ne znam odakle ti podatak o dve sekunde razlike?
istina je da je razlika tacno 1s. takodje je istina da je benzinac brzi za oko 15km/h od dizela ali je istina da dizel bolje ubrzava u 3. brzini od benzinca 80-100km/h (to je podatak koji tebe interesuje)
razliku u ubrzanju (od 0-100) ja ne mogu da osetim (sigran sam i vecina vas ovde), maksimalna brzina je izasta irelevantna (180 ili 280, meni je svejedno) dok je preticanje, bez promene brzine je nesto, ako nista drugo, sto uliva poverenje (imas utisak da motor moze mnogo vise nego sto je to zaista istina)
ako kupis benzinac sa powershift menjacem ni ovaj poslednji podatak nije toliko vazan. menjac promeni brzinu, dve ili tri munjevito. ostaje samo utisak da imas kratku stanku pre nego poletis.
realno, oba motora su vrlo mocna. ja uzivam sa dizleom. malo je bucniji i vibrira vise nego benzin (koji se ne cuje uopste) ali je to volim. toliko je bucan i trese tek da znas da radi

preticanje je uzivancija. uzbrdo, nizbrdo, sa 60 ili 100km/h svejedno da li je prazan ili polu pun (jos uvek ga nisam vozio sa 750kg tereta u kabini) uvek sve ide lako.
iskreno ja ne bih uzeo benzin, imam utisak da mnogo vise kosta (benzin) nego sto daje.
ipak, ako i uzmes benzin neces pogresiti.