Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Focus 1.8 ghia

Nakon što predstavite sebe, predstavite naravno i vašeg ljubimca.
Odgovori
bokins
Poruka: 29
Član foruma od: utorak, 24. jan. 2012. u 21:48h

Focus 1.8 ghia

Poruka od bokins » petak, 27. jan. 2012. u 19:30h

Pa da predstavim moje novo oklopno vozilo, u pitanju je Focus iz 2001 godine, motor je 1.8 85kw ztec. Do sada sam uvek vozio samo japance (Honda) i bio prezadovoljan, ali eto ukazala se ova prilika da uzmem Focusa po dosta nizoj ceni od ostalih u oglasima pa rekoh sto da ne. Nikad me nesto posebno nije zanimao ovaj model ali bio kod jednog prijatelja seo, provozao i prvi utisci su bili odlicni tako da sam resio da pazarim. Nasao jednog u oglasima, uvoz iz Nemacke...

Za sada sam prezadovoljan kupovinom, enterijer je perfektan bukvalno kao da je sad auto iz fabrike izasao tako da skidam kapu predhodnom vlasniku, bice potrebne sitne intervencije na limariji ali nista strasno, malo su krenuli rubovi i donji deo zadnjih desnih vrata. Dobio potpuno nov akumulator i dve nove zimske gume sa garancijom. Utegnut je maximalno sto se trapova tice, videcemo kakav je motor ali za sada mi deluje da je zdrav. Za sada je na celicnim felnama a ako ostane auto kod mene za leto planiram one fabricke aluminijumske.

Po prvi put se srecem i sa paketom opreme ghia, a vidim da imam grejace soferke tako da me to bas odusevilo, ostalo vam je verovatno poznato ali eto da spomenem. abs, asr, 4 vazdusna jastuka, manuelna klima, elektricna sedista, sva 4 podizaca, elek retrovizori...

Posebno mi se svideo motor jer je 1.8 i ima 116ks zivahan je i povlaci i iz nizih obrtaja, tih je i jako lepo radi ali to ima i svoju drugu stranu, vidim da mu je potrosnja malo slabija strana i da ide i preko 10l u gradu sto mi je previse za te parametre ali dobro prezivece se, verovatno cu staviti sekvent (ako moze na ovaj motor) pa malo ublaziti troskove. Za sada sam uradio mali servis pa cim dodje sledeca plata sledi i veliki servis i da vozim bez brige. Jos uvek se ceka registracija ali pre nje moraju da se srede brojevi motora u AMSS jer ih je unistila korozija.

Vidim da je Focus poznat po problemima sa centralnom bravom koji i mene muce, nekad radi perfektno nekad nece da odkljuca, kad kljucem otvaram vozaceva vrata nekad otvori sva a nekad samo ta jedna... Takodje me muci to sto sam dobio samo jedan kljuc a kako sam procitao pravljenje takvog je poprilicno velika cifra :(

Eto ima i par nedostataka a mozda vi znate gde to da nabavim,

-merac ulja u motoru (polomljen je vrh)
-plasticno grlo pozicije u stop svetlu
-onaj mali nastavak za vucu

To bi bilo sve sto mi nedostaje pa bih to sto pre da sredim. Ako postoji neki normalan servis u NS eto predlozite, a pod "normalnim" smatram to da majstor zna svoj posao i da mi ne treba kredit iz banke da bi ga platio, znate vec sta mislim.

Eto toliko od mene za poceta a evo i par slika, nisu nesto jer je slikano telefonom ali bice boljih
SlikaSlikaSlikaSlikaSlikaSlika

totti
Poruka: 8536
Član foruma od: ponedeljak, 1. nov. 2010. u 11:54h

Re: Focus 1.8 ghia

Poruka od totti » petak, 27. jan. 2012. u 19:37h

Fino deluje thumbsuph
Kad budeš farbao retrovizor, ofarbaj i pragove i onu donju plastiku na zadnjem braniku u boju auta, pošto je neko već ofarbao lip na prednjem braniku.
Na svetlijim bojama, mnogo je lepše kad je sve to u boji auta, baš kao na restajlingu thumbsuph
Slika

m1kac
Poruka: 178
Član foruma od: subota, 19. mar. 2011. u 20:41h

Poruka od m1kac » petak, 27. jan. 2012. u 19:45h

dobro izgleda, ubaci neku fotku enterijera. To sto ti treba naci ces na otpadima. Dobar je, nek je sa srecom

m_peki
Poruka: 561
Član foruma od: nedelja, 6. sep. 2009. u 15:01h

Poruka od m_peki » petak, 27. jan. 2012. u 20:39h

Lep Focus. I ja sam ga gledao u oglasima i razmisljao o njemu ali me mrzelo da idem za NS da ga gledam pa uzeh ovde jednog tddi-a. Aj stavi slike enterijera casti it.

dule0911

 
Poruka: 13648
Član foruma od: utorak, 17. feb. 2009. u 03:07h

Poruka od dule0911 » petak, 27. jan. 2012. u 20:43h

Lepo deluje, neka te dugo sluzi! thumbsuph
Od svega toga prvo sredi merac za ulje da imas normalan, a ne da vozis bez znanja koliko ulja imas u motoru :)

@totti
Meni se cini da ovde fali lip na prednjem braniku, ovo ti se ucinilo jer prednji branik ima takav oblik.
Fiesta!!

bokins

Poruka od bokins » petak, 27. jan. 2012. u 20:50h

Pa da vec sutra se bacam u potragu za merac, kao sto rekoh stavicu uskoro i bolje slike pa cu slikati i enterijer i mane ali dobro kao i kod svakog drugog polovnog auta treba nesto srediti. Nadam se da ce me dobro sluziti ;)

@totti
Videcemo to za farbanje, pregledacu prvo slike kako to izgleda pa ako mi se svidi sto da ne :)

totti
Poruka: 8536
Član foruma od: ponedeljak, 1. nov. 2010. u 11:54h

Poruka od totti » petak, 27. jan. 2012. u 21:58h

Jes Dule, u pravu si... thumbsuph
Obično kad fali deluje nekako čudno, a ovde valjda zbog ugla slikanja deluje kao da je sve prisutno sign0007 :vid budale:
Slika

bokins

Poruka od bokins » utorak, 28. feb. 2012. u 23:20h

Focus i ja za ovo kratko vreme smo presli oko 2000km bez i jedne mane :) Ulje je na max i ako je motor bas bio na mukama i zbog vremena a i malo se driftovalo po snegu :D Na onom debelom minusu me nije izneverio, palio je sto kazu na po kljuca. Sve one sitncice koje su mi nedostajale sam nabavio a pre svega merac za ulje. Ima u Rumi otpad i servis za Ford, a na placu ima Focus 1.8 benz i ima dosta delova pa ako nekom nesto treba evo i broja 063/538736. Odradjeno je i dubinsko pranje, bilo je par fleka na sedistima. Siva boja sedista je bas nezahvalna za odrzavanje uprlja se ocas posla. Al dobro nek mi to bude najveci problem i bicu srecan :D

Da iskoristim priliku i da se zahvalim clanu Fapmasina, dobio sam na poklon onaj mali nastavak koji sluzi za vucu, pozdrav za Prokuplje pa kad dodjem idemo na pivce thumbsuph

Sve u svemu za sada sam prezadovoljan kupovinom, na limariji nista jos nisam radio, cekam prolece i lepse vreme. Kad to sredim bice bas tip top. Toliko za sada, kad bude nekih promena javljam.Evo i par novijih slika

SlikaSlikaSlikaSlikaSlikaSlikaSlikaSlikaSlikaSlika

Shomy_ksh
Počasni Čak Noris
Poruka: 3609
Član foruma od: utorak, 4. avg. 2009. u 04:45h

Poruka od Shomy_ksh » nedelja, 8. apr. 2012. u 02:15h

boki napisi kako ide fokus na 400m... (inace Boki je juce bio u Krusevcu)
Ford Fiesta DuraTorQ 1,4TDCi
Phase Evolution Opus 500.1 + Mac Audio Select 12 with Alpine CDE-9882Ri
Dragomir piše:Ma volim kada se raspisete,milina mi je da citam
1.0 EcoBoost bar od 92kW...u JH sasiju da legne...kad tad...

Odgovori

Povratak na „Automobili članova“