Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

moj fokus zver

Nakon što predstavite sebe, predstavite naravno i vašeg ljubimca.
Odgovori
djordjelazovic
Poruka: 4
Član foruma od: subota, 5. okt. 2013. u 09:21h

moj fokus zver

Poruka od djordjelazovic » četvrtak, 10. okt. 2013. u 10:35h

Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
ford focus 2.0 tdci power shift menjac 100kkw 2009.god titanijum oprema, toliko za sada
pozdrav svima

dule0911

 
Poruka: 13648
Član foruma od: utorak, 17. feb. 2009. u 03:07h

Re: moj fokus zver

Poruka od dule0911 » četvrtak, 10. okt. 2013. u 10:53h

To je samo na papiru tj u reklami power shift, nema taj menjac veze sa novijim powershift sa duplim kvacilom. Cisto informativno, znam jer imam isti auto u kuci :)
Zameni ulje i filter ulja, osetljiv je menjac na to. Kosta oko 200e ulje+filter, plus ruke mada je sistem zamene relativno jednostavan ako taj sto menja zna sta radi, ali su ovi menjaci relativno retki, plus retko ko menja bilo sta na njima tako da sacica majstora (ako i toliko) pored ovlascenog servisa zna sta treba da se radi. Inace se ulje u menjacu menja na 60k, ako si kupio auto sa proverenom servisnom istorijom proveri kad je i da li je menjano. I ovo sve ti pricam iz iskustva jer je zamena ulja poboljsala rad menjaca kad je pod opterecenjem, a koliko cujem od majstora glavni razlog zasto ovaj menjac crkava nije zato sto je toliko los vec zato sto je osetljiv na odrzavanje.

Inace super auto, neka te dugo sluzi :)
Fiesta!!

djordjelazovic

Re:lazovic

Poruka od djordjelazovic » četvrtak, 10. okt. 2013. u 10:59h

druze kakva su tvoja iskustva sa ovim autom ja sam uzeo ovaj pre tri meseca, kakva ti je potrosnja I imas li sta da ti nami kazes specificno za ovaj auto posto ga vec imas hvala .

dule0911

 

Poruka od dule0911 » četvrtak, 10. okt. 2013. u 11:06h

Editovao sam prethodni post pa pogledaj, tu su iskustva vezano za menjac, a sad cu ukratko i ostalo.
Generalno auto sluzi odlicno, presao kod nas vec skoro 20k, prosecna potrosnja tu negde oko 6.5L. Grad malo vise, na autoputu moze i 5.5 bez problema. Od ulaganja nije bilo nista sem velikog servisa i zamene ulja u menjacu, znaci 500e ukupno. Uskoro ce mozda doci kocnice na red, sto mu sve dodje u redovno odrzavanje. Jedini peh sam imao sa zamenom sijalica u faru, sve je prosto i logicno ali sam zapinjao malo vise, tako da budi obazriv da kao ja ne polomis nesto :)
A da, sad sam na mobu pa ne vidim sta sve imas od opreme, ali imali su moji problema i sa paljenjem, posto ima keyless go. A frekvencija se poklapa sa nekom dal od Orion telekoma ili tako nesto. Pa kad se nadjes relativno blizu njihovog repetitora, nema pravila da li ces moci da upalis auto ili ces samo verglati u nedogled :)
Fiesta!!

djordjelazovic

Re: moj fokus

Poruka od djordjelazovic » četvrtak, 20. feb. 2014. u 20:09h

dule molim te za pomoc . radi se o sledecem hteo sam da promenim ulje u menjacu kako si mi predlozio i zvao sam ovlaceni servis u cacku posto mi je najblizi i poslao im upit sa podacima, vin broj auta ] wfosxxgcds9b38553 i dobio sledeci odgovor ......menjac koji nosi vas auto 6 Speed Powershift 6DCT450 - MPS6 zamena ulja u menjacu nije pfredvidjena za ovaj auto
tako da sam sad u velikoj dilemi molim te de si ti menjao ulje u kom servisu i koliko ulja staje hvala ti unapred

dule0911

 

Poruka od dule0911 » četvrtak, 20. feb. 2014. u 22:22h

Sad tek vidim poruku ovde, odgovorio sam ti vec na PP... :)
Fiesta!!

Odgovori

Povratak na „Automobili članova“