Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Taunus GL

Nakon što predstavite sebe, predstavite naravno i vašeg ljubimca.
BaneBG
Poruka: 230
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 19:02h

Re: Taunus GL

Poruka od BaneBG » četvrtak, 9. apr. 2009. u 22:02h

Doslo lepo vreme a to znaci prckanje svega onoga sto je zapostavljeno zbog loseg vremena!
Elem,kod plinskih klasicnih sistema vazi jedno zlatno pravilo : sto veci difuzor na usisu,vishe vazduha a tim i smese ulazi u motor i naravno veca snaga!Ali,.. veliki difuzor znaci da pri malom gasu nema dovoljno podpritiska da povuce dovoljno plina za pravu smesu (zato turaju sundjere u filter vazduha)!To se da resiti pravljenjem varijabilnog protoka vazduha pre difuzora!Na slici se vidi jedan u povoju a poznanici ce svatiti sam rad klapne!Klapna ce se pogoniti (verovatno) motoricem sa slike i radice po principu: do 2000obr klapna stoji horizontalno a od 2000 uspravno i time maksimalno poveca protok vazduha!Idealno bi bilo da postoji varijabilni difuzor,ali to jos nije izmisljeno tako da ce ovo da odradi posao!Uz podizanje radnog pritiska na isparivacu dobice se maksimum koliko se moze dobiti od plina!Do 2000obr potrosnja ce biti u pozeljnim granicama a preko 2000,... nije bitno dok se gume pale! :-)
Radi lakseg svatanja,zamisliti da se klapna sa gornje slike stavi na vrh mesaca na maloj slici!
Slika

van
VIP
Poruka: 9042
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 09:33h

Poruka od van » petak, 10. apr. 2009. u 12:55h

Bane to sto ti pokusavas da napravis ima skoro svaki karburator od motorcikla . Kada vidis CVK na karburatoru to znaco CONSTANT VELOCITY CARB ili ti karb sa konstantnom brzinom protoka
Tu tvoju klapnu treba da pogoni vakum tako da brzina protoka oko mesaca bude konstantna , tako je bar na karbovima . Karburatori od motorcikla imaju jos neke pametne stvarcice koje resesavoju tvoje buduce potencijalne probleme...

BaneBG

Poruka od BaneBG » petak, 10. apr. 2009. u 19:39h

Predpostavljam da postoji dosta sistema koji bi odradili posao!Ovo je zato sto volim da sam napravim i imam vec sve od ranije pa me fakticki nekosta!
Elem,nisam se dobro izrazio,... nije polozaj klapne vezan za obrtaje nego za kolicinu vazduha koji tuda prolazi,tj,sam polozaj otvorenosti glavne klapne na usisu!Neznam kako bi se ponasao rad membrane u isparivacu kad bi se mala klapna linearno pomerala!Ipak isparivac trazi odredjen skoro fiksan odnos protoka vazduha i promera difuzora mesaca!Postoji mogucnost da se pojavi neka vrsta knedle u momentu otvaranja male klapne,ali to se da resiti samom brzinom otvaranja iste!Sutra je u planu da postavim klapnu ali nece jos biti funkcionalna 100%!Samo ce zameniti postojeci sistem prigusenja protoka!

BaneBG

Poruka od BaneBG » subota, 11. apr. 2009. u 00:38h

.... kako ovo montirati na kola kad vidju kolika je! 8)
Sa leve strane je klasicna 13-ica a desno 20-ica!Inace,guma je za Porsche Cayenne!
malo je falilo da 13-ica udje komplet u 20-icu! :D
Slika

van
VIP
Poruka: 9042
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 09:33h

Poruka od van » ponedeljak, 13. apr. 2009. u 10:26h

Sto si ti dosadan sa tim velikim felnama i gumama . Formula 1 ima felnu od 13icu . 20-ica je za kamione , od kojim taj kajen nije mnogo daleko

DrazenNS
Poruka: 198
Član foruma od: subota, 29. avg. 2009. u 21:47h
Kontakt:

Poruka od DrazenNS » nedelja, 30. avg. 2009. u 11:32h

Pozdrav. Prelep Ford. Svaka cast. Sve pohvale za sve sto je uradjeno. Posebno mi se svidja maska koja prelazi preko farova. Vidjao sam to na jugicima ali ne mogu da verujem da je to neko uradio kod nas. Nesto sam i ja mislio, ali odustao......Jedino sto me zanima...na slici motora skroz desno gore, pored serva se vidi neka kutija s kablom koji ulazi u nju i.......... Sta tj za sta ti je to?

Stefan148

 
Poruka: 2447
Član foruma od: sreda, 22. okt. 2008. u 12:02h
Kontakt:

Poruka od Stefan148 » nedelja, 30. avg. 2009. u 11:42h

balasti za xenone.
Slika

ICCI
Poruka: 35
Član foruma od: petak, 11. dec. 2009. u 10:09h

Poruka od ICCI » petak, 11. dec. 2009. u 15:57h

ODLICAN AUTO. Isto sam i ja uradio sa svojim fordom samo sam ga jos malo prepravio... pogledaj ako te zanima...

e agde da kupim nove zadnje amortizera za isti ovaj model??? SVAKA CAST za auto.

edit by dule0911: nemoj da pises post za postom u tako kratkom vremenskom periodu, ako hoces nesto da dodas imas opciju "uredi" tj "edit". Sad sam ja spojio ali za ubuduce da znas

Odgovori

Povratak na „Automobili članova“