Треба да се ошмирглају греде и да се префарбају тј. заштите.
Шта ми препоручујете да користим као заштиту.
Видео сам да има више врста Сандолина.

Осб плоче ће ићи испод рогова, а треба да урадим једно спајање првог стуба са гаражом тако да ће онда имати и бочну везу.van piše: ↑utorak, 19. mar. 2024. u 19:02hДруга ствар је да те челичне стопе су скоро као зглобови . Твоја конструкција нема никаву бочну потпору у тим стубовима .Када би јаче притиснуо могоби све да обориш како домине. Крутос ти дају само ексери и шрафови , што је но-но . Или да имаш неке затеге или осб плоче у роговима , или затеге на стубовима .
Potpuno se slazem sa ovom konstatacijom i dodao bih da je trebalo zaseci rogove na dodiru sa gredama i ne znam da li je uradjen spoj stuba i grede na pero i zljeb, a rekao bih da nije. Jos bih dodao da je na stopama od stubova trebalo ici sa dva srafa, jer se jedan sraf ponasa kao osovina i moze doci do scenarija kao sto je opisao kolega van. Takodje moje misljenje je da su rogovi predimenzionirani. Ovo su moja licna zapazanja sto ne znaci da ima i boljih resenja.van piše: ↑utorak, 19. mar. 2024. u 19:02h
Друга ствар је да те челичне стопе су скоро као зглобови . Твоја конструкција нема никаву бочну потпору у тим стубовима .Када би јаче притиснуо могоби све да обориш како домине. Крутос ти дају само ексери и шрафови , што је но-но . Или да имаш неке затеге или осб плоче у роговима , или затеге на стубовима .