta je EGR,varijabila,turbina ili zamajac.
Racunica je prosta.Onaj ko radi moj posao u Nemackoj ima cca 3000e platu i za 20 000e ima npr Mondea sa finom opremom.To mu dodje 6-7 mesecnih plata.Kao kada bi ja sad dao oko 2500e za nov Mondeo.Bas bi me bilo briga koji ce mu pad vrednosti biti za 5 godina.Sto se mene tice,mogu i da ga bacim i opet kupim nov.
Eeeeeee Srbijo,zemljo velikomucenika!
Pa mi bre dajemo godisnju platu za auto koji je Svaba bacio jer je odradio svoje.
Ja da sam u Americi,Australiji ili Nemackoj,bas bi me boleli beli bubrezi da kupujem polovnjake i akam se sa njima.Radis svoj posao i ne zanima te sta je EGR,varijabila,turbina ili zamajac.
Racunica je prosta.Onaj ko radi moj posao u Nemackoj ima cca 3000e platu i za 20 000e ima npr Mondea sa finom opremom.To mu dodje 6-7 mesecnih plata.Kao kada bi ja sad dao oko 2500e za nov Mondeo.Bas bi me bilo briga koji ce mu pad vrednosti biti za 5 godina.Sto se mene tice,mogu i da ga bacim i opet kupim nov.
Eeeeeee Srbijo,zemljo velikomucenika!
Pa mi bre dajemo godisnju platu za auto koji je Svaba bacio jer je odradio svoje.
- 911s [SK]
- old-and-rare Fords fan
Daš godišnju samo za cifru kupovine, a pošto si ga kupio na kredit daš još trećinu za kamatu, pa onda registraciju, održavanje, plivajući, dizne, i onda na to sve slušam priče "jeftino je to za održavanje", ne znam samo kome je jeftino i u kojoj državi. Ionako 90% ljudi kupuje auto od para od dede, strine, prodate livade i onda od plate ga održava i vozi, pa i kad te takve troškove na godišnjem nivou podeliš na 12 delova ispadne odžavanje Focusa baš džabe i do jaja jeftino, posebno kad radiš za 200 do 400 evra u kom rasponu inače radi ogromna većina ljudi.
Ja prvi radim samo za pišljivi auto i muka mi je više od toga, a poseban slan melem su mi te priče o tom jeftinom održavanju.
Ja prvi radim samo za pišljivi auto i muka mi je više od toga, a poseban slan melem su mi te priče o tom jeftinom održavanju.
Ford weist den Weg.
Ford weist den Weg.
- knez
- Poruka: 234
- Član foruma od: subota, 4. apr. 2009. u 19:03h
Od svih nabrojanih po mom ukusu opel ima najbolji enterijer, a od latituda i 508 je svetlosnim godinama ispred sto se dizajna samog auta tice.Loyale piše:Imao sam Priliku da uporedo vozim potpuno novi Mondeo 2.0tdci i Peugeot 508 2.0hdi.Motori su identicni 140ks ali moja zapazanja su sledeca:
Ford ima primetno bolje ubrzanje,direktniji je na upravljacu i ima precizniji menjac.Sve ostalo je na strani 508,udobnost,buka,kocnice i kvalitet enterijera.Isti dan sam vozio (potpuno nove) Insigniu koja me je razocarala u svakom pogledu jer je kanturina,Passata 2.0tdi od 170ks koji me je fascinirao jedino DSG menjacem i Renault Latitude koji je pravi brod na tockovima.
The 105-hp version of the 1.8L develops maximum power at 5,500 rpm and 113 ft.-lbs. (153 Nm) of peak torque at 4,000 rpm. It exceeds 90% of that torque peak from 1,800 rpm to 5,300 rpm and sustains 85% of peak torque from 1,150 rpm to 5,700 rpm.
- milan_gt
bravo knez!