Posto je vozilo do pre 20tak dana stajalo kod farbara, nisam imao prilike nista puno ni da merim ni da izmisljam tople vode
Naravno, svaki farbar koji godinu dana farba automobil ima tendenciju da ne odradi kako treba, tako je bilo i ovaj put i promasena je nijansa, no, to vise nije ni vazno sem da ja mogu da nastavim radove.
u principu, to ovako nekako izgleda po preuzimanju auta.
Vec nakon 1h provedenih u garazi, uz popijenu coca colu uzimam stvar u svoje ruke da nasrafim par sitnica
naravno, tih par sitnica je zapravo vracanje kompletne struje da radi, ni jedan dzek nije bio vracen, pola sijalica nije radilo, usput sredio instrument tablu , od 2 napravio jednu skroz ispravnu, centralnu konzolu resio, skroz skinuo antenu sa krova i kompletnu instalaciju itd itd itd.
Takodje, trap je skoro pa kompletiran, prednji i zadnji most su ispeskareni, plastificirani i sada izgledaju brutalno dobro
Mostove sam plastificirao mat crnom bojom , dok je balans stangla otisla u sjajnu plastifikaciju, radi boljeg rada.
Pored Emtron KV8 struje (racunara), koji je stigao, naruceni su i novi konektori, zice i releji i time cemo kompletirati struju. Uz R8 bobine, koje su takodje kupljene- NGK.
Jos jedna od bitnijih stvarcica, koja ce vam se svideti jeste pedal box. Moja radoznalost i kopanje po trkackim garazama me uvek skupo kosta, a prilike ne treba propustiti
Tilton Pedalbox, sa pratecim cilindrima i sa strane jos cilindar za hidro rucnu.
Pedalu gasa cemo da napravimo, Emtron struja mi to dozvoljava, a vec smo razvili semu gde cemo koristiti elektro pedalu gasa sa Focusa mk2, a od aluminijuma napraviti papucicu gasa nalik ovim 2, takodje sa natpisom Tilton. CNC je prava stvar.
Za sad mi je ostalo da ispeskarim zadnja kljesta, kupim prednja od Alfa Romeo 159 2.4 ( jedino ta je moguce uglaviti na 15'' i 300mm disc) i sacekam da stigne Powerflex za prednji i zadnji trap.
Takodje, stelujuce solje trebam iskopirati sa bivseg Marinkovicevog trkackog auta, one su po GR.A i odlicno rade posao.
Igrica bez kraja...