Zamena akomulatora(start-stop) sa obicnim akomulatorom
- totti-
- Poruka: 590
- Član foruma od: sreda, 20. feb. 2013. u 01:15h
Zamena akomulatora(start-stop) sa obicnim akomulatorom
Pozdrav.
Ford Focus mk3 2014 1.0 125ks
Akomulator mi ne drzi struju vise , start stop mi ne radi, mada ga nisam ni koristio , ne treba mi to.Interesuje me , da li mogu da stavim obican od 60A , da nije onaj sa start stop sistem.Jer mora gledam jos nesto , da ima taj obican akomulator ili ne?
I da li mogu da iskljucim preko dijagnostike start-stop , ja mogu na dugme ali ako nekad zaboravimo, jer ne vozim samo ja auto.Hvala
Ford Focus mk3 2014 1.0 125ks
Akomulator mi ne drzi struju vise , start stop mi ne radi, mada ga nisam ni koristio , ne treba mi to.Interesuje me , da li mogu da stavim obican od 60A , da nije onaj sa start stop sistem.Jer mora gledam jos nesto , da ima taj obican akomulator ili ne?
I da li mogu da iskljucim preko dijagnostike start-stop , ja mogu na dugme ali ako nekad zaboravimo, jer ne vozim samo ja auto.Hvala
-
- Poruka: 2093
- Član foruma od: subota, 2. jun 2012. u 22:32h
- Kontakt:
Re: Zamena akomulatora(start-stop) sa obicnim akomulatorom
Mozes da iskljucis preko dijagnostike.
-
- Poruka: 1177
- Član foruma od: utorak, 25. okt. 2016. u 11:13h
A akumulator ne možeš da staviš običan, mora da bude za vozila sa start-stop sistemom (mislim da je kod tebe EFB).
- totti-
I ako iskljucim start-stop sistem , moram da uzmem taj ?
Da li je to ovako , kao na ovom klipu ?
-
- totti-
Hvala na odgovoru , saznao sam da nije samo u star-stop sistemu , fokusi poseduju onaj smartcharge , pa moze doci i do ostecenje alternatora posle nekog vremena.Ne gine mi 200e iz dzepa da izvadim
Koj mi predlazes da uzmem , koju marku
Video sam samo da je od 60A , treba jos nesto da gledam prilikom kupovine ili samo da bude za start-stop i da je od 60A ?
-
https://www.varta-automotive.rs/sr-rs/battery-finder
Nađeš ovde model koji voziš i izbaciće ti aku za njega.
Nemam neku preporuku što se tiče proizvođača, trenutno u autu imam Banner koji sam uzeo jer nije bio nijedan drugi
Nađeš ovde model koji voziš i izbaciće ti aku za njega.
Nemam neku preporuku što se tiče proizvođača, trenutno u autu imam Banner koji sam uzeo jer nije bio nijedan drugi

- totti-
Hvala , izbacio mi od 65A i 650A struja hladnog starta , Sutra idem za Zajecar pa da vidi , jer ga tamo ima.
A kod mene pise na akomulator 60A i struja 650 , mozda je vec menjan , akomulator je star 1523 dana , samo je moguce da se napuni 52%, kada sam proverio preko dijagnostike.
A kod mene pise na akomulator 60A i struja 650 , mozda je vec menjan , akomulator je star 1523 dana , samo je moguce da se napuni 52%, kada sam proverio preko dijagnostike.