Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Fiesta mk3 1994

Nakon što predstavite sebe, predstavite naravno i vašeg ljubimca.
Zaključana
Vlade_Ca
Poruka: 204
Član foruma od: utorak, 14. feb. 2012. u 18:44h

Fiesta mk3 1994

Poruka od Vlade_Ca » nedelja, 22. apr. 2012. u 20:56h

Pratim ovaj forum svakodnevno ali posle 1,5 godine odlucih da se i ja prijavim :)

Mnogo volim automobile, najvise od svega :) Mozda i zato ucim saobracajnu skolu.. Naime, Moj auto je Ford Fiesta, tacnije nije samo moj, delim ga sa ocem :) Ali otac slabo vozi tako da u 99% slucajeva mogu da ga uzmem kad god mi zatreba! :)
Ja sam polozio u maju prosle godine, tako da mi sad za koji dan istice probna vozacka dozvola :jeeej:

Inace Fiesta je 94 god, nemojte da me osudjujete ali nemam mnogo toga lepog da kazem o njoj..
Fiesta je 1.1 50 ks (mada u saobracajnoj pise 1294cm3 i 44kw al ko ce ga znati )
Otac ju je kupio pre 6,5 godina i od tad je kod nas..S' obzirom da sam tad imao 12 godina nisam znao nesto vise o njoj ali posle juga 45 bila mi je kao maybach :)
Fiesta je mali auto, ali bas mali. Ja od 185 kad sednem pomerim sediste skroz do kraja, i opet jedva sedim, ali onda iza mene moze da sedne jedino neko dete koje ne moze nogama da dohvati da ih spusti dole :) A kad je napred sediste pomereno skroz napred onda tu ne moze niko da sedne, ali bukvalno, ne znam kako su to tako napravili :/

Druga po meni velika mana je motor. Ja jeste da imam 18 godina ali normalno vozim, ne mangupiram se, i ne trazim raketu ali bih voleo da imam neki auto normalne snage, da mogu da preteknem ko covek kad treba, jer sa fiestom ja smem da krenem u preticanje samo na ravnom kad nema nigde nikog :) Dobro, ne bukvalno ali da nema nikog da mi dolazi u susret bas daleko.. kad se vozim kod druga u octaviji 1.6 102ks ili kod druga u golfu 3 1.6 meni oni idu ko rakete, jer kad se vozis u necem 6,5 godina sto je tako slabo sve ostalo ide ko zmaj .. Sve u svemu stvarno je mrtva baba u ubrzanjima, i medjuubrzanjima.. Inace max brzina na plinu je 120km/h.. probao je otac pre neku godinu na auto putu i nece ni makac vise..

Fiesta je mali auto, i stvarno mi nije jasno sto se toliko ljulja u krivinama, stvarno dosta lose drzi krivine i vrlo lako moze da sklizne prednjim delom..

Dosta je bucna, nemam obrtomer ali po specifikacijama koje sam procitao na netu, pri nekih 3000 obrtaja u min motor se bas dere, tako da ga ne teram cesto u visoke obrtaje..

To su potvrdili i clanovi redakcije Vrelih guma u ovom testu:

http://www.vrelegume.rs/strana.php?rubr ... &tip_id=28 u prvoj recenici..

Inace odlucili smo da prodamo fiestu, jer nam ipak treba auto malo veci, tj prostraniji i da ima petora vrata.. i ja sam zbog toga veoma srecan :)
Pa sam morao da je prestavim pre nego sto ode ( ja se nadam sto pre :) )
Nadam se da cemo kupiti bas ovu fiestu iz testa, od 2002 god pa nadalje.. Ta fiesta me je odusevila, skoro sam se vozio u njoj, udobna, lepo ide, auto manji od 4 metra a unutra ima vise prostora od mnogooo vecih automobila :O Otac nece da kupimo mondea jer kaze da mu toliki auto ne treba, ali ja cu ga imati kad tad, pa makar i za 10 godina :) btw ja sam veliki fan ford automobila ali jednostavno ovu fiestu ne volim zbog njenih silnih mana..

Evo nekih slika da ne bude da samo smaram na prazno :)
Izvinite zbog slika, uglavnom su sve slikane mobilnim jer mi je digitalac prazan, tj baterije :S

Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika

i dve iz snezne akcije ;)

Slika
Slika

Pozdrav :) thumbsuph
Postoje tajne koje skrivamo od drugih i tajne koje skrivamo od sebe samih.

1 3 5

├┼┼┐

2 4 6 R

dule0911

 
Poruka: 13648
Član foruma od: utorak, 17. feb. 2009. u 03:07h

Re: Fiesta mk3 1994

Poruka od dule0911 » nedelja, 22. apr. 2012. u 21:24h

Ta fiesta jeste da nije sampion za krivine, ali moguce da su amortizeri/gume dotrajale, pa zato imas los osecaj, ili je nesto zeznuto u trapu. Ja imam stariju fiestu i iako ne lezi kao npr focus ili mondeo, za svoje godiste i konstrukciju trapa lezi odlicno.
Dalje, cim ona ne moze preko 120km/h na plin, pitanje da li je tu sve ispravno sa motorom. Mozda postoji neki problem zbog koga nema dovoljno snage, pa ti je samim tim i za medjuubrzanja (obliazenja itd) tromija nego sto bi trebalo da bude. Mada realno, taj 1.1 nikad nije zivahan, ali meni je bas to draz u voznji tih automobila, trebas istinski da se potrudis kad hoces nekoga da obidjes. U novijim je dosadno, pritisnes gas, preskocis auto ispred sebe, gotovo. Nema tu draz kao kad treba da se psihicki i fizicki pripremis na obilazenje, pa zaletis auto, pa dodjes na 5m od kamiona da bi skapirao da ipak ide neko u susret, pa usporis, pa se opet zaletis da bi stigao do pola i skapirao da ne mozes, i uspes iz treceg puta :D Nekome nerviranje, meni je to zabavno :D
Fiesta!!

Vlade_Ca

Poruka od Vlade_Ca » ponedeljak, 23. apr. 2012. u 22:17h

Ima tu malo istine Dule, to u veze preticanja.. ali cist primer, kad sam pre neki dan isao u KG po sestru, pa ako neko zna gde je to zna kakvo je brdo, u ravnom gaju.. ima 2 trake, jedna za sporija vozila i druga za brza naravno.. ja 3. pun gas na dosta visokim obrtajima ali ne mogu juga da stignem. I tad mi bas nije zabavno bas .. :)
Isto jedno brdo, idem iza kamiona i jednostavno ne mogu da ga preteknem jer ima dosta krivina a meni treba mnogo mesta ipak.. a iza mene ide jedno vreme florida, i kad je krenula da me pretice, pretekla me je tako kao da sam ja stajao, samo je nestala.. Ne znam koji je motor u pitanju ali po onome sto sam video verujem da je 1.6 95ks. Cuo sam da mnogo dobro ide, a i u jednom testu u sat plusu sabila je u performansama Logana i Kalinu, ubrzava do stotke za nesto malo vise od 10 sekundi .. :O

Ako se ne varam ti imas pored Mondea?! Veruj mi, i ja da imam mondeo a meni bi bilo zabavno da nekad sa slabom fiestom preticem, ali kad se 6 godina vozis samo u tim slabim kolima veruj mi i tebi bi se smucilo.. al dobro, nije sve u motoru i snazi.. Vazno je stici na cilj, sad sa cim i kako nije toliko bas bitno :) thumbsuph

1 3 5

├┼┼┐

2 4 6 R

totti
Poruka: 8536
Član foruma od: ponedeljak, 1. nov. 2010. u 11:54h

Poruka od totti » ponedeljak, 23. apr. 2012. u 22:21h

Pa to ti je ona fora - kad pretičeš šleper, moraš da mašeš šoferu da uspori malo... :)
Slika

dule0911

 
Poruka: 13648
Član foruma od: utorak, 17. feb. 2009. u 03:07h

Poruka od dule0911 » utorak, 24. apr. 2012. u 11:06h

Vlade_Ca piše: Ako se ne varam ti imas pored Mondea?! Veruj mi, i ja da imam mondeo a meni bi bilo zabavno da nekad sa slabom fiestom preticem, ali kad se 6 godina vozis samo u tim slabim kolima veruj mi i tebi bi se smucilo.. al dobro, nije sve u motoru i snazi.. Vazno je stici na cilj, sad sa cim i kako nije toliko bas bitno :) thumbsuph
Bas naprotiv, fiestu ne vozim uopste i strasno mi nedostaje voznja iste :(
Inace sam i ja 4 godine vozio slaba kola i nije mi nista falilo, niti bi mi nesto falilo da opet samo fiestu vozim :D Lepo je voziti i Mondeo, da ne gresim dusu, ali nema tu draz kao voznja fieste :) Kad ti ne treba umece da bi pretekao nekog, znaci da je previse lako :D
Kako god, prevozi te a to je najbitnije thumbsuph
Fiesta!!

911s [SK]
old-and-rare Fords fan
Poruka: 11510
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 10:33h

Poruka od 911s [SK] » utorak, 24. apr. 2012. u 11:20h

Umro ti je auto, zato je i takva.
Everything we do, it's driven by you!
Ford weist den Weg.

"When it comes to defining Ford models, never say "never"! Somewhere, somehow, there was usually an exception to prove the rules..." Graham Robson
Van piše: ...за све те буђаве фордове

alan FORD
Poruka: 367
Član foruma od: sreda, 6. jan. 2010. u 13:31h

Poruka od alan FORD » utorak, 24. apr. 2012. u 12:50h

Steta sto je prodajete koliko vidim limarijski je skroz solidna,tu samo treba ubaciti 1.3 motorce sa 60ks kad ti je vec zaveden u papire
i da se vozis kao car.
Ja imam takvu samo sa 5 vrata i necu da je mjenjam jos jer sam zadovoljan,
a sto se tice drzanja ne slazem se s tobom da je to bas los auto za krivine,
a sa odgovarajucim amortima i ispravnim trapom bez lufta to je mala pracka
,meni se auto sasvim malo naginje u najostrijim krivinama doduse ja sam malo i ulozio u trap...zanemarljiva cifra.

A sto se tice prostora ja sjedim normalno na vozackom mjestu i iza mene sjedne odrasla osoba opusteno
a visi sam od tebe koji cm i imam preko metar kila mrgreen
Sa 3 osobe u autu prilicno jednostavno obavljam preticanja cak i na srednjim uzbrdicama.

Popravljas li ti nekad taj auto?
Only fools and horses

Vlade_Ca

Poruka od Vlade_Ca » sreda, 25. apr. 2012. u 00:46h

@dule0911 Nisam znao dule, video sam da imas mondea na nekim slikama pa sam mislio da imas i fiestu zbog te profil slike, al sad vidim da je to samo tvoja lepa uspomena :)

@911s [SK] Sad to umro, aj budimo realni, auto ide na plin, realno bolje ce ici na benzin nego na plin, auto ima 50ks..ne moze se ocekivati od 50ks da ide bog zna sta nesto.. i ne znam dal to moze da ima veze ali moj otac bas penzionerski vozi, kad sam mu pre neki dan rekao da sam izvukao 2. 70km/h on me gleda covek dal sam normalan, jer tako vozi ceo zivot i mozda je se i sama fiesta malo ulenjila. Ja je vozim od maja prosle godine i nekad je vozim na vecim obrtajima, ako treba, sve zavisi od uslova..

@alan FORD Ne znam stvarno, ja kad sednem povucem sediste skroz nazad i onda niko ne moze da sedne iza mene, bukvalno.. Ne bih te lagao ali stvarno tako je..

Ali jednostavno i najvazniji razlog zbog kog prodajemo fiestu je to sto nam treba auto sa 5-ora vrata..

Popravljamo li je? Pa opet kazem ja je vozim od proslog maja, za ovih 6,5 godina koliko je kod nas nije imala nijedan ozbiljan kvar, ako se nesto desi cale otera kod majstora i sredi sta treba.. Normalno je odrzava. Najbitnije da nas za sve ove godine nikad nije ostavila na sred puta :)

1 3 5

├┼┼┐

2 4 6 R

Vlade_Ca

Poruka od Vlade_Ca » sreda, 29. avg. 2012. u 23:54h

Fiesta otisla u ruke drugom vlasniku, moze kljuc.

1 3 5

├┼┼┐

2 4 6 R

Zaključana

Povratak na „Automobili članova“