Drugari molim vas za pomoć/savet oko par stvari koje bi mi značile ako bih mogao da ih podesim na svom autu Ford Transit Connect 2019 god sa automatskim menjačem.
- Da li je moguće otključati opciju stop & go kako bi se auto sam zaustavio i krenuo od 0km/h kada je uključen adaptivni tempomat? Auto ima adaptivni tempomat i lane assist sistem ali se tempomat gasi kada brzina padne ispod 20km/h i tada je potrebno preuzeti kontrolu na kočnicom od gasom sve dok se ne pritisne dugme resume na tempomatu iznad brzine od 30km/h. Auto takođe poseduje i parking senzore sa strane vozila kao i opciju samostalnog/automatskog parkiranja. Molim vas za preporuku ako znate nekog ko bi ovo mogao da reši!
- Klima koju poseduje moj auto je na neki način poluautomatska, temperature i brzina ventilatora se podašavaju ručno preko kružnog prekidača a odabir u kom smeru će vazduh duvati se vrši preko tastera/dugmića. Auto poseduje i grejanje prednjih sedišta na klima modulu preko tastera.
Moje pitanje je da li je moguće zameniti upravljački modul klime kako bi klima bila potpuno automatska odn da se podešava temperature a da klima sama odabira u kom će modu raditi, gde će “duvati” vazduh i kojom će brzinom raditi ventilator kabinski?
- Da li je moguće preko Ford connect modema koji mislim da moj auto ima dodati paljenje automobila na daljinu ili preko FordPass aplikacije koju imam ili preko originalnog fabričkog ključa?
Hvala unapred na odgovorima!
Pozdrav od Ivana
Potrebna pomoć oko nekoliko stvari koje me "žuljaju"
-
- Poruka: 3
- Član foruma od: ponedeljak, 8. sep. 2025. u 19:18h
-
- Poruka: 2064
- Član foruma od: subota, 2. jun 2012. u 22:32h
- Kontakt:
Re: Potrebna pomoć oko nekoliko stvari koje me "žuljaju"
Automatik - mozda. Manuelni ne. I nije dovoljno da te drzi u traci da ne izletis LKA (Lane Keeping Assist), vec mora da ima jos jedan veci level - da te drzi na sredini trake (LC - Lane centering).Milos2005 piše: ↑ponedeljak, 8. sep. 2025. u 19:46h- Da li je moguće otključati opciju stop & go kako bi se auto sam zaustavio i krenuo od 0km/h kada je uključen adaptivni tempomat? Auto ima adaptivni tempomat i lane assist sistem ali se tempomat gasi kada brzina padne ispod 20km/h i tada je potrebno preuzeti kontrolu na kočnicom od gasom sve dok se ne pritisne dugme resume na tempomatu iznad brzine od 30km/h. Auto takođe poseduje i parking senzore sa strane vozila kao i opciju samostalnog/automatskog parkiranja. Molim vas za preporuku ako znate nekog ko bi ovo mogao da reši!
Verovatno ne, jer bi trebao da menjas/dodajes jos stvari. Najbolje da se raspitas na Forscan forumu ili negde drugde online da li je neko drugi to radio.Milos2005 piše: ↑ponedeljak, 8. sep. 2025. u 19:46h- Klima koju poseduje moj auto je na neki način poluautomatska, temperature i brzina ventilatora se podašavaju ručno preko kružnog prekidača a odabir u kom smeru će vazduh duvati se vrši preko tastera/dugmića. Auto poseduje i grejanje prednjih sedišta na klima modulu preko tastera.
Moje pitanje je da li je moguće zameniti upravljački modul klime kako bi klima bila potpuno automatska odn da se podešava temperature a da klima sama odabira u kom će modu raditi, gde će “duvati” vazduh i kojom će brzinom raditi ventilator kabinski?
Ne, ne radi u Srbiji ma sta god pokusavao. Kljuc mozda ako je automatik raspitaj se online
-
- Poruka: 3
- Član foruma od: ponedeljak, 8. sep. 2025. u 19:18h
Re: Potrebna pomoć oko nekoliko stvari koje me "žuljaju"
Znači mrka kapa za sve koliko vidim... Da budem iskren najviše mi treba od ove tri stvari daljinsko startovanje pa makar i preko ključa. Da li je neko od forumaša instalirao možda neki aftermarket sistem za to kao što je na primer ovaj:
https://www.polovniautomobili.com/auto- ... -daljinski
Ne znam koliko su ove varijante pouzdane, da se ne zezne nešto...
I da, moj auto jeste automatik ali nemam start/stop dugme već klasičnu bravu za startovanje ključem
https://www.polovniautomobili.com/auto- ... -daljinski
Ne znam koliko su ove varijante pouzdane, da se ne zezne nešto...
I da, moj auto jeste automatik ali nemam start/stop dugme već klasičnu bravu za startovanje ključem