Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

FORD KUGA 2.0 TITANIUM 2018 god

Nakon što predstavite sebe, predstavite naravno i vašeg ljubimca.
Odgovori
nbgd87
Poruka: 3
Član foruma od: ponedeljak, 17. feb. 2025. u 18:25h

FORD KUGA 2.0 TITANIUM 2018 god

Poruka od nbgd87 » ponedeljak, 17. feb. 2025. u 18:51h

Pozdrav svima, evo da se pohvalim svojim prvim Fordom.

KUGA, 2018. godiste, dizel, 2.0, 180 konja, automatik, 4x4.

Prvi put vozim SUV, pre ovoga sam vozio pezo 308, i to punih 6 godina, bio sam zadovoljan.

Moji utisci, prešao sam sam hecbeka na SUV znaci 2 klase sam se apgrejdovao. Sam utisak voznje je odlican, lakse je voziti, ovo mi je prvi automatik. Gomila opreme, stvarno je lepo sve to sa grejacima sedista, volana, siber, rikverc kamera i sl. Ali imam zamerke, a to je preticanje i potrosnja.

Preticanje u drive modu je bezvezno, sport mod daje malo više prednosti, ali opet nisam potpuno zadovoljan. Da se razumemo, vozim porodicu najčešće i vozim sasvim normalno, oprezno, a preticanje koristim jer često idem na vikendicu i na zrenjanincu je prosto moranje da se obidju kola koja zalutaju i voze ispod 80 na otvorenom putu gde nikoga nema i moze da se vozi 100 lagano. E sad, ovo mi je prvi automatik, rekli su mi ljudi da se za preticanje koriste one rucice na volanu, ali nisam se još usudio da eksperimentišem, dodacu svoj utisak posle nekog vremena, tek sam pre 2 nedelje uzeo kola, stvarno je cudno kad ceo zivot koristis menjac, sve radis po zvuku, a ovde se maltene i ne cuje motor :)

Potrošnja. Na autoputu sam probao i 90posto voznje tempomat 130 km/h, potrosnja 8.0. U gradu nisam još siguran jer je kombinovano bilo, ali recimo 10,5 do 11l. Može li to ljudi da se smanji? U smislu čitao sam negde(vrv na ovom forumu) da se čipovanjem može smanjiti potrošnja, ako može dajte neki savet/kontakt.

Stefan_93
Poruka: 1521
Član foruma od: petak, 15. apr. 2016. u 23:15h

Re: FORD KUGA 2.0 TITANIUM 2018 god

Poruka od Stefan_93 » ponedeljak, 17. feb. 2025. u 19:02h

nbgd87 piše:Pozdrav svima, evo da se pohvalim svojim prvim Fordom.

KUGA, 2018. godiste, dizel, 2.0, 180 konja, automatik, 4x4.

Prvi put vozim SUV, pre ovoga sam vozio pezo 308, i to punih 6 godina, bio sam zadovoljan.

Moji utisci, prešao sam sam hecbeka na SUV znaci 2 klase sam se apgrejdovao. Sam utisak voznje je odlican, lakse je voziti, ovo mi je prvi automatik. Gomila opreme, stvarno je lepo sve to sa grejacima sedista, volana, siber, rikverc kamera i sl. Ali imam zamerke, a to je preticanje i potrosnja.

Preticanje u drive modu je bezvezno, sport mod daje malo više prednosti, ali opet nisam potpuno zadovoljan. Da se razumemo, vozim porodicu najčešće i vozim sasvim normalno, oprezno, a preticanje koristim jer često idem na vikendicu i na zrenjanincu je prosto moranje da se obidju kola koja zalutaju i voze ispod 80 na otvorenom putu gde nikoga nema i moze da se vozi 100 lagano. E sad, ovo mi je prvi automatik, rekli su mi ljudi da se za preticanje koriste one rucice na volanu, ali nisam se još usudio da eksperimentišem, dodacu svoj utisak posle nekog vremena, tek sam pre 2 nedelje uzeo kola, stvarno je cudno kad ceo zivot koristis menjac, sve radis po zvuku, a ovde se maltene i ne cuje motor :)

Potrošnja. Na autoputu sam probao i 90posto voznje tempomat 130 km/h, potrosnja 8.0. U gradu nisam još siguran jer je kombinovano bilo, ali recimo 10,5 do 11l. Može li to ljudi da se smanji? U smislu čitao sam negde(vrv na ovom forumu) da se čipovanjem može smanjiti potrošnja, ako može dajte neki savet/kontakt.
Ne mozes smanjiti potrosnju i da ubacis drugu mapu motora (cipujes)
9-10L je normalna potrosnja za taj auto.
Jos je 4x4 pogon, i automatik.
I da ima manuelni menjac opet nije moguce spustiti potrosnju (pricam o gradskoj voznji)
Autoput je vec druga prica.

Sent from my SM-A546B using Tapatalk

nbgd87
Poruka: 3
Član foruma od: ponedeljak, 17. feb. 2025. u 18:25h

Poruka od nbgd87 » ponedeljak, 17. feb. 2025. u 19:04h

Hvala na odgovoru, da bar ne maštam u tom pravcu.

Stefan_93
Poruka: 1521
Član foruma od: petak, 15. apr. 2016. u 23:15h

Poruka od Stefan_93 » ponedeljak, 17. feb. 2025. u 19:10h

Pricamo realno.
Sto vise kilometra da prodjes i da te fino sluzi i za bolji da promenis, to ti zelim!

Sent from my SM-A546B using Tapatalk

FM III
Vremenski policajac
Poruka: 8306
Član foruma od: četvrtak, 9. dec. 2010. u 01:19h

Poruka od FM III » utorak, 18. feb. 2025. u 00:59h

Predstavljanje automobila bez slika i nekog opisa opreme, nema nikakvu svrhu.
Focus mk 3.5 1.5 TDCI 88 kW (120 ks) 2016. god. 2021-
Panter black Ford Mondeo MK3 2.0 TDDI 115KS 2002. 2010-2021
NE BRŽE OD ŽIVOTA!
(23:48:25) Iosis: njeeeh saću ja van iz ćenife pa za komp

Odgovori

Povratak na „Automobili članova“