I mogu vam reci sa zadovovstvom a zena i deca sa odusevljenjem. Malo sam mator da se odusevljavam automobilima ali je voznja s-max-a pravao zadovoljstvo i cini mi se da pravi izbor izmedju njega i zafire. Prethodno je vozena Fabija ali zbog jedne princeze kao petog člana odlučili smo da uzmemo auto sa 7 sedista i eto nas.
S-max 2.0 tdci 2008 god. udobnost bez kompromisa.
Prvi utisci su da su mu malo 1. i 2. brzina razvučene i da nema živahnosti ali brzo sam se navikao na to. Zato 3. i 4. potezu za sve pare. Uodbnost je izuzetna a komfor za svaku pohvalu (zena je odusevljena prostorom u drugom redu). Pronaći s-max sa 7 sedam sedišta je prava muka verovali ili ne tek 5 - 6 ih je imalo od 50 i kusur automobila, za razliku od zafire gde je to činimi se bio standard.
Nego da ubacimo i neku sliku:

znam, rećićete oskrnavio sam sveto ime FORD, ali radi se na tome da dobije nove znakove pozadi i napred.
(dosao je bez prednjeg znaka, a za zadnji sam ja kriv moram priznati!

Klinci su oduševljeni trćim redom pogotovo ovaj mlađi!

Ovakvu muziku sam imao ispravnu u kolima, ali posto mi je se gasilo i palilo kompletno pozadinsko osvetlenje zajedno sa satom
resio sa da preuzmem stvar u svoje ruke i uspem da sjebem radio

I isplatilo se radi za sve pare!

je sad ladana ko led!
Što se tiče paljenja i gašenaja osvetlenja i kilometar sata bilo je do hladnog lema na samom km satu što je rešeno iz drugog puta. i mogu reći da je bilo dosta hladnih lemova na ploči!

posto mi se ovako crna blenda nije nikako uklapala i iskreno bila mi je ruzna, kupio sam foliju po preporuci čini mi se mbole-ta (Thx) u Difol-u
i svojeručno sam je oblepio. I ako nije savršeno izlepljena razlika u izgledu je vise nego očigledno bolja.
Sama ugradnja je bila kuku lele, pored centralne konzole razvalio sam i celu desnu stranu a bogme i levu sa sve kilometar satom plus kompletnu
plastiku u gepeku sa leve strane i sa zadnjih vrata da bi ugradio kameru i svetlo u vratima prtljažnika "a la macaneli" i mogu reći da sijalica šljašti bolje nego sto deluje na slikama kod macanelija. Tako da veliko THX za macanelija za dobru ideju!

kad mi je već ostalo viška folije oblepio sam i lajsne na ručkama jer su bile sve ispucale, a i nekoliko njih mi se žalilo sa su se posekli na rukohvat!
morao sam da ručice prvo ogulim što i nije bilo mnogo teško ali je tražilo strpljenja!
Lepljenje je prošlo mnogo lakše nego lepljenje blende!

Kao što se vidi menjao sam zadnje zvučnike jer su propali i ugadio neke Kenwood čini mi se.
vidi se na slikama da sam iskoristio "obruč" od starog zvučnika a da sam odbacio membranu o one plastične krakove
koji drže magnet i novi zvučnik je čučnuo kao u nošu! ostaje mi da ugradim i prednje zvučnike več sam pazario neke
Sinus Tec, al mi ih je stariji klinac konfiskovao pa sam mu pravio zvučnike od burića od 5l od Hajnekena i povezao na neki JVC
radio za kola a sve to na napajenje od PC. tako da sad moram nove zvučnike da pazarim!

Inače od ostalih ulaganja, uradjen je mali servis, zamenjeno kočiono ulje, treba da zamenim i sajle ručne, ugrađena je Igla i promenjen je obd konektor na zenino insistiranje (to insistiranje mi istera 220e) .
Malo me je korona poremetila pa je pređeno samo 3.500 km. inače ja tokom proleće - jesen sezone pređem oko 7.000km.
Ptrošnja je u hladnijem periodu išla do 9.5 u gradu. Dok je u ovo sad vreme oko 7l na istim relacijama. Na otvorenom putu magistrala i A. put od 5 do 7l u zavissnosti od stila vožnje i dali je klima radila ili ne!
Sve u svemu sa potrošnjom sam zadovoljan s obzirom na težinu samog automobila a bogme samog vozača!

U exel-u sam pravio spisak urađenih stvari od kad je uzet auto. interesantno koliko ode para na auto a da toga nisam ni svestan oko 1000e do sada sa prenosom!
Ovo je dosta za noćas, dopunjavaćemo kad bude bilo prilike!