KUGA, 2018. godiste, dizel, 2.0, 180 konja, automatik, 4x4.
Prvi put vozim SUV, pre ovoga sam vozio pezo 308, i to punih 6 godina, bio sam zadovoljan.
Moji utisci, prešao sam sam hecbeka na SUV znaci 2 klase sam se apgrejdovao. Sam utisak voznje je odlican, lakse je voziti, ovo mi je prvi automatik. Gomila opreme, stvarno je lepo sve to sa grejacima sedista, volana, siber, rikverc kamera i sl. Ali imam zamerke, a to je preticanje i potrosnja.
Preticanje u drive modu je bezvezno, sport mod daje malo više prednosti, ali opet nisam potpuno zadovoljan. Da se razumemo, vozim porodicu najčešće i vozim sasvim normalno, oprezno, a preticanje koristim jer često idem na vikendicu i na zrenjanincu je prosto moranje da se obidju kola koja zalutaju i voze ispod 80 na otvorenom putu gde nikoga nema i moze da se vozi 100 lagano. E sad, ovo mi je prvi automatik, rekli su mi ljudi da se za preticanje koriste one rucice na volanu, ali nisam se još usudio da eksperimentišem, dodacu svoj utisak posle nekog vremena, tek sam pre 2 nedelje uzeo kola, stvarno je cudno kad ceo zivot koristis menjac, sve radis po zvuku, a ovde se maltene i ne cuje motor

Potrošnja. Na autoputu sam probao i 90posto voznje tempomat 130 km/h, potrosnja 8.0. U gradu nisam još siguran jer je kombinovano bilo, ali recimo 10,5 do 11l. Može li to ljudi da se smanji? U smislu čitao sam negde(vrv na ovom forumu) da se čipovanjem može smanjiti potrošnja, ako može dajte neki savet/kontakt.