Ако је пукао средњи носач ценчице , онда није имала добро подмазивање јер је на том средњем носачу долаљи притисак уља .
Ја сам уништио нове клацкалице у року од пар стотина километара , јер ми се одвио ђраф на централном носачу и уље је ишло мимо ценчице . Сва срећа је да брегаста , која је исто нова , није оштећена .
Те нове клацкалицњ су мекше од оригиналних , па ми је то и спасло брегасту осовину .
При свакој промени уља треба скинути деклу и размонтирати и опрати ту цевчицу и водити рачуна после о стезању шрафова .
Проблем са пинто главама је што су им веђице вентила само рупе у глави , па ако се разлокају , само нови вентил са дебљим стаблом , ради посао .
Пре пар година сма радио ремонт главе , обрада + нови вентили на првој специјали ( вентили су били домаћи

, МИВ Сремска Митровица , док је још фабрика радила

) , обрада сицева и разбушивање рупаи , бријање главе за 1 мм ради веће компресије , нова брегаста и клацкалице , све укупно је било 250 евра. Приде сам потрошио и пар радних дана ширење и заобљавање канала у глави мотора . Све ово комбиновано са сређивањем доњег дела мотора , даје веома видан резултат. Иде мотор феноменално .
Да ли се исплати дати 500-600 евра на сређивање мотора , када за те паре можеш да узмеш ауто са много модернијим и очуванијим моторома, мотор убациш у таунуса , а остатак распродаш на кило , питање је велико