Za sada sam prezadovoljan kupovinom, enterijer je perfektan bukvalno kao da je sad auto iz fabrike izasao tako da skidam kapu predhodnom vlasniku, bice potrebne sitne intervencije na limariji ali nista strasno, malo su krenuli rubovi i donji deo zadnjih desnih vrata. Dobio potpuno nov akumulator i dve nove zimske gume sa garancijom. Utegnut je maximalno sto se trapova tice, videcemo kakav je motor ali za sada mi deluje da je zdrav. Za sada je na celicnim felnama a ako ostane auto kod mene za leto planiram one fabricke aluminijumske.
Po prvi put se srecem i sa paketom opreme ghia, a vidim da imam grejace soferke tako da me to bas odusevilo, ostalo vam je verovatno poznato ali eto da spomenem. abs, asr, 4 vazdusna jastuka, manuelna klima, elektricna sedista, sva 4 podizaca, elek retrovizori...
Posebno mi se svideo motor jer je 1.8 i ima 116ks zivahan je i povlaci i iz nizih obrtaja, tih je i jako lepo radi ali to ima i svoju drugu stranu, vidim da mu je potrosnja malo slabija strana i da ide i preko 10l u gradu sto mi je previse za te parametre ali dobro prezivece se, verovatno cu staviti sekvent (ako moze na ovaj motor) pa malo ublaziti troskove. Za sada sam uradio mali servis pa cim dodje sledeca plata sledi i veliki servis i da vozim bez brige. Jos uvek se ceka registracija ali pre nje moraju da se srede brojevi motora u AMSS jer ih je unistila korozija.
Vidim da je Focus poznat po problemima sa centralnom bravom koji i mene muce, nekad radi perfektno nekad nece da odkljuca, kad kljucem otvaram vozaceva vrata nekad otvori sva a nekad samo ta jedna... Takodje me muci to sto sam dobio samo jedan kljuc a kako sam procitao pravljenje takvog je poprilicno velika cifra

Eto ima i par nedostataka a mozda vi znate gde to da nabavim,
-merac ulja u motoru (polomljen je vrh)
-plasticno grlo pozicije u stop svetlu
-onaj mali nastavak za vucu
To bi bilo sve sto mi nedostaje pa bih to sto pre da sredim. Ako postoji neki normalan servis u NS eto predlozite, a pod "normalnim" smatram to da majstor zna svoj posao i da mi ne treba kredit iz banke da bi ga platio, znate vec sta mislim.
Eto toliko od mene za poceta a evo i par slika, nisu nesto jer je slikano telefonom ali bice boljih