Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

nborko - moj ford taunus 1975

Nakon što predstavite sebe, predstavite naravno i vašeg ljubimca.
Taunus 17m
Poruka: 1877
Član foruma od: utorak, 17. nov. 2009. u 08:08h

Re: nborko - moj ford taunus 1975

Poruka od Taunus 17m » ponedeljak, 2. maj 2011. u 20:54h

i to TURBO ...
1966 Ford Taunus 17m P5 1.7 V4

taunus76
VR
Poruka: 634
Član foruma od: petak, 18. dec. 2009. u 20:57h

Poruka od taunus76 » ponedeljak, 2. maj 2011. u 21:07h

Ma naplasili ste coveka dzabe nasa pozitiva ....

Markedjani
Predsednik kluba
Predsednik kluba
Poruka: 21561
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 11:14h

Poruka od Markedjani » ponedeljak, 2. maj 2011. u 21:14h

Jok nego ćemo ga podstreknemo da pravi frankenštajna.
Slika
Venetia Red, '81 Ford Taunus 1.3
Diamond White, '91 Ford Sierra 2.0 DOHC 4x4
Vozim besan auto od 1000 maraka!

911s [SK]
old-and-rare Fords fan
Poruka: 11510
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 10:33h

Poruka od 911s [SK] » ponedeljak, 2. maj 2011. u 21:23h

[youtube][/youtube]
Everything we do, it's driven by you!
Ford weist den Weg.

"When it comes to defining Ford models, never say "never"! Somewhere, somehow, there was usually an exception to prove the rules..." Graham Robson
Van piše: ...за све те буђаве фордове

alan FORD
Poruka: 367
Član foruma od: sreda, 6. jan. 2010. u 13:31h

Poruka od alan FORD » utorak, 3. maj 2011. u 16:59h

hahahaha hahahaha hahahaha zakacis plug i pravac u brazdu. cekicko
Only fools and horses

van
VIP
Poruka: 9043
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 09:33h

Poruka od van » utorak, 3. maj 2011. u 17:44h

TAunus na plin sa dobrim motorom , i elektornskim paljenjem trosi ispod 10 l na otovrenom putu . I uz neki malo obolji sistem kontrole plina , trosi ce do 12-13 l po gradu. Koliko je to dizela ?

kresa capri
Poruka: 350
Član foruma od: subota, 11. okt. 2008. u 13:51h

Poruka od kresa capri » utorak, 3. maj 2011. u 18:04h

prosto neka trosi 6 lit dizela kod kamjojdzija je 70 dinara to je 420 din a plina oko 700

van
VIP

Poruka od van » utorak, 3. maj 2011. u 19:42h

a ako radis na pumpi , plin je dzabe , tako da te voznja nista ne kosta :vid budale:

nborko
Poruka: 10
Član foruma od: utorak, 1. mar. 2011. u 09:21h

Poruka od nborko » sreda, 4. maj 2011. u 00:30h

Vidim ja lepo se vi ispricaste!!!!!!!!!!!! Dođosmo do njiva, pluga, plina, itd. I ja sam za to da teba otvoriti novu temu "old vs new" i već vidim da će biti zanimljivo!!! Slažem se sa Taunus 76 thumbsuph da se Taunus može srediti i za svakodnevnu vožnju i za uživanje, jer mi to nije prvo auto koje sam sredio, ali jeste prvo koje radim za sebe i tačno znam šta otprilike treba i kako da to bude auto koje će se moći voziti svakodnevno!! Od Taunusa će ostati samo karoserija zbog čega je i baš kupljen, a sve ostalo od vešanja, diferencijla, motora itd, se menja. Da bi se to sve odradilo teba mnogo više vremena, živaca i novca, naravno više živaca i vremena nego novca, ako radiš sam, upravo iz razloga što jedan deo koji se prepravlja treba namontirati i skinuti i po 20-ak puta da bi bilo dobro urađeno a ne da drži vodu. Kao sto rekoh, auto sam kupio zbog karos.izgleda i bice uradjen po mojim merama :bravo:.
Ne radim na pumpi :woohoo:, imam plin u Taunusu. Imam vozila 05 i 07 godina ali jedva čekam da Taunus bude sređen jer Taunus je Taunus :ford:.

van
VIP

Poruka od van » sreda, 4. maj 2011. u 00:42h

Не разумем . :wtf: Ти хоћеш да избациш све од механике и да ставиш нешто друго ? Шта друго ? Онда можеш да исечеш карасерију по спољним контурама и набациш преко нечег другог . Али то више није таунус , него нешто само личи на њега . Може да се среди да буде леп и да буде свакодневни ауто . Није му потрошња јача страна као и лежање на путу , али то надокађује , робушношћу механике , удобношћу и и упорним одбијањем да стане . Одржавање је јефтино , а ауто правда све грешке . Зупчасти кајш за фокуса са шпанером је 14 000 дин , за таунуса је око 800 дин . Шпанер нема потреба ни да мењаш , сем ако није прегласан . Ако и не замениш зупчасти кајш и он цркне у вожњи , нема никаквих последица по мотор , само монтираш нови и тераш даље . Прегрејавање , па да ти се искриви глава или прсне , то још нисам чуо да се десило на таунусу .
Poslednja izmena: van, na dan sreda, 4. maj 2011. u 08:47h. Ukupno izmenjeno 1 put.

Taunus 17m

Poruka od Taunus 17m » sreda, 4. maj 2011. u 08:42h

Kaze ne treba puno para za promenu kompletne mehanike hahahaha
Cirka 2-3 soma evra da to bude uradjeno kako bi trebalo....

nborko

Poruka od nborko » sreda, 4. maj 2011. u 11:18h

Ne moze se ni ocekivati da za manje od 4.000.e mozes komp.uraditi auto da se vozi svakodnevno. Recimo da si uvezao novije vozilo za 6.500.e posle 2.g si na gubitku najmanje 30% od kupljene cene. A sto se tice secenja auta i prebacivanja na drugu sasiju,moguce i to,mada nisam radio,izgleda kao laksa varijanta,samo znam da se mora dosta raditi na njemu,ne mozes se svakod.rvati po gradu sa takvim autom,u najmanju ruku ugraditi servo,menjac 5b i malo poraditi na vesanju,ipak to nece biti vikend auto..

Deckonja
Sierra junkie
Poruka: 1773
Član foruma od: ponedeljak, 15. jun 2009. u 11:29h

Poruka od Deckonja » sreda, 4. maj 2011. u 14:06h

nborko piše: auto sam kupio zbog karos.izgleda i bice uradjen po mojim merama :bravo:.
...radi ago sto ti srcu drago... thumbsuph
Tvoj auto tvoja stvar sta ces sa njim raditi, podrzavam svaku zamisao i ideju.
Na kraju krajeva i sam bi ostavio samo karoseriju a sve ostalo izmenio po svom cejfu...samo vise nisam toliko inspirisan i nemam onog elana i zelje za kojekakvim ludorijama...

taunus76
VR

Poruka od taunus76 » sreda, 4. maj 2011. u 14:18h

E kolega j....a, sad ja moram da te pitam jednu stvar - Oces da ubacis u njega, oko, 4000E a hoces da stavljas dizel neki cadjavi ... Ja mislio ti ko ja sam oko auta, sitna deca zena baba ... pa da ustedis a ti bup!!!! Idi bre ako je doslo dotle da ulozis 4000 e a imas jos dva auta iz ove decenije sta ce ti taj dizel bre ! Pa ubaci neki V6 ako ti je do snage, ako ti je do ustede stavi sekvent plin stavi custom izduvnu, pa jace opruge na ventilima pa bregastu novu neku, lep kozni enterijer, ofarbaj ga do j..a i da se vozis svaki dan ma ko sta reko - a ti dizel i 4000E !!!

Ako ces dizel i te pare uzmi neki noviji sa turbinom pa ga sredi da ide za zadnju vucu, kao milivojekg odradi menjac manje ce da te kosta od 4000...

van
VIP

Poruka od van » sreda, 4. maj 2011. u 14:47h

Концепциски боље од предњег вешања на таунусу , не може . Дупле троугласте виљушке користи и формула 1. Проблем је у лошим угловима у трапу , и можда у бревеликим силент блоковима , у којима има доста могућности за померање , мада је оно прво пресудно за квалитет вожње . Ако имаш стандардни волан а не неко мало чудо , серво ти и не треба , јер се нормално мота волан . Није као са сервом , да у месту моташ само прислоњеним дланом , али је ок. Ако је тежак на волану , проблем је у трапу.
Назад је друга прича . Концепт круте осовине и није неки за улетање у кривину по таласастим путевима . Начим како су решено преношење бочних сила на каросерију је лоше за спортску вожњу . Додатак панардове полуге би донекле решило проблем , али би остала и даље чињеница да крута осовине не воли таласасти пут .
Планирам да за севе и још којег форумаша направим задње независно вешање за таунуса , које би се качило на прављену траверзну , а она на постојеће ослонце на каросерији . Коритиће се сиерин диференцијал и полуосовине , тао да нема компликација око погонске групе . Јел си заинтересован да партиципираш у пројект ?

nborko

Poruka od nborko » četvrtak, 5. maj 2011. u 00:24h

taunus76 piše:E kolega j....a, sad ja moram da te pitam jednu stvar - Oces da ubacis u njega, oko, 4000E a hoces da stavljas dizel neki cadjavi ... Ja mislio ti ko ja sam oko auta, sitna deca zena baba ... pa da ustedis a ti bup!!!! Idi bre ako je doslo dotle da ulozis 4000 e a imas jos dva auta iz ove decenije sta ce ti taj dizel bre ! Pa ubaci neki V6 ako ti je do snage, ako ti je do ustede stavi sekvent plin stavi custom izduvnu, pa jace opruge na ventilima pa bregastu novu neku, lep kozni enterijer, ofarbaj ga do j..a i da se vozis svaki dan ma ko sta reko - a ti dizel i 4000E !!!

Ako ces dizel i te pare uzmi neki noviji sa turbinom pa ga sredi da ide za zadnju vucu, kao milivojekg odradi menjac manje ce da te kosta od 4000...

J..... kolega kod mene su trenutno jos sitnija deca,zena,baba i jos tetka pa i jos kucu pravim,al bez te cifre se ne moze ali pri kraju je,posle skoro 2.g.koza unutra ide... a sto se tice dizela moze i noviji ali mi ne igra ulogu evro dizel moram placati,a d2 mozes i mesati sa preradjenim uljem,pa za dz voznja..ma sta sam sve spakovao za 10 g i sve je funkcjonisalo i jos uvek radi ljudi su se krstili,stavljao sam i delove od tenka. ja i nevolim vise brzu voznju,proslo je to druze,a dizel je dizel,ni nemas gde da vozis brzo sa ovim zakonom,a vec imam zabranu 12.mes..nemozes spakovati 150.konja ispod haube,a difer.stari to nemoze da funkcj. vesanje jos starije,to moze samo da funkcj.na pravom putu i na kratko,cemu onda svrha raditi. stoji da je novije,udobnije,startnije itd,e ja upravo radim na tome,da bude udobnije,jeftinije za voznju i da moze da ide solidno,a ne da ga molis da ide,,,ali videcemo jos nisam odlucio sta ce da bude ispod haube,mozda za pocetak i ostane ovaj 1.6 motor sa 5.b menjacem koji sam ubacio, jer sa 4.b nije bila neka voznja,najbolje je isao na nekih 70.km.odradio sam u i kompleno zvucnu izolaciju,pod,vrata itd. otprilike ja to radim da bude priblizno novijem autu,bar po nekim stavkama,npr;servo,klima,podesiv volan,udobnost,potrosnja,itd. veruj mi da mi je brzina i br konja na poslednjem mestu....

nborko

Poruka od nborko » četvrtak, 5. maj 2011. u 00:43h

van piše:Концепциски боље од предњег вешања на таунусу , не може . Дупле троугласте виљушке користи и формула 1. Проблем је у лошим угловима у трапу , и можда у бревеликим силент блоковима , у којима има доста могућности за померање , мада је оно прво пресудно за квалитет вожње . Ако имаш стандардни волан а не неко мало чудо , серво ти и не треба , јер се нормално мота волан . Није као са сервом , да у месту моташ само прислоњеним дланом , али је ок. Ако је тежак на волану , проблем је у трапу.
Назад је друга прича . Концепт круте осовине и није неки за улетање у кривину по таласастим путевима . Начим како су решено преношење бочних сила на каросерију је лоше за спортску вожњу . Додатак панардове полуге би донекле решило проблем , али би остала и даље чињеница да крута осовине не воли таласасти пут .
Планирам да за севе и још којег форумаша направим задње независно вешање за таунуса , које би се качило на прављену траверзну , а она на постојеће ослонце на каросерији . Коритиће се сиерин диференцијал и полуосовине , тао да нема компликација око погонске групе . Јел си заинтересован да партиципираш у пројект ?

volan je stand.ali su gume 195\65\15.znas da u pokretu nije problem,ali kada trebas u mestu da okreces i nije bas svejedno...a za pozadi znam kakav je,jos ako je prazan...razmisljao sam i na tu temu zad.vesanje. znam da od sijere ne pase(jer sam se ponadao da ce odg)uz manje prep.kada medjutim..ja sam zainteresovan za tvoju pricu...vec sam narucio neki difer.od nekog gt 2000.mislim da je isti sistem kacenj da bih dobio nekih 140 km a da to ne bude forsiranje,mada mi nije neka zurba ali bi trebao da privodim bar neke radove kraju....tako da tu sam, pa javljaj kako stoje stvari.....

Taunus 17m

Poruka od Taunus 17m » četvrtak, 5. maj 2011. u 07:43h

nborko piše:a sto se tice dizela moze i noviji ali mi ne igra ulogu evro dizel moram placati,a d2 mozes i mesati sa preradjenim uljem,pa za dz voznja..ma sta sam sve spakovao za 10 g i sve je funkcjonisalo i jos uvek radi ljudi su se krstili,stavljao sam i delove od tenka. .

hahahaha hahahaha hahahaha
Koliko ovde ima nelogicnosti pa to je strasno , elem mesanje preradjenog ulja hahahaha plus ti bi da malo bolje ide ali opet nije ti ni to bitno , nista ja ovde ne razumem...
A inace uz jako malo prepravki tj radova taj 1.6 ide cak i bolje od tog dizela koji ti hoces da stavis.

taunus76
VR

Poruka od taunus76 » četvrtak, 5. maj 2011. u 07:59h

Ako ti taj 1.6 nije los ostavis ga, sve je podeseno za njega, plin je jeftin a venturi i karb se odlicno slazu, motor dovedes na GT konfiguraciju a pare das na enterijer iako kazes da si vec sredjivao i to ti je to.

Aj ti nam reci sta si sve odradio, daj jos koju sliku a ne da se mi ovde ubijamo izmisljajuci vrucu vodu a ti vec odradio ... I ja sam (a i sad) lutao oko toga sta uraditi ali za tako neke vece pare ... pa nesto mi ne ide ta kombinacija ...

Vozio sam se u TC1 sa Mustangovim motorom rednim od 6 cilindara i karburatorima od motocikla sa plinom u Centi ima plinadzija koji tamo radi - trap nije sredjivan ali nigde nista ne cima, siroke gume, 30 m potpisa iz 3 brzine em ide em plin a sredjen i manje utroseno para ...

van
VIP

Poruka od van » četvrtak, 5. maj 2011. u 09:28h

Ја планирам да свог таунуса средим за око 1000 е , са тим што ћу 90% радова урадити сам.

ace1
Avenger from the past
Poruka: 1983
Član foruma od: petak, 14. nov. 2008. u 19:47h
Kontakt:

Poruka od ace1 » subota, 7. maj 2011. u 23:37h

A ja sam mislio ove godine da kupim siklju,pa da idem na pecanje :punnish:
Opel killer , in progress autolite evolution ,then bekame restomod and eventually all supercars killer (Ferrari too)
It is 1971
Slika

nborko

Poruka od nborko » sreda, 11. maj 2011. u 11:00h

van piše:Ја планирам да свог таунуса средим за око 1000 е , са тим што ћу 90% радова урадити сам.

Da jeftinije je dosta ako sam radis..sasvim ok cifra koju ces da ulozis,i moze da se lepo skocka.ako vec imas kompl.ideju kako ce da izgleda.ako pustis, mogao bi jos ovo i ovo. oticice mnogo vise od planiranog ulaganja... ja sam poceo sa jednom komb i odlutao,tako da sada nema nazad na pola puta,a za napred treba mnogo kesa,a pri tome sam narucio neke delove pa ajde sad. tako da se druze drzi tih planiranih 1000.e iako ce te izaci malo vise,opet ces nesto pridodati prvobitnoj ideji a to dodatno kosta...

van
VIP

Poruka od van » sreda, 11. maj 2011. u 11:16h

Ја већ има срењену задњу осовину , на којој сам још требају да се уграде носачи за дискове . Има сређен кардан , сређем петостепени мењач , мотор у добром стању , сређњн предњи трап , гасне амортизере , ел. вентилатор , припремњене сајтне , рубове , нова крила , предња и задња хауба пропремљене за фарбање ... Ово све стоји у гаражи и чека да се скине постојеће са кола и угради ново .
1000 е је цена за фарбање , за лимарију , пескарање , нов ауспух , нове гуме , и можда још по која ситница . И све што могу радим сам , а доста тога могу ...
Тако рећи са сређивањем сам почео пар месеци пре него што сам отшрафио први шраф са кола ...
А са таунусом се дружим поприлично дуго ( мој ћале је први власник аутомобила ) , 37 година је у породици , тако да сам му видео сваки шраф . И сређивао сма га пре 10 година , али нисма имао ни искуство ни знање ни алат као сада , тако да доста може да се одради за релативно скроман буџет .
Ја планирам ауто да користим за сваки дан , и тако га и сређујем . Ништа екстравагантно , сасвим нормално , али са акцентом на механику која мора да буде и боља него што су инжењери планирали ( кочнице , мењач , мотор , вешање )
Цифра од 1000 е треба да се помножи 3х ако ти раде мајстори .

Odgovori

Povratak na „Automobili članova“