Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Fordova konkurencija(uporedna kroz vreme)

Sve što ima veze sa Fordom a nije našlo mesto u drugim temama.

Moderator: ace1

Odgovori
Talladega_500
Yankee
Poruka: 14279
Član foruma od: četvrtak, 4. jun 2009. u 03:16h

Re: Fordova konkurencija(uporedna kroz vreme)

Poruka od Talladega_500 » ponedeljak, 17. jun 2013. u 23:40h

Nova Corolla.

Slika

Slika

Slika
When I die, I want to be buried faced down so that anyone who doesn't like me can kiss my ass.

“Normal" is just a setting on your dryer.

DB9
Poruka: 332
Član foruma od: subota, 8. sep. 2012. u 07:55h
Kontakt:

Poruka od DB9 » utorak, 18. jun 2013. u 10:23h

ne moz civek vise da ih pohvata!
bila ranije samo korola,pa evo zadnjih par godina u evropi nije bilo korole,dosao auris,a sada ce se i korola vratiti i izgledace isto kao i auris samo ce imati dupe nesto kao sto je kod vw golf i jeta.
komercijalizacija je cudo...
bas citam o koroli u najnovijem broju auto bilda...

dule0911

 
Poruka: 13648
Član foruma od: utorak, 17. feb. 2009. u 03:07h

Poruka od dule0911 » utorak, 18. jun 2013. u 14:02h

A eto meni se bas ne svidjaju predimenzionisani tockove kakve ih imaju C5 i Insignia. Ima jedan komsija iz ulice C5 sa fabrickim 19 ili 20, izgleda impozantno ali kad stoji u mestu i zagledas malo, meni lici se bas vidi predimenzionisan tocak, kad zauzima skoro pola visine od bocnog profila... Inace je 2.7hdi i lik je morao da radi polugeneralnu zato sto nije ulje menjao na nekoj manjoj kilometrazi vec na cirka 25k km radio servise.
Ova Kia je bas taman. Sedeo sam u njoj na sajmu i iznenadio se koliko mesta ima s obzirom na dizajn, i napred i nazad i u gepeku je bas komotna. To su dobili spustanjem sedista malo nize, sto se nekima nece svideti, ali je pozicija sedenja skroz zanimljiva :)
Fiesta!!

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » utorak, 18. jun 2013. u 19:24h

GMC Sierra

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika
When I die, I want to be buried faced down so that anyone who doesn't like me can kiss my ass.

dule0911

 

Poruka od dule0911 » sreda, 26. jun 2013. u 18:26h

Ne mogu da verujem da nov model auta uopste moze da ima ovakvu manu, pogotovo ne model od tako velike kompanije kao sto je Chrysler. I to jos sa ESPom. Uzas.
Jos mi je fenomenalno to sto su se inzenjeri u klipu raspravljali sa testerima i onda manje opteretili auto od zvanicnog dozvoljenog :wtf:

[youtube][/youtube]
Fiesta!!

totti
Poruka: 8536
Član foruma od: ponedeljak, 1. nov. 2010. u 11:54h

Poruka od totti » sreda, 26. jun 2013. u 18:45h

Američka škola i proizvodnja :doh:
Slika

dusan021
Poruka: 40
Član foruma od: sreda, 25. jul 2012. u 21:09h

Poruka od dusan021 » sreda, 26. jun 2013. u 18:54h

ma ovaj model je katastrofa , gazdin drug ga je uzeo pre mesec dana , i imao sam priliku da ga malo probam mrgreen , po neasvaltiranim ulicama oko firme jednom recju uzas . mozda samo na oko deluje besno ali i to je disktabilno . gazda ima range rover sport , oaj jeep nemoze da mu prismrdi ....
ford focus 1.8 tddi 2002 66kw 90ks

dule0911

 

Poruka od dule0911 » sreda, 26. jun 2013. u 18:59h

Pokazi gazdinom drugu ovo i reci mu da menja auto :)
Po mom misljenju je kardinalna greska da se auto sa ESPom ponasa ovako. Na primer, ovde je Citroen bez ESPa, a Fiat sa ESPom (sustinski isti auto) i razlika je ocigledna.
[youtube][/youtube]

Evo kako to treba da izgleda, mada su i u klipu prikazali Touarega i XC90. Prvi video je lose montiran pa se ne vidi ponasanje auta spolja ali je jasno iz unutrasnjih snimaka da nema nimalo drame.
[youtube][/youtube]
[youtube][/youtube]
Fiesta!!

dusan021
Poruka: 40
Član foruma od: sreda, 25. jul 2012. u 21:09h

Poruka od dusan021 » sreda, 26. jun 2013. u 19:13h

tako ti je to kad ima kintu pa kupuje auto iz fazona da bude vidjen . po meni se cak pajero sport , auto od pre 10 godina bolje ponasa od jeep-a ,
ford focus 1.8 tddi 2002 66kw 90ks

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » sreda, 26. jun 2013. u 20:03h

dusan021 piše: gazda ima range rover sport , oaj jeep nemoze da mu prismrdi ....
Moze li jednom kada se prica o Americkim autima da se dobije normalno poredjenje 2 auta? Nemoj da zezas da je Range Rover od $90,000 bolji od tri puta jeftinijeg Jeep Grand Cherokeea? :wtf:
dusan021 piše:po meni se cak pajero sport , auto od pre 10 godina bolje ponasa od jeep-a ,
Moj prijatelj ima Pajero Sport (u Americi Montero Sport) ... Prosle godine kada smo isli na kampovanje toliko se mucio da izvuce camac od nekih 500 kg iz vode da je malo falilo da moram da izvlacim i Mitsubishi i prikolicu sa camcem sa svojim Fordom F-150.
dule0911 piše:Evo kako to treba da izgleda, mada su i u klipu prikazali Touarega i XC90. Prvi video je lose montiran pa se ne vidi ponasanje auta spolja ali je jasno iz unutrasnjih snimaka da nema nimalo drame.
Na testu se jasno vidi da su vozili Grand Cherokee brze nego Volkswagen i posebno Volvo. Ova prica je od vise od godinu dana i odavno je potvrdjeno da je test namesten. Ispostavilo se da je Jeep na tom testu bio pretovaren i da je pritisak u gumam pogresan. Kada su Svedjani objavili ovu vest Chrysler je odmah ponovio test i nijednom nije dobio ovakav rezultat. Takođe je ponovio test i u Svedskoj, ali nijednom nije dobio ovaj rezultat.

totti

Poruka od totti » sreda, 26. jun 2013. u 20:34h

Ma da...
Slika

dule0911

 

Poruka od dule0911 » sreda, 26. jun 2013. u 23:27h

Chrysler kaze da je test namesten i oni su ga ponovili i kazu da je sve ok? Bas me cudi...
Nemoj pogresno da me shvatis, ali ja ne vidim na klipu da je bilo sta namesteno. Svakako Touareg nije isao sporije, za XC90 mi je malo teze da procenim jer je drugi poligon. Obrati paznju kako Touareg reaguje na iznenadnu promenu pravca i kako se auto odmah stabilizuje, dok kod Jeepa od tog prvog cimanja volanom nema ni "K" od kontrole. Zadnji kraj krece da se zanosi, korekcija volanom jos vise zanosi kraj u drugu stranu umesto da ESP reaguje i stabilizuje sve.
Ako mislis da je Jeep bio brzi nakon prvog skretanja tj izbegavanja prepreke, moguce, jer ESP je tu trebalo da reaguje i uspori, ali to se nije desilo. Obrati paznju koliko je veca izlazna brzina Touarega nego Jeepa, sve zbog toga sto se Jeep zamalo prevrne pa moraju nasilno da ga uspore tj kocenjem.
Poslednji u testu je koliko vidim auto italijanskih registracija, sto znaci da su ga predstavnici Chryslera dovezli na test (ako dobro zakljucujem po akcentima u klipu). Mozda su i oni bili tu da gledaju svoj auto koji je unapred sabotiran...

Sto se poredjenja Range-a i Jeepa tice... Ne znam zasto ti je tesko shvatiti da mi ipak zivimo u Srbiji a ne u Americi i da su za nas svi ti SUV misaona imenica sa nasim prosecnim platama. Tako da neko kad vidi Range, G, Grand Cherokee i slicne, moze samo da predpostavi da su dosta skupi i to je to... Kao sto je Dusan rekao, poenta je da vlasnik bude vidjen u istom. Tako da ljudi koji ga posmatraju sa strane ce misliti isto ako vozi Range ili Grand Cherokee (bar u Srbiji). Mogao je za iste ili slicne pare da uzme bezbedniji SUV, samo ne bi bio toliko upadljiv kao sa velikim Grand Cherokee-om.

Ispasce kao rant prema Jeepu, zapravo gotivim njihova vozila i jos od malih nogu su mi se svidjali. Kao klinac sam se vozio u originalnom Cherokee-u i ostao odusevljen, kako moze da prodje gde oces. Grand Cherokee iz '90 mi je posebno drag zbog gromoglasnog zvuka V8 motora. Tako da ih ne mrzim, samo smatram da auto koji ima ESP ne sme ovako da se ponasa. Cak iako se ugasi ESP u ovakvom autu ne treba nikad totalno da bude ugasen (ne znam da li su ga svedjani gasili ili ne). Nije to GTI ili RS pa da je bitno da "off" kod ESPa stvarno znaci "off".
Fiesta!!

darioculibrk
Poruka: 1211
Član foruma od: nedelja, 10. jan. 2010. u 22:47h

Poruka od darioculibrk » petak, 28. jun 2013. u 13:18h

Nova Mazda 3

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Fino mi izgleda, unutrasnjost djeluje kao bas kvalitetna, mada previse podsjeca na BMW. Al, mozda to nije ni lose :)
Ford Focus 1.6 TDCi (115 KS) 2013 (2021-)
Ford Focus 1.8 16v Zetec E, 2002 (2013-2021)

Gosa46
Poruka: 231
Član foruma od: nedelja, 27. nov. 2011. u 21:43h

Poruka od Gosa46 » četvrtak, 4. jul 2013. u 10:07h

Trenutno najaktrativniji auto u klasi po meni. Na novi fokus ne mogu nikako da se naviknem.
Fiesta, 1.25 zetec se, 2000. godiste

knez
Poruka: 234
Član foruma od: subota, 4. apr. 2009. u 19:03h

Poruka od knez » nedelja, 7. jul 2013. u 19:11h

Uskoro facelift

Slika
The 105-hp version of the 1.8L develops maximum power at 5,500 rpm and 113 ft.-lbs. (153 Nm) of peak torque at 4,000 rpm. It exceeds 90% of that torque peak from 1,800 rpm to 5,300 rpm and sustains 85% of peak torque from 1,150 rpm to 5,700 rpm.

BojanM
BOFH
BOFH
Poruka: 7122
Član foruma od: četvrtak, 5. avg. 2010. u 14:19h

Poruka od BojanM » nedelja, 7. jul 2013. u 19:14h

Što će reći, po naslovu, da je Ford sam sebi konkurencija? lol
pozdrav, Bojan

Slika
Anybody going slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac... -- George Carlin

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » ponedeljak, 8. jul 2013. u 17:40h

knez piše:Uskoro facelift

Slika
Objavljeno jos u Martu.

Poslednji komentar ove teme:

http://fordclubserbia.org/forum/viewtop ... 6&start=50

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » utorak, 9. jul 2013. u 18:47h

Firma za koju radim ce i ove godine biti jedan od kljucnih sponzora za Masterpiece, veliki auto-show koji se odrzava svake godine u Milwaukee.

Juce mi je sefica rekla da ce ove godine da stigne auto koji je predstavljen na 1965 Chicago Fair i posle toga parkiran u garazu, gde je bio sve do pre nekoliko meseci. Auto je trenutno u Chicagu, gde ga spremaju za debi na 2013 Masterpiece sledeceg meseca.

I dalje nemam predstavu koji je auto u pitanju, ali nakon sto sam smarao seficu ceo dan poslala mi je ove slike auta u pitanju.

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

milan_gt
Poruka: 11707
Član foruma od: subota, 17. jul 2010. u 17:43h

Poruka od milan_gt » utorak, 9. jul 2013. u 23:38h

kad vidim ovako nesto najezim se i dodje mi da batalim i potrosnju i registraciju..nek kosta kolko kosta..

Slika

Vladan
Poruka: 1529
Član foruma od: nedelja, 9. okt. 2011. u 14:06h

Poruka od Vladan » četvrtak, 11. jul 2013. u 20:53h

Slika
Slika

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » četvrtak, 11. jul 2013. u 21:21h

Koje tablice su na njemu?

Vladan
Poruka: 1529
Član foruma od: nedelja, 9. okt. 2011. u 14:06h

Poruka od Vladan » četvrtak, 11. jul 2013. u 21:32h

Americke neke, nisam zapamtio detalje. Snimljeno ispred jednog restorana na Dorcolu, Beograd.

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » petak, 12. jul 2013. u 21:57h

Provozao sinoc ... Dodge Dart, novi kompakt na bazi Alfe Romeo Giuliette ... Fiatov 1.4L turbo motor iz 500 Abartha sa 160 hp. Nije lose, ali za $26,000 koliko je dobio testirani model (doduse bio je pun opreme) sam ocekivao vise.

Slika

Slika

totti

Poruka od totti » petak, 12. jul 2013. u 22:12h

Ja sam provozao ovo:
Slika

Nešto što mi je u top 3 razočarenja svih vremena... Jako loša zvučna izolacija u kabini (u kombinaciji sa VW 2.0 tdi motorom, nema razlike da l' si unutra ili napolju), katastrofalan menjač, plastike, materijali i završna obrada unutra da se isečeš šta god dodirnuo...
Slika

milan_gt
Poruka: 11707
Član foruma od: subota, 17. jul 2010. u 17:43h

Poruka od milan_gt » nedelja, 14. jul 2013. u 21:26h

Odgovori

Povratak na „Svaštara“