Grand Motors banner EuroAuto banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Otkljucavanje dodatnih opcija Mondeo III!

Uradili ste nešto sami?
Podelite sa nama ili pogledajte kako su drugi.
Post Reply
User avatar
mbole
Posts: 7708
Joined: Monday, 6. Jun 2011. u 23:09h
Location: Bataja

Re: Otkljucavanje dodatnih opcija Mondeo III!

Post by mbole » Wednesday, 5. Aug 2015. u 23:47h

Ovo je za mondea, ali ne vidim sto ne bi vazilo i za focusa, pogotovu ako u njega ugradjujes mondeov GEM:

3. The following need(s) to be configured following a replacement:

l Restraint control module (RCM)
l Generic electronic module (GEM)
l Instrument cluster

Posto se u GEM-u nalaze (ovo je spisak od focusa) :
The GEM module (Generic electronic module) is connected to the data link connector (DLC) via K-Line ISO 9141 and comprises the following functions:

l Turn signals
l Hazard warning
l Interior lighting
l Anti theft
l Central locking

l Heated windscreen
l Heated rear window
l Wiper/washer controls
l Power saving relay
l Seat belt warning
l Crash sensor
l Lights On warning

Meni deluje kao vrlo verovatno da moraju da se inicijalizuju i kljucevi, i stakla i jos svasta nesto.
Mondeo, Mk2, 1998, 1.8TD, Ghia, naftarica je naravno karavan

MarkoniBeybe
Posts: 48
Joined: Sunday, 22. Nov 2015. u 16:16h

Re: Otkljucavanje dodatnih opcija Mondeo III!

Post by MarkoniBeybe » Friday, 22. Jan 2016. u 13:34h

Ovo sto kazu za programiranje prozora, jer to ono kad se drzi dugme za otključavanje da se otvaraju svi prozori?
Ili neka druga fora?

User avatar
FM III
Vremenski policajac
Vremenski policajac
Posts: 4668
Joined: Thursday, 9. Dec 2010. u 02:19h
Location: Beograd-Skojevsko naselje

Re: Otkljucavanje dodatnih opcija Mondeo III!

Post by FM III » Friday, 22. Jan 2016. u 13:54h

Ako imaš opciju da otvaraš i zatvaraš prozore preko daljinskog, skidanjem akumulatora ta funkcija se gubi, tj. komp. je "zaboravi", pa onda moraš da programiraš sve prozore ponaosob da bi vratio tu funkciju.
Panter black Ford Mondeo MK3 2.0 TDDI 115KS 2002.
NE BRŽE OD ŽIVOTA!
(23:48:25) Iosis: njeeeh saću ja van iz ćenife pa za komp

MarkoniBeybe
Posts: 48
Joined: Sunday, 22. Nov 2015. u 16:16h

Re: Otkljucavanje dodatnih opcija Mondeo III!

Post by MarkoniBeybe » Friday, 22. Jan 2016. u 14:42h

Aha , hvala druze.

Evo trazim na netu pa da Vas pitam, posto imam radio onaj ford 6000cd (valjda se tako zove) poseduje AUX, da li mogu nekako da napravim USB dodatak da ubacim u auto, bez onih sto idu u upaljac. Nego kao sto u ovim novijim autima sto vec ima ugradjeno USB port. Valjda se razumemo :D

Edit FM III: Ne citiraj prethodnu poruku jer se smatra da odgovaraš na nju. Koristi opcije "Odgovori" ili "Brzi odgovor".
Drugo ne postavljaj pitanja koja nisu vezana za temu, koristi malo pretragu može ti svašta izbaciti: search.php?keywords=cd+6000+aux

Više te nećemo opominjati i svaka poruka na pogrešnom mestu biće obrisana bez prethodnog upozorenja.

User avatar
dzajko75
Posts: 137
Joined: Sunday, 5. Jan 2014. u 22:07h
Location: Jagodina-Wien

Re: Otkljucavanje dodatnih opcija Mondeo III!

Post by dzajko75 » Friday, 22. Jan 2016. u 19:52h

FM III wrote:Ako imaš opciju da otvaraš i zatvaraš prozore preko daljinskog, skidanjem akumulatora ta funkcija se gubi, tj. komp. je "zaboravi", pa onda moraš da programiraš sve prozore ponaosob da bi vratio tu funkciju.

Ja imam tu funkciju i ne mora da se nista ponovo programira.Ja sam vise puta skidao aku i kad vratim on je normalno pogubio sva podesavanja, ali posle nekih 60-70 km sve se vratilo samo od sebe u normalu.
Gde je direktorka?
Direktorka je na rucku trenutno.
Kad sidje sa tu rucku neka mi se javi...

User avatar
dule0911

 
Posts: 11928
Joined: Tuesday, 17. Feb 2009. u 04:07h
Location: Beograd - Leštane

Re: Otkljucavanje dodatnih opcija Mondeo III!

Post by dule0911 » Friday, 22. Jan 2016. u 20:04h

Meni se na Mondeu nikad nisu vratili sami, uvek sam morao sam da je dodam. Cak moze da se resetuje ako se dugme ne koristi ispravno. Posto moj otac ne noze da nauci koliko god mu objasnjavao da ne mora svo vreme da drzi dugme dok spusta prozor, tj da ima dva nivoa. On drzi, svo vreme, posle nekog vremena prozor izgubi svoju automatsku funkciju pa moram opet da ga naucim.
Fiesta!!

User avatar
cayrus
Posts: 195
Joined: Friday, 29. May 2015. u 13:10h
Location: BG - Kaluđerica

Re: Otkljucavanje dodatnih opcija Mondeo III!

Post by cayrus » Friday, 22. Jan 2016. u 21:39h

Ljudi ova opcija automatskog zakljucavanja mi deluje zanimljivo.
Isprobao sam je na mk4 ali jadac... ne redi. Zna li neko neku drugu foru za mk4?

User avatar
mbole
Posts: 7708
Joined: Monday, 6. Jun 2011. u 23:09h
Location: Bataja

Re: Otkljucavanje dodatnih opcija Mondeo III!

Post by mbole » Friday, 22. Jan 2016. u 23:55h

MarkoniBeybe wrote:Ovo sto kazu za programiranje prozora, jer to ono kad se drzi dugme za otključavanje da se otvaraju svi prozori?
Ili neka druga fora?
Ima i "druga fora", to jest mora da shvati dokle treba da zatvara prozor za "one touch up". Ima negde ovde (a i u je*enom uputstvu koje niko ne cita) kako se to radi.

Automatsko zakljucavanje je prva stvar koju sam trazio da nijedan jedini alarm koji sam ikada ugradio u auto, ni slucajno ne sme da aktivira :)
Ima da se otkljucava i zakljucava kad mu ja to kazem, a ne kad on hoce!
Ko ima malo paranoicne stavove po pitanju upadanja u auto na semaforima, neka lepo koristi varijantu jedan klik samo vozaceva, dvoklik sva vrata.
Mondeo, Mk2, 1998, 1.8TD, Ghia, naftarica je naravno karavan

User avatar
FM III
Vremenski policajac
Vremenski policajac
Posts: 4668
Joined: Thursday, 9. Dec 2010. u 02:19h
Location: Beograd-Skojevsko naselje

Re: Otkljucavanje dodatnih opcija Mondeo III!

Post by FM III » Saturday, 23. Jan 2016. u 02:26h

@ dzajko75
Ni meni se nikada nije sama vratila funkcija, a što reče dule znala je da se izgubi sama za neki prozora.
Panter black Ford Mondeo MK3 2.0 TDDI 115KS 2002.
NE BRŽE OD ŽIVOTA!
(23:48:25) Iosis: njeeeh saću ja van iz ćenife pa za komp

User avatar
cayrus
Posts: 195
Joined: Friday, 29. May 2015. u 13:10h
Location: BG - Kaluđerica

Re: Otkljucavanje dodatnih opcija Mondeo III!

Post by cayrus » Saturday, 23. Jan 2016. u 10:53h

mbole wrote: Automatsko zakljucavanje je prva stvar koju sam trazio da nijedan jedini alarm koji sam ikada ugradio u auto, ni slucajno ne sme da aktivira :)
Ima da se otkljucava i zakljucava kad mu ja to kazem, a ne kad on hoce!
Ko ima malo paranoicne stavove po pitanju upadanja u auto na semaforima, neka lepo koristi varijantu jedan klik samo vozaceva, dvoklik sva vrata.
:) Druze nije u pitanju nikakva paranoja ili upadanje u auto na semaforu itd..vec samo iz prakticnih razloga zbog dece, a da nemoram da blokiram vrata zbog drugih ljudi koje se voze na zadnjem sedistu. Ja apsolutno razumem da tebi to mozda ne treba ili ti je bezveze, ali nekima je ok. thumbsuph

User avatar
mbole
Posts: 7708
Joined: Monday, 6. Jun 2011. u 23:09h
Location: Bataja

Re: Otkljucavanje dodatnih opcija Mondeo III!

Post by mbole » Saturday, 23. Jan 2016. u 11:36h

Deca ako ce da povuku kvakicu kad su vrata otkljucana, povuci ce je i kad su zakljucana.
A na fordu, kvakica istovremeno i otkljucava i otvara vrata.
Tako da ne vidim svrhu?

Zato i postoji blokada.
Mondeo, Mk2, 1998, 1.8TD, Ghia, naftarica je naravno karavan

User avatar
dzajko75
Posts: 137
Joined: Sunday, 5. Jan 2014. u 22:07h
Location: Jagodina-Wien

Re: Otkljucavanje dodatnih opcija Mondeo III!

Post by dzajko75 » Saturday, 23. Jan 2016. u 15:00h

@FMIII

Evo ja jutros otkacio aku na sat vremena i opet ista situacija kao sto sam napisao u prethodnom postu.Bio do Aleksinca i kad sam stigo probam sve po starom.Ni ja ne razumem kako se to vrati samo od sebe.
Gde je direktorka?
Direktorka je na rucku trenutno.
Kad sidje sa tu rucku neka mi se javi...

User avatar
dule0911

 
Posts: 11928
Joined: Tuesday, 17. Feb 2009. u 04:07h
Location: Beograd - Leštane

Re: Otkljucavanje dodatnih opcija Mondeo III!

Post by dule0911 » Saturday, 23. Jan 2016. u 15:46h

@mbole
Kad se duplo zakljuca, kvacica ne otvara tj ne otkljucava vrata. Bar na mk3 mondeu.
Fiesta!!

User avatar
FM III
Vremenski policajac
Vremenski policajac
Posts: 4668
Joined: Thursday, 9. Dec 2010. u 02:19h
Location: Beograd-Skojevsko naselje

Re: Otkljucavanje dodatnih opcija Mondeo III!

Post by FM III » Saturday, 23. Jan 2016. u 16:12h

@ dzajko75
Kod forda ništa nije čudno sve je moguće ;) .
Panter black Ford Mondeo MK3 2.0 TDDI 115KS 2002.
NE BRŽE OD ŽIVOTA!
(23:48:25) Iosis: njeeeh saću ja van iz ćenife pa za komp

User avatar
cayrus
Posts: 195
Joined: Friday, 29. May 2015. u 13:10h
Location: BG - Kaluđerica

Re: Otkljucavanje dodatnih opcija Mondeo III!

Post by cayrus » Saturday, 23. Jan 2016. u 16:24h

mbole wrote:Deca ako ce da povuku kvakicu kad su vrata otkljucana, povuci ce je i kad su zakljucana.
A na fordu, kvakica istovremeno i otkljucava i otvara vrata.
Tako da ne vidim svrhu?

Zato i postoji blokada.
Bole... nisam stvarno zeleo da te :mad: , tebi je to glupo, bezveze, nepotrebno, nema svrhe... ok.

User avatar
mbole
Posts: 7708
Joined: Monday, 6. Jun 2011. u 23:09h
Location: Bataja

Re: Otkljucavanje dodatnih opcija Mondeo III!

Post by mbole » Saturday, 23. Jan 2016. u 20:51h

dule0911 wrote:@mbole
Kad se duplo zakljuca, kvacica ne otvara tj ne otkljucava vrata. Bar na mk3 mondeu.
Ne mozes da duplo zakljucas kad je auto upaljen. Samo kad nije na kontaktu. Barem je tako kod mene. Tacnije... daljinac je neaktivan od trenutka kada das kontakt, a bilo bi malo blesavo da drugim kljucem kroz prozor izvodis double-lock :)
Dalje, nisam video ni jedan sistem koji automatski zakljucava na double-lock, svi izvode "obicno" zakljucavanje.

@cayrus
Ma nema :mad: samo ne kapiram cemu, iz razloga koje sam upravo naveo. Mozda sam malo "suvoparnije" napisao, al daleko od toga da ima bilo kakve ljutnje. nema ni razloga za to, samo diskutujemo.
Nije ni meni cedoviste odjednom napunilo 18 godina :) prosli smo sve faze.
Mondeo, Mk2, 1998, 1.8TD, Ghia, naftarica je naravno karavan

User avatar
darkobb
Posts: 115
Joined: Saturday, 16. Jan 2016. u 18:19h

Re: Otkljucavanje dodatnih opcija Mondeo III!

Post by darkobb » Saturday, 12. Nov 2016. u 23:41h

Interesuje me da li je postupak aktivacije i deaktivacije "pistalice" za pojas ista za fokusa c-max(2005) kao kod obicnog fokusa? Radilo mi je upozorenje do pre nekog vremena, onda je pocela lampica na instrument tabli da trepce, nekad se culo "pistanje" nekad ne i sad vise ne radi ni pistanje niti sija lampica na instrument tabli.

User avatar
Ford_III
Posts: 1007
Joined: Sunday, 3. Nov 2013. u 09:12h
Location: Bor/Pattaya.

Re: Otkljucavanje dodatnih opcija Mondeo III!

Post by Ford_III » Sunday, 13. Nov 2016. u 06:11h

dzajko75 wrote:@FMIII

Evo ja jutros otkacio aku na sat vremena i opet ista situacija kao sto sam napisao u prethodnom postu.Bio do Aleksinca i kad sam stigo probam sve po starom.Ni ja ne razumem kako se to vrati samo od sebe.
I kod mene se ovo isto desava na mondeu 2001.
Na starijem mondeo odnosno proslem 2002 nije a na ovom hoce.
Sad ne znam posle koliko km ali provalim posle 2-3 dana.
Good boys go to Heaven
Bad boys go to Pattaya
-----------------------------------------
Ford Mondeo mk3 (BWY) 2,0 TDDI
85 kw/105 chip.

User avatar
danisa1
Posts: 41
Joined: Saturday, 30. Oct 2010. u 09:33h
Location: Novi Sad

Re: Otkljucavanje dodatnih opcija Mondeo III!

Post by danisa1 » Sunday, 13. Nov 2016. u 10:30h

Uspeo sam da deaktiviram pistalicu na mondeo4 posle 8 tj 9 uzastopnih ubodi izbodi pojas.Sad mi fali :D
Mondeo MK4

User avatar
Nedeljkovic
Posts: 467
Joined: Wednesday, 27. Apr 2016. u 22:34h
Location: Lazarevac

Re: Otkljucavanje dodatnih opcija Mondeo III!

Post by Nedeljkovic » Sunday, 13. Nov 2016. u 12:34h

Kako si uspeo, ja sada pokusah, nisam uspeo

Sent from my SM-G920F using Tapatalk

User avatar
Nedeljkovic
Posts: 467
Joined: Wednesday, 27. Apr 2016. u 22:34h
Location: Lazarevac

Re: Otkljucavanje dodatnih opcija Mondeo III!

Post by Nedeljkovic » Sunday, 13. Nov 2016. u 18:49h

Uspeo

1) Da se kontakt
2) Saceka se da se startuje bord
3) 9 uzastopnih uboda-izbora vozacevog pojasa
4) Ako je sve odradjeno kako treba zablinkace lampica za pojas na instrument tabli kao znak potvrde

Sent from my SM-G920F using Tapatalk

User avatar
Ford_III
Posts: 1007
Joined: Sunday, 3. Nov 2013. u 09:12h
Location: Bor/Pattaya.

Re: Otkljucavanje dodatnih opcija Mondeo III!

Post by Ford_III » Thursday, 1. Dec 2016. u 20:20h

Da li ste znali za foru kako da otkljucate/zakljucate vrata ukolio ste mnogo udaljeni od auta i daljinsko ne reaguje?
Good boys go to Heaven
Bad boys go to Pattaya
-----------------------------------------
Ford Mondeo mk3 (BWY) 2,0 TDDI
85 kw/105 chip.

User avatar
Daki_81

 
Posts: 1443
Joined: Saturday, 23. Mar 2013. u 18:56h
Location: Beograd / Voždovac

Re: Otkljucavanje dodatnih opcija Mondeo III!

Post by Daki_81 » Thursday, 1. Dec 2016. u 20:28h

Ajde da čujemo, deluje zanimljivo

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk
Focus / 2007. / 1.6 TDCi /______________________________Image D A F - C F / 2014. / 10 800 ccm / 440 KS / 2100 Nm /

User avatar
Ford_III
Posts: 1007
Joined: Sunday, 3. Nov 2013. u 09:12h
Location: Bor/Pattaya.

Re: Otkljucavanje dodatnih opcija Mondeo III!

Post by Ford_III » Thursday, 1. Dec 2016. u 20:42h

Malo pre gledao na nemackom kanalu.
Stvar je u tome da kada ste previse udaljeni i nece da otkljuca/zakljuca , kljuc stavite na bradu(ispod vilice)
to jest da kljuc dotakne vasu bradu.
U emisiji su rekli da je to zato sto su usta uvek vlazna i da kada se kljuc priblizi onda se pojacava signal u kljucu.
Ja sam probao i stvarno funkcionise. thumbsuph
Good boys go to Heaven
Bad boys go to Pattaya
-----------------------------------------
Ford Mondeo mk3 (BWY) 2,0 TDDI
85 kw/105 chip.

User avatar
vidovac
Posts: 2591
Joined: Sunday, 3. Jun 2012. u 12:43h
Location: Paracin

Re: Otkljucavanje dodatnih opcija Mondeo III!

Post by vidovac » Thursday, 1. Dec 2016. u 21:16h

Stavis i kljuc na slepoocnicu i probaj, isti je efekat. Stbar je u tome da napravis "antenu" kao pojacivac i signal moze dalje da dobaci

Sent from my Coolpad E501_EU using Tapatalk
Ford Focus 1.8 TDCi ghia 85 kw 2001.
Ford Escort 1.8D 44kw 1988. (vozi Otac a vozim i Ja )
Ford Escort 1.4i single point 54kw 1989. (vozi sestra, a bio moj prethodni auto)
i jos 2 Escorta mk3 koji idu u delove jedan Ghia a drugo klot

Post Reply