Fordova konkurencija(uporedna kroz vreme)
Moderator: ace1
-
- Poruka: 359
- Član foruma od: sreda, 22. feb. 2012. u 19:37h
Re: Fordova konkurencija(uporedna kroz vreme)
Tako nam je kako nam je i tu nema pomoci. Jel neko vozio novi Pezo 208 ili 301? 208 je stvarno extra autic vec od osnovne verzije,mada je u skupljoj varijanti prava stvar ali to kosta.301 je po upotrebljenim materijalima u enterijeru za klasu ispod ali zato je dosta komforniji i meni lepo izgleda.Ako se malo poboljsa stanje u drzavi (zarada) ozbiljno razmisljam o verziji 1.6 hdi 92ks koji sa lepom opremom kosta oko 12k eura.Nekako preferiram sedane,ne volim hatch-eve.
- milan_gt
- Poruka: 11707
- Član foruma od: subota, 17. jul 2010. u 17:43h
onda uzmi 407 '10. za 8-9k
- 911s [SK]
- old-and-rare Fords fan
- Poruka: 11510
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 10:33h
I pride što je svaka plastika danas bez izuzetaka reciklirana i što se asolutno svaki auto može voziti svakodnevno ako imaš dovoljno novca da ga izdravaš i održavaš, tako da ne postoje automobili koji imaju enterijer od plastike koja nije recklirana i ne postoje automobili koji se ne mogu voziti svaki dan.
Everything we do, it's driven by you!
Ford weist den Weg.
"When it comes to defining Ford models, never say "never"! Somewhere, somehow, there was usually an exception to prove the rules..." Graham Robson
Ford weist den Weg.
"When it comes to defining Ford models, never say "never"! Somewhere, somehow, there was usually an exception to prove the rules..." Graham Robson
Van piše: ...за све те буђаве фордове
- milan_gt
zaintrigirala me nesto ova alfa..bas je dobra..znate li sta o ovim TS motorima..mislim na probleme?milan_gt piše:ps shel sto ne uze ovu alfu ko bonbona je..![]()
http://www.polovniautomobili.com/oglas3 ... 7_16_koza/
- totti
- Poruka: 8536
- Član foruma od: ponedeljak, 1. nov. 2010. u 11:54h
Ja ti napisah i tamo...
Ne postoji dobra Alfa za te pare. Garantujem da je kanta
A mane... Pa trapovi (i prednji i zadnji), varijator kod ove od 120 konja, konzola sa komandama podizača stakala (polovna 100€), skupe svećice, troše ulje... To je uglavnom to.
Ne postoji dobra Alfa za te pare. Garantujem da je kanta

A mane... Pa trapovi (i prednji i zadnji), varijator kod ove od 120 konja, konzola sa komandama podizača stakala (polovna 100€), skupe svećice, troše ulje... To je uglavnom to.

- milan_gt

znaci da ne menjam corsu A 1.2

danas joj menjao ulje, i dalje na max bilo (ne gleda se izmedju zamena

- totti
Ma nije 147-ica uopšte loš auto, samo ga nema dobrog za te pare.
I ko kaže da mu troši manje od 11 litara po gradu - laže
I ko kaže da mu troši manje od 11 litara po gradu - laže

- dule0911
-
- Poruka: 13648
- Član foruma od: utorak, 17. feb. 2009. u 03:07h
Jel ovo isti lik od kog je Darko uzeo Mondea, ili mi se cini?
Lepo deluje sa slika alfa, e sad nemam pojma kakve su ovako
Lepo deluje sa slika alfa, e sad nemam pojma kakve su ovako

Fiesta!!
- totti
Moguće i da jeste...
Imaju izuzetno kvalitetne volane i gume na pedalama, jaaaako teško se izližu. A ovoj je izlizana guma na kvačilu i oguljen kožni volan...
Imaju izuzetno kvalitetne volane i gume na pedalama, jaaaako teško se izližu. A ovoj je izlizana guma na kvačilu i oguljen kožni volan...

- milan_gt
al zato svetla kozna sedista bolja od mojih..

- milan_gt
ne mogu da verujem koliko malo mesta ima u aktuelnoj bmw 7-ici..
napred se namestio udobno, komotno al pozadi ko u mondeu..da ne kazem 'tesnje' jer su tuda, al nije mi nikako jasno..ja 180+ nesto malo visok jos reko dal sam ja uopste bio u sedmici al jesam ko sto se vidi sa trece slike gde sam slikao ove 20"

napred se namestio udobno, komotno al pozadi ko u mondeu..da ne kazem 'tesnje' jer su tuda, al nije mi nikako jasno..ja 180+ nesto malo visok jos reko dal sam ja uopste bio u sedmici al jesam ko sto se vidi sa trece slike gde sam slikao ove 20"

- van
- VIP
- Poruka: 9043
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 09:33h
Не можеш да имаш савршено избалансиран ауто , са распоредом 50:50 по осовинама и да назад седиш удобно .
- dax92
-
- Poruka: 7628
- Član foruma od: ponedeljak, 11. apr. 2011. u 13:12h
Danas sam se vozio u Skodi Superb 2010 godiste 1.8 TSI 160/180 ks nisam siguran. Jbt, koliko je ono prostrana i udobna limuzina!!
Nisam imao priliku da se vozim u Mondeu mk4 pa da mogu da uporedim, ali je od mk3 osetna udobnija.

Nisam imao priliku da se vozim u Mondeu mk4 pa da mogu da uporedim, ali je od mk3 osetna udobnija.
Focus ST170
Focus SVT
Focus SVT
Markedjani piše:druže ford je to... mogu da uđem kroz pod ko dingospo
macaneli piše:ide bolje zato sto mk1 ima dusu
totti piše:Vidi... Ti bi sa tvojom kornjačom mogao da igraš kolo oko ove, ne bih se potezao ni na 20 metara![]()
- milan_gt
superb ima mesta pozadi ko fantom, jos + karavanka u gepeku, mozes opusteno sa 4 cure da krenes na more 

- dule0911
-
- Poruka: 13648
- Član foruma od: utorak, 17. feb. 2009. u 03:07h
Meni se ovo svidja. Zvuk je cudan doduse, ali svejedno, svidja mi se auto.
360ks, 4matic, 4.6sec do 100. Ford ce morati dobro da zasuce rukave i napravi auto sa jebenim 4x4 ako zeli da napravi RSa koji ce biti konkurent ovome. Mislim, cekacu test nekog poznatog auto novinara pre nego sto donesem zakljucke, ali ispada da ih Mercedes koji veze nema sa kompaktima sije na njihovom terenu. I to ne samo Mercedes, Audi RS3, BMW sa M 135i (nije mana sto je zadnja vuca, bar meni nije)...
[youtube][/youtube]
360ks, 4matic, 4.6sec do 100. Ford ce morati dobro da zasuce rukave i napravi auto sa jebenim 4x4 ako zeli da napravi RSa koji ce biti konkurent ovome. Mislim, cekacu test nekog poznatog auto novinara pre nego sto donesem zakljucke, ali ispada da ih Mercedes koji veze nema sa kompaktima sije na njihovom terenu. I to ne samo Mercedes, Audi RS3, BMW sa M 135i (nije mana sto je zadnja vuca, bar meni nije)...
[youtube][/youtube]
Fiesta!!
- sasa_f1
- Poruka: 9988
- Član foruma od: sreda, 4. maj 2011. u 23:32h
Cuj, mana...dule0911 piše: BMW sa M 135i (nije mana sto je zadnja vuca, bar meni nije)...

- Vladan
- Poruka: 1529
- Član foruma od: nedelja, 9. okt. 2011. u 14:06h
- darioculibrk
- Poruka: 1211
- Član foruma od: nedelja, 10. jan. 2010. u 22:47h
Ford Focus 1.6 TDCi (115 KS) 2013 (2021-)
Ford Focus 1.8 16v Zetec E, 2002 (2013-2021)
Ford Focus 1.8 16v Zetec E, 2002 (2013-2021)
- dax92
-
- Poruka: 7628
- Član foruma od: ponedeljak, 11. apr. 2011. u 13:12h
Odlicna oprema, ali ga i dalje ne bih uzeo nikad... Sedista su mi 

Focus ST170
Focus SVT
Focus SVT
Markedjani piše:druže ford je to... mogu da uđem kroz pod ko dingospo
macaneli piše:ide bolje zato sto mk1 ima dusu
totti piše:Vidi... Ti bi sa tvojom kornjačom mogao da igraš kolo oko ove, ne bih se potezao ni na 20 metara![]()
- totti
Kad se već toliko trudio oko poliranja i dubinskog pranja, trebao je i da plati tapetara da sredi ovaj sundjer na sedištima i da malo zategne presvlaku
Malo ga odaju oni silni oguljeni dugmići

Malo ga odaju oni silni oguljeni dugmići

- Talladega_500
- Yankee
- Poruka: 14257
- Član foruma od: četvrtak, 4. jun 2009. u 03:16h
Povratak Chevrolet Camaro Z28 sa Corvetinim 7.0L V8 motorom.

When I die, I want to be buried faced down so that anyone who doesn't like me can kiss my ass.
“Normal" is just a setting on your dryer.
“Normal" is just a setting on your dryer.
- Iosis
- VIP
- Poruka: 8421
- Član foruma od: sreda, 28. jan. 2009. u 20:44h
U petak sam proveo skoro pa 12 sati u Renault Megan 2006. imao sam bolje mišljenje o tom autu. Put je bio svakakav, Doboj - Trebinje, od autoputa do krivina za reli.
Ne kažem da je loš, ali nije ni blizu tako dobar, na kakom je glasu i cjeni.
Evo prvo pozitivno:
Motor 1.9 dci 130 ks, 6 brzina, ide ko zmaj, prilično udoban auto, a opet ne naginje se po krivinama. Jako tih čak i na većim obrtajima, jedino se čuo vjetar na 140+ km/h. Napred i nazad ima dosta mjesta, koljena kada sjediš nazad ne udaraju u prednje sjedište, a i kada si na suvozačevom mogu se lijepo noge opružiti, a da onaj ko sjedi nazad ne trpi.
Solidno ozvučenje i sviđa mi se unutrašnje osvjetljenje instrumeneta. Materijal na vratima baš je dobar, mekana plastika i fino platno, a takavo je i nebo.
A sad negativno:
Materijal unutrašnjosti nije baš nešto. Naročito onaj na centralnoj konzoli, tvrda i izgleda totalno nekvalitetna i jeftina, kao da je iz Dačije. Rešenje digitalne klime totalno loše, oni dugmići sitni i nepregledni, dobro moraš pogledati čemu služi.
Radio ide mi na živce svaki put kada treba da promjeniš stanicu, držiš 3 sek, pa onda svira tiru-riru pa tek onda vrti, dok promjeniš par stanica i ne nađeš koja ti odgavara napatiš se.
Na klimi nema mogućnost slobodne cirkulacije vazduha, a opet ventilator nikako naštimati kako odgovara. Pošto je digitalna, brzina ventilatora ide po stepenima, ali je takva da duva jako slabo ili previše.
Sve u svemu nije loš auto, ali imao sam bolje mišljenje o tom autu.

Ne kažem da je loš, ali nije ni blizu tako dobar, na kakom je glasu i cjeni.
Evo prvo pozitivno:
Motor 1.9 dci 130 ks, 6 brzina, ide ko zmaj, prilično udoban auto, a opet ne naginje se po krivinama. Jako tih čak i na većim obrtajima, jedino se čuo vjetar na 140+ km/h. Napred i nazad ima dosta mjesta, koljena kada sjediš nazad ne udaraju u prednje sjedište, a i kada si na suvozačevom mogu se lijepo noge opružiti, a da onaj ko sjedi nazad ne trpi.

A sad negativno:
Materijal unutrašnjosti nije baš nešto. Naročito onaj na centralnoj konzoli, tvrda i izgleda totalno nekvalitetna i jeftina, kao da je iz Dačije. Rešenje digitalne klime totalno loše, oni dugmići sitni i nepregledni, dobro moraš pogledati čemu služi.

Sve u svemu nije loš auto, ali imao sam bolje mišljenje o tom autu.
Totally addicted to Ford!
The name Iosis is a Greek word meaning "the process by which a base metal becomes gold".
The name Iosis is a Greek word meaning "the process by which a base metal becomes gold".
Boris88 piše:Ja se brinem sto mi auto truli a decko predstavlja sedistai sakloni
- totti
Kako nema dugme za recirkulaciju? Ima ga, one 3 strelice koje kao formiraju krug.

- Iosis
- VIP
- Poruka: 8421
- Član foruma od: sreda, 28. jan. 2009. u 20:44h
Nisam na to mislio, nego da pusti slobodno da vazduh ulazi s vana, ako se dobro sjećam neke klime imaju opciju ECO, a možda i griješim.
Totally addicted to Ford!
Boris88 piše:Ja se brinem sto mi auto truli a decko predstavlja sedistai sakloni
- totti
Ako se ja ne varam, ovo dugme upravo služi za izbor ili ulaska spoljnog svežeg vazduha, ili kruženja unutrašnjeg.
Opcija ECO je rad klasične ventilacije bez klime.
Opcija ECO je rad klasične ventilacije bez klime.