Limarija Krstiću... limarija... ne pimpovanje

Van piše: ...за све те буђаве фордове
250 e kosta varomig911s [SK] piše:Nova saznanja i zaključci od vikenda:
Našao sam fabrički Fordov podatak - 5 speed Type 9 izdržava minimum 200 ft-lb, što je preko 310 Nm. Ako toliko obrnog momenta može da izdrži onda može u konjima 200, al recimo da je to neki maksimum. Moja Granada je u originalu sa 2.8i imala 5-speed T9. To zadovoljava neke moje potrebe do 150 konja i 200 Nm.
Što mi se jako svidelo, jer bih voleo da imam T9, a ne MT75, zbog prenosnih odnosa i zadržavanja kardana bez modifikacija samog kardana i nosača menjača, jer to bi mi bio veliki posao koji ne bih mogao sam da uradim. Na kraju krajeva mi se mnogo više svidja onaj rikverc kod prve.![]()
Pošto ja na svom trapu već imam nosače od Sierre koji nose Pinta, jer su meni nosače na prednjem trapu prepravili da bude isto kao kod Sierre, ja na taj trap mogu da stavim DOHC, bez novog prevarivanja i budženja, s tim da su mi potrebni nosači od Sierre DOHC, koje već imam. Jer kada imaš dve Sierre od koje jedna Pinto a druga DOHC, možeš da isprebacuješ motore iz jedne u drugu i obrnuto bez dodatnih modifikacija i pravljenja nosača.
Problem u spajanju DOHC-a i N9 je u prostoru za lamelu, ili obrijati zamajac za 10 mm ili staviti medjuploču izmedju, tako da je taj problem u principu rešiv.