Mondeo propusta vodu
Moderator: ace1
- ivan 306
- Poruka: 44
- Član foruma od: ponedeljak, 3. jun 2013. u 10:40h
Mondeo propusta vodu
pozdrav svima na forumu,imam mondea 96g 1.8 benz,auto je uredno odrzavan nije nikada havarisan,al evo kako je pocela kisa da pada on pun vode na patosu mjesta suvozaca.sve sam pregledao kedere oko vrata,stakala,sjedio unutra dok kisa pada nebih li vidio odakle ide al nista
, dali neko ima slican problem sa mondeom, mozda neki savjet,hvala.

-
- Poruka: 878
- Član foruma od: nedelja, 12. maj 2013. u 00:07h
Re: Mondeo propusta vodu
Da ti nije procurio onaj mali hladnjak? Vidi nivo antifriza. Meni je ulazila voda na zadnjim levim vratima, na focusu. Jedva smo provalili gde pusta. Na kraju smo skinuli tapacir sa vrata i polivali auto vodom sa creva. Naime, voda ulazi u svaka vrata i na dnu vrata imaju 2 rupe kroz koje izlazi ta voda. Kod mene se medjutim odlepila pri dnu ona kao folija, izolacija i tu je prolazila voda van vrata. Dobar deo je odlazio kroz te odvodne rupe a deo je prolazio kroz tu rupu u izolaciji. To smo zalepili onim lepkom za sofersajbne i nije se problem vise javljao.
- mbole
- Poruka: 15060
- Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h
Polen filter (filter kabine), odnosno njegovo kuciste.
Poznata boljka.
http://www.mirez.co.uk/WaterProbs.htm
Poznata boljka.
http://www.mirez.co.uk/WaterProbs.htm
Fućko 
Djak pesak
Mondeo, Mk2, naftarica
Orion, Mk2, naftarica

Djak pesak
Mondeo, Mk2, naftarica
Orion, Mk2, naftarica
-
- Poruka: 878
- Član foruma od: nedelja, 12. maj 2013. u 00:07h
Auuu na to sam nacisto zaboravio. Jeste taj filter, pisalo se o tome.
- ivan 306
pregledan je ovaj polen filter i tu je pustao vodu jer je gumica koja zaptiva bila skroz trula,to je odradjeno sve kvalitetno isto kao na postavljenim slikama,i na vratima suvozaca je pronadjen problem isto kao kod tebe na fokusu,sve je uradjeno ponovo zalijepljeno sa paznjom,i mislio sam da je problem rijesen al evo i opet je danas pun vode,a to mi toliko neopisivo smeta
,neznam vise sto da mu radim.hvala na savjetima

- Zelj@
- Poruka: 529
- Član foruma od: nedelja, 19. jun 2011. u 20:56h
Nadji nekog da poliva vodu po autu,a ti sjedi na suvozačevo mjesto i čekaj dok ne zažubori,na mk3 konkretno kod mene je bio problem,voda se slivala kroz vrata (unutrašnjost) pa niz nosač el.motora podizača stakla (nešto kao šina).
Riješio sam problem,obložio sa nailonom,i malo žive gume.
Riješio sam problem,obložio sa nailonom,i malo žive gume.
- knez
- Poruka: 234
- Član foruma od: subota, 4. apr. 2009. u 19:03h
Meni je zbog sibera bilo mokro ispred suvozaca, spalo ono odvodno crijevo pa se nekako slivalo kroz A stub.
The 105-hp version of the 1.8L develops maximum power at 5,500 rpm and 113 ft.-lbs. (153 Nm) of peak torque at 4,000 rpm. It exceeds 90% of that torque peak from 1,800 rpm to 5,300 rpm and sustains 85% of peak torque from 1,150 rpm to 5,700 rpm.
- ivan 306
nasao sam napokon gdje pusta vodu,ispod haube pored onog dzeka sa zicama u koji dodje prikopcan ecu,ili jos tacnije direktno ispod one male boce u kojoj se sipa tecnost za servo,e ispod nje otice jedan dio vode,i bas tu je popustila ona fabricka zastita onaj premaz sto stavljaju po coskovima,ivicama itd.napunio silikonom i miran sam
,u auto vlage vise nema.samo dok sam nasao gdje pusta opucio sam se,morao sam sve iznutra da skinem do lima,pa cak i ecu i onu izolaciju sto ide jos visocije,al vrijedilo je.pozz.