Ahh, napokon da sam imao priliku da ga pošteno provozam.
Do Trstenika i nazad. Tamo autoputem do Kruševca, a nazad starim putem preko Kragujevca, Mladenovca, pa na autoput opet do BG-a.
Pun auto, četvoro ljudi, ćopavac u gepeku i u povratku 10l rakije (vrh šljiva) + gomila stvari.

Na našem "savršenom" autoputu pri konstantnih 180-190 kmh (malo usporiš ako vidiš neki sumljivi audi ili sl, kako kilavi u srednjoj traci bez razloga), sa upaljenom klimom troši oko 15l.
Sa propisno napumpanim gumama, sada je maximalno precizan i što se kaže pri toj brzini nema nikakve drame. Pošto je bio pun auto, nisam baš bio u fazonu da ispitujem max brzinu, jer ne bi da mi putnici nadglasavaju muziku u kolima "vrištanjem" zbog oduševljenja što ce kazaljka brzinometra približava cifri od 240 kmh.
Ako se vozi laganica 140-150 potrošnja je tu je negde 12-13l.
Sada definitivno znam zašto mora da se menja intecooler za veći.
Pri dužem punom gasu, deluje kao da komp u nekom trenutku oduzima snagu motoru.
Mislim da je Yuri pominjao sličan problem sa svojim ST-om, dok je imao fabrički intecooler.
Isto se dešava i na plinu i na benzinu, da ne kreću odmah optužbe da je do plina.
Kada obilaziš ne primećuje se oduzimanje snage, jer obilaženje završiš za par sec, ali kada sam se ganjao sa 159-tkom 2.4 JTDm i to čipovanom uz Bregalničko brdo, se primeti.
Ja pun, on sam u kolima. Zabijem mu se u bulju na početku, pri nekih 140-150 kmh, dok je obilazio neke sporaće u srednjoj i lik naravno neće da se skloni.
Kada za stisnuo alfu do kraja, krenuo je crni dim da bije, kao da vozim iza matore T-55 ce, koja ide na kerozin.
Ekološka katastrofa, ali totalna.
Lik se skloni u srednju, ja gas do kraja. Krenem lagano da ga prolazim i samo osetim gubitak snage posle par sekundi.
Obiđem ga na kraju, ali ne baš onoliko ubedljivo kao što sam očekivao.
2021 - ....... BMW i3 --- 170 električnih konjića
2020 - ....... Mazda 3 MPS --- 260ks
2015 - 2020 Ford Focus ST 225 --- 265ks
2017 - 2018 BMW 120i --- 170ks
2009 - 2017 Ford SportKa --- 110ks