Parkiranje u jednosmernoj ulici
Moderator: ace1
- m_peki
- Poruka: 561
- Član foruma od: nedelja, 6. sep. 2009. u 15:01h
Parkiranje u jednosmernoj ulici
Molio bih poznavaoce da mi objasne ili upute na neki link gde se mogu informisati o pravilima parkiranja u jednosmernoj ulici. Elem ovde kod mene na Zvezdari poceo neki trend "udaranja" stubica po trotoarima pa je parkiranje prosto postalo nemoguce. Znam ja da su trotoari za pesake ali u ovakvom s..anju u kakvom zivimo, malo tolerancije i dogovora znaci. Kod mene je konkretno slucaj- ulica siroka jedva 2m, trotoar od po metar sa obe strane i svuda stubici koje postavlja Beograd put na inicijativu vlasnika kuca koji pri tom imaju dvorista i garaze a nas ostale ko j.... Pa prosto me zanima postoji li neki zakon kako se parkira u ovakvim ulicam koje su obelezene jedino znakom za jednosmerno ili oni jednostavno mogu sa obe strane da postavljaju te stubice.
-
- Ljubitelj životinja
- Poruka: 3350
- Član foruma od: sreda, 4. mar. 2009. u 17:59h
Re: Parkiranje u jednosmernoj ulici
Je*em ti te stubce, mnogo me nerviraju.
- mbole
- Poruka: 15056
- Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h
Mogu da postavljaju stubice, posto je prema zakonu parkiranje "restriktivno", sto prevedeno znaci: nije ti garantovano pravo da mozes da se parkiras, vec obrnuto, smes da se parkiras samo ako za to postoje uslovi.
I da je trotoar bez stubica, po zakonu ne bi smeo da se parkiras ni delimicno na njemu posto moras da ostavis bar 1.2m za prolaz pesaka (upravo zato i postavljaju stubice).
Posto je kolovoz preuzan za parkiranje jedino sto ti ostaje ako postujes zakon je da se parkiras na nekom drugom mestu.
I da je trotoar bez stubica, po zakonu ne bi smeo da se parkiras ni delimicno na njemu posto moras da ostavis bar 1.2m za prolaz pesaka (upravo zato i postavljaju stubice).
Posto je kolovoz preuzan za parkiranje jedino sto ti ostaje ako postujes zakon je da se parkiras na nekom drugom mestu.
Fućko 
Djak pesak
Mondeo, Mk2, naftarica
Orion, Mk2, naftarica

Djak pesak
Mondeo, Mk2, naftarica
Orion, Mk2, naftarica
-
- Poruka: 359
- Član foruma od: sreda, 22. feb. 2012. u 19:37h
Ne samo ako hoce nego ce morati jer koliko sam ja razumeo,na trotoar ne moze od stubića a ako stane na ulicu blokirace je jer je uska da bi neko mogao da se provuce.
- m_peki
- Poruka: 561
- Član foruma od: nedelja, 6. sep. 2009. u 15:01h
Pa tako nekako. Zvao sam i sekretarijat za saobracaj te su mi i oni rekli nesto slicno. Preostaje mi jedino garaza parking servisa gde mi je mesecni od 00-24 2200 din. Kulturno ali ne bas i jeftino kad pomnozis x12 meseci. Svakako hvala.
- BojanM
- BOFH
- Poruka: 7122
- Član foruma od: četvrtak, 5. avg. 2010. u 14:19h
I dalje isplativije nego famozna "doplatna/dnevna karta".
pozdrav, Bojan

Anybody going slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac... -- George Carlin

Anybody going slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac... -- George Carlin