Fordova konkurencija(uporedna kroz vreme)
Moderator: ace1
- Talladega_500
- Yankee
- Poruka: 14234
- Član foruma od: četvrtak, 4. jun 2009. u 03:16h
Re: Fordova konkurencija(uporedna kroz vreme)
Mozda nisu bas na istom nivou kao automobili na kojima su zasnovani, ali nisu ni mnogo bolji. Vecina ljudi i ne kupuje takva vozila zbog off-road vec zbog prostora.
Zivim u drzavi koji ima dosta snega svake zime i vidim dovoljno Toyota RAV4, Hondi CR-V, Ford Escapea i slicnih vozila zaglavljenih u snegu da vidim njihove mogucnosti ...
Zivim u drzavi koji ima dosta snega svake zime i vidim dovoljno Toyota RAV4, Hondi CR-V, Ford Escapea i slicnih vozila zaglavljenih u snegu da vidim njihove mogucnosti ...
When I die, I want to be buried faced down so that anyone who doesn't like me can kiss my ass.
“Normal" is just a setting on your dryer.
- darioculibrk
- Poruka: 1211
- Član foruma od: nedelja, 10. jan. 2010. u 22:47h
Pa i ja zivim u zemlji u kojoj ima isto tako puno snijega i zimska sluzba nije bas efikasna pa se ljudi ne zaglavljaju toliko cesto ni sa prednjim pogonom, naravno pod uslovom da imaju zimske gume. 4x4 moze samo pomoci dodatno.
Ford Focus 1.6 TDCi (115 KS) 2013 (2021-)
Ford Focus 1.8 16v Zetec E, 2002 (2013-2021)
Ford Focus 1.8 16v Zetec E, 2002 (2013-2021)
- milan_gt
- Poruka: 11707
- Član foruma od: subota, 17. jul 2010. u 17:43h
ajd 'vako..danas vozio '08. Tuareg 2.5 tdi R5 i '08. ML 320 cdi..generalno bi im stavio limitatore na 120 jer preko toga su katastrofa sto se ljuljanja i voznje tice..Tuareg ide osetno slabije od mondea, ML se u pocetku ucini da ide brze od mondea medjutim ima samo dugu prvu i drugu i ne proklizava kao mondeo prilikom starta tako da su u ubrzanju veoma blizu, Tuareg je pun cvrcaka od plastika dok je ML bolji i takodje ima bolje kocnice, ML ima blesavu rucicu auto menjaca koji stoji mesto one od brisaca, oba imaju preterano lake a direktne volane..prednost im je sto su dosta uzbudljiviji na nizim brzinama jer srce brze radi i uvek se brinete dal ce da skrene, dal ce da ukoci, dal ce da presalta u nizu na vreme zbog preticanja, dal cete uspeti da ga gasom menjac 'prevarite' da ubaci u visu da ne tera onih zadnjih 500 obrtaja do crvenog gde nema snage momenta ni ubrzanja i to se obicno desava u preticanju.. 

- popovicvl
- Poruka: 5658
- Član foruma od: četvrtak, 30. okt. 2008. u 00:49h
Jedan od lepih momenata je kad su se "trkali" dva ML (poslednje generacije) na auto putu do BGa, malo turci, malo hajduci. Covece, kako odeleti. Dodao gas, na 180 dva blica i momci ajmo desno. Vise cenim Dacia Duster za dzipa nego ML, X5, Qrac itd. Niti su brzi, niti dzipovi, niti limuzine, samo auto sa penis problemom.
[youtube][/youtube]
Duster je dzip, nesto poput Lade Nive, samo ima ABS, ESP, kocnice, vazdusne jastuke, klimu, pocinkovanu sasiju, potosnju od 5-6 l ED...dobra je dacia, radi za sve pare.
[youtube][/youtube]
Duster je dzip, nesto poput Lade Nive, samo ima ABS, ESP, kocnice, vazdusne jastuke, klimu, pocinkovanu sasiju, potosnju od 5-6 l ED...dobra je dacia, radi za sve pare.
- milan_gt
paz ovo, pitaju me posle vlasnici za utiske i kako ide..ja ajde da ne budem iskren kad su mi vec dali da se provozam, reko odlicni su, svidjaju mi se..pa im to malo i kao kako idu, jel su brzi kao metak, ja reko nisu brzi od mondea, ovaj kao pa mocniji je tuareg sigurno, ja reko jeste..sta god mu to znacilo 

- Estariol
- Poruka: 959
- Član foruma od: subota, 20. mar. 2010. u 03:19h
Ma trebao si da ih zoveš na crtu. 

Ne moze se reci da si vozio dobar auto dok nisi seo u Ford...
- milan_gt
ovog konkretno treba uzeti, bas je fin
..ima najbolji audijev motor mislim ikada koji je masovno ugradjivan..takodje kvatro, npr za BokiRS-a
http://www.polovniautomobili.com/oglas2 ... i_tt_18_t/

http://www.polovniautomobili.com/oglas2 ... i_tt_18_t/
- darko darko
- Poruka: 3889
- Član foruma od: petak, 8. jan. 2010. u 11:43h
prednja vuca........
- milan_gt
polovina je kvatro..mozda i vise od pola..
- Talladega_500
- Yankee
- Poruka: 14234
- Član foruma od: četvrtak, 4. jun 2009. u 03:16h
Obnovljena 2013 Honda Civic za Americko trziste.

When I die, I want to be buried faced down so that anyone who doesn't like me can kiss my ass.
- Markedjani
- Predsednik kluba
- Poruka: 21569
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 11:14h
Lepše u svakom slučaju od ove evropske hatch spodobe.

Venetia Red, '81 Ford Taunus 1.3
Diamond White, '91 Ford Sierra 2.0 DOHC 4x4
Vozim besan auto od 1000 maraka!
- sasa_f1
- Poruka: 9988
- Član foruma od: sreda, 4. maj 2011. u 23:32h
Bas tako...
- Iosis
- VIP
- Poruka: 8421
- Član foruma od: sreda, 28. jan. 2009. u 20:44h
Čak šta više sviđa mi se, ne znam kakva je unutra.
Ova evropska je odvratna nazad.
Ova evropska je odvratna nazad.
Totally addicted to Ford!
The name Iosis is a Greek word meaning "the process by which a base metal becomes gold".
The name Iosis is a Greek word meaning "the process by which a base metal becomes gold".
Boris88 piše:Ja se brinem sto mi auto truli a decko predstavlja sedistai sakloni
- Taunus 17m
- Poruka: 1877
- Član foruma od: utorak, 17. nov. 2009. u 08:08h
milan_gt piše:ajd 'vako..danas vozio '08. Tuareg 2.5 tdi R5 i '08. ML 320 cdi..generalno bi im stavio limitatore na 120 jer preko toga su katastrofa sto se ljuljanja i voznje tice..Tuareg ide osetno slabije od mondea, ML se u pocetku ucini da ide brze od mondea medjutim ima samo dugu prvu i drugu i ne proklizava kao mondeo prilikom starta tako da su u ubrzanju veoma blizu, Tuareg je pun cvrcaka od plastika dok je ML bolji i takodje ima bolje kocnice, ML ima blesavu rucicu auto menjaca koji stoji mesto one od brisaca, oba imaju preterano lake a direktne volane..prednost im je sto su dosta uzbudljiviji na nizim brzinama jer srce brze radi i uvek se brinete dal ce da skrene, dal ce da ukoci, dal ce da presalta u nizu na vreme zbog preticanja, dal cete uspeti da ga gasom menjac 'prevarite' da ubaci u visu da ne tera onih zadnjih 500 obrtaja do crvenog gde nema snage momenta ni ubrzanja i to se obicno desava u preticanju..
Koliko su teska ova vozila ?
1966 Ford Taunus 17m P5 1.7 V4
- milan_gt
preko 2t, do 2.5t mislim..
- Taunus 17m
- Poruka: 1877
- Član foruma od: utorak, 17. nov. 2009. u 08:08h
a mondeo nema vise od 1,8 t , nije ni cudo da ide bolje , razlika od 500 kg se itekako odrazava kako na performanse tako i na vozne karakteristike , plus kad se uzme u obzir klirens mondea i ml-a dobijes to sto dobijes , ml se ljulja kao blesav jer je visok i tezak .
Mislim da nije realno poredjenje .
Mislim da nije realno poredjenje .
1966 Ford Taunus 17m P5 1.7 V4
- milan_gt
mondeo ima oko 1.5t i naravno da nije realno poredjenje, niti ih poredim..imao sam nekoliko godina predzadnji model G.Cherokee-ja, odvikao sam se koliko su ti auti ne-sposobni..
- popovicvl
- Poruka: 5658
- Član foruma od: četvrtak, 30. okt. 2008. u 00:49h
Mondeo karavan ne ide preko 1600 kg sa sve vozacem, tako da je razlika osetna. Naravno da se ne moze porediti limuzina sa SUV, ali svaki od vlasnika ce reci da Mondeo ili slican auto nema sta da trazi pored njegovog vagona. Realnost je potpuno drugacija.
Dok sam bio u Italiji vozili smo se sa BMW X5 3.0d 2011. godiste po lokalu, autostradi i td. Automobil za bahate ljude, o vozilu sve najgore. To je moj utisak.
Dok sam bio u Italiji vozili smo se sa BMW X5 3.0d 2011. godiste po lokalu, autostradi i td. Automobil za bahate ljude, o vozilu sve najgore. To je moj utisak.
- Vladan
- Poruka: 1529
- Član foruma od: nedelja, 9. okt. 2011. u 14:06h
Cuo sam jednom neku pop pesmicu, mozda i ovaj novi RnB, u svakom slucaju nezapmtljivo nesto, o X5, u fazonu, "ti si zena fudbalera, ili kuvar filmske zvezde, pa vozis X5 i zabole te sto si svima odvratan zbog istog". To je sve cega mogu da se setim.
- van
- VIP
- Poruka: 9043
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 09:33h
Зан се како изгледа теренац и ђта треба да ради , исто тако важи и за лимузину ( седан) , то исто важи и з аспортски ауто , и за комби . Ко меша бабе и жабе добије нешто раогобатног изгледа и још глупљег назива СУВ . Спортско утилитарно возило . Оно спортско и оно утилитарно у на супротном страна ма света и не дају се помирито никако .
Зато ће то увек бити дебилни аутомобили за људе који не знају шта хоће а желе да се покажу као моћни .
Зато ће то увек бити дебилни аутомобили за људе који не знају шта хоће а желе да се покажу као моћни .
- milan_gt
nov auto, fali mu samo par stvarcica od kojih je najveci fab xenon..
http://www.polovniautomobili.com/oglas2 ... _insignia/
http://www.polovniautomobili.com/oglas2 ... _insignia/
- dax92
-
- Poruka: 7628
- Član foruma od: ponedeljak, 11. apr. 2011. u 13:12h
Stvarno ne mogu da shvatim da neko sad narucuje nova kola bez fabrickih xenona, pa jos sa ovoliko opreme... 

Focus ST170
Focus SVT
Focus SVT
Markedjani piše:druže ford je to... mogu da uđem kroz pod ko dingospo
macaneli piše:ide bolje zato sto mk1 ima dusu
totti piše:Vidi... Ti bi sa tvojom kornjačom mogao da igraš kolo oko ove, ne bih se potezao ni na 20 metara![]()
- dule0911
-
- Poruka: 13648
- Član foruma od: utorak, 17. feb. 2009. u 03:07h
Diler gleda samo na profit, a ti kao kupac progutas tu "sitnicu" ako ti se ostalo svidja
Zaboravih da kazem da sam sedeo/vozio se u Insigniji OPC. Steta sto je bio snezan dan a insignia sa letnjim gumama, pa nije ni vozena nesto brzo, ali onako prvi utisak je odlican

Zaboravih da kazem da sam sedeo/vozio se u Insigniji OPC. Steta sto je bio snezan dan a insignia sa letnjim gumama, pa nije ni vozena nesto brzo, ali onako prvi utisak je odlican

Fiesta!!
- milan_gt
joooj..to je bas pojava.. 

- dule0911
-
- Poruka: 13648
- Član foruma od: utorak, 17. feb. 2009. u 03:07h
Pa u prinicpu nije previse napadnog izgleda, mada je upadljiva posto je ova sa opcionim 20'.
Zvuk me iznenadio uzivo, na prvu loptu nikad ne bih rekao da je turbo motor, lepo su to izveli.
Zvuk me iznenadio uzivo, na prvu loptu nikad ne bih rekao da je turbo motor, lepo su to izveli.
Fiesta!!