Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Taunus76

Nakon što predstavite sebe, predstavite naravno i vašeg ljubimca.
Odgovori
goja
Poruka: 1186
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 13:17h

Re: Taunus76

Poruka od goja » nedelja, 10. apr. 2011. u 10:32h

Jesi li siguran da ovo ide na tc1 i tc2? Ako ide na tc1, ja cu uzeti!

ace1
Avenger from the past
Poruka: 1983
Član foruma od: petak, 14. nov. 2008. u 19:47h
Kontakt:

Poruka od ace1 » nedelja, 10. apr. 2011. u 10:54h

na slikama je za tc2 i tc3 ima minorna razlika u trouglovima u stancu,za tc1 ne odgobara,jer taj lim spaja grede i donji vezni lim,posto vezni limovi nisu isti ,onda ne pase,jedino,ako je skroz truo ili slupan pa je lakse ovaj produziti u ravnim zonama i modifikovati,nego praviti nov.Taunus76 je pravio samo centralni deo koji je vario ceono,a ovo je sa sve falcom i preklopom za punktovanje,al moze i sa co2.
gornja greda
http://i426.photobucket.com/albums/pp34 ... 040280.jpg
na slici se ne vidi dobro,ima na bokovima usice koje preklapaju koseve u gornjoj zoni,to je svima trulo i tebi i goji,al kod goje je drugacije za tc1
ja ga ne bi pravio za 500din :beer:
plus unutra su zapunktovane matice za bumpere krajnje drzace haube,a te matice su cuvene po tome da se u njima zalomi sraf i tako ostane trajno,jer niko normalno nije podmazao taj sraf 300godina
@goja
borisov vezni lim isecen sa unutrasnje strane od tc3
http://i426.photobucket.com/albums/pp34 ... 040319.jpg
loskasta je slika,kod tc1 su kruzni otvori,proceni sam
Opel killer , in progress autolite evolution ,then bekame restomod and eventually all supercars killer (Ferrari too)
It is 1971
Slika

taunus76
VR
Poruka: 634
Član foruma od: petak, 18. dec. 2009. u 20:57h

Poruka od taunus76 » nedelja, 10. apr. 2011. u 11:08h

Uzecu ti gornju gredu reci mi gde si da znam kako da se organizujem a onaj komad veci mi nikako nije jasan jel i to za TC 2 ili ne?

goja

Poruka od goja » nedelja, 10. apr. 2011. u 15:25h

da,jesam dileja,totalno sam smetnuo s uma oblik veznog lima...moja ta greda i nije toliko istrulula,vec je bivsi vlasnik najasio na odrezani stupcic koji nije vidio pa kad je krenuo nazad izvukao je ka naprijed i vezni lim i nju ali ajd' ja sam to odokativno ispravio...dio ispred hladnjaka moze proci...gornja greda je ok,navario sam samo dio koji se spaja sa krilima,ti krajevi su bilo ko sundjer suplji...ovo po sredini je dobro...

taunus76
VR

Poruka od taunus76 » nedelja, 10. apr. 2011. u 15:59h

Trazio ja na motomobil bas da vidim nasao al nam ace1 objasnio pa nestao nema ga nigde.
Ja danas gulio gredu u duzini od jedno 35 cm ispod vozackog sedista i to je od nekog duplog lima: spolja tanji a unutra deblji. E sad taj spoljni propao i potklobucio na 70% povrsine a tamo gde nije ko da je zavaren za ovaj deblji ubih se bruseci ga, ocu da dodjem do ovog debljeg pa preko da varim.

Ovako izgleda sa spoljne strane:
Slika

A ovako sa unutrasnje:
Slika

Mislio sam da danas sredim kos desni i deo oko fara ali me pomeo ace1. Valjda ce da se pojavi uskoro ...

ace1
Avenger from the past
Kontakt:

Poruka od ace1 » nedelja, 10. apr. 2011. u 22:34h

http://www.oldcars.de/kataloge/taunus/T ... glisch.htm
011-012 strana pozicija 6 kosevi sa gredama,gde se grede spajaju,to ti je trulo,sto si okacio zadnje slike
i pozicija 1 ti je trula,al to moraces da pravis(na istoj slici)

047-048 strana pozicija 6 je gornja greda koja ide od jednog kosa do drugog,na noj ti se nalazi mehanizam za zabravljivanje haube i na njemu se nalazi sipka koja drzi haubu u otvorenoj poziciji.Pozicija 5 ti je kos

kontakt tel 064/1407122
trebao si svog Taunusa da pitas za adresu,on bi te sam dovezao,zadnji put je bio za rucicu menjaca hahahaha hahahaha :beer:
Opel killer , in progress autolite evolution ,then bekame restomod and eventually all supercars killer (Ferrari too)
It is 1971
Slika

taunus76
VR

Poruka od taunus76 » subota, 16. apr. 2011. u 13:32h

Ima li koga ko moze da mi kaze kako se skida prednji trap od TC2? Da li se izbijaju vijci koji prolaze kroz selene ili drugacije? To bih skinuo da lakse odradim motorni prostor a i da bih zamenio selene koji su okrenuti naopako (ima svakakvih majstora!!!).

Motor i sve ostalo je izvadjeno a i otkacena su creva od prednjih kocnica. Ne bih da nesto zajebem, izgleda mi prilicno jednostavno a ipak ne znam da li je nesto zapeklo ili ne treba da se izbija ...

Boris88
VIP
Poruka: 1693
Član foruma od: nedelja, 11. jan. 2009. u 18:25h

Poruka od Boris88 » subota, 16. apr. 2011. u 14:05h

nemoj me drzati za rec ali cini mi se da se trap drzi na 4 srafa,verovatno gresim ali...
rust is not a crime

taunus76
VR

Poruka od taunus76 » subota, 16. apr. 2011. u 19:08h

Ceo trap skinut, problem je pravio jedan sraf koji je zapekao u selenu, ostali su sami iskocli a ovaj tvrdoglav je popustio pod ubedjivanjem cekica od 3 kg i jedne brusilice.

Slika

Motorni prostor je sada skroz slobodan i sledi skidanje levog kosa.
Slika

i iz drugog ugla:
Slika

Potrebno je da kupim burgiju za razbusivanje punkt varova pa da krenem sa skidanjem kosa sa auta i da rasturim kos uzet od ace1.
Druga stvar koja je uradjena je da je zadnji levi kos, prednja gornja greda i felne su uz pomoc Ace1 odneti u Bolec na peskarenje. Hteo sam da skinem i zadnje dobose i klesta napred ali nisam stigao i to cu kasnije. Limariju cu da ofarbam samo u Zinc welding osnovnu farbu a felne cu da razmislim da li cu cele da ostavim kao polirani aluminijum ili da srednji deo farbam u crno a rub koji je poveci da poliram.

van
VIP
Poruka: 9043
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 09:33h

Poruka od van » subota, 16. apr. 2011. u 21:42h

Dvokomponentne osnovne boje su ti u rasponu od 1000 do 1500 din . Niej to neka razlika u odnosu na najobicniju boju , ako uzmes vrem koje je potrebno da se auto rasturi , limariski sredi , ocisti do metala ...

taunus76
VR

Poruka od taunus76 » subota, 16. apr. 2011. u 22:08h

U pravu si ali sam mislio na limariju ne na felne. Kad odmah ofarbaju limariju posle moram da brusim po liniji varova da mi tu boja ne bi gorela a kako varim obicnim aparatom to zna da bude nezgodno - nece da hvata na mestima gde ima boje. Zato sam mislio da to sto varim ofarbam tom osnovnom a pole toga ide dvokomponentna osnova koja hvata na zinc welding boju pa farbanje normalno.

Na same varove stavljam cink pastu za varove ali nju dobijam u ponedeljak i odlicno se slaze sa ovom bojom za varenje.

Felne naravno farbam klasicnim postupkom ali cu to sam da odradim zbog seme bojenja - nesto kao one tvoje na Lotusu sa prosirenim rubom...

ace1
Avenger from the past
Kontakt:

Poruka od ace1 » nedelja, 17. apr. 2011. u 00:41h

peskarenje felni u Bolecu-Lestanima je 300din celicne , alu 500, e to su kao stare cene ,po novom bi trebalo da budu celicare 500 a alu 800,a velike i komplikovane alu soma.Sad kad sam ih odneo svadjao sam se sa njima .Ovo im je reklama ili anti reklama.Posto firmu Antikorozija drzi gazdin sin.E sad zavisi na koga naletite(navodno je metar kvadratni 10evra).Al je kako vam zacepe,cas je ovako,cas je onako.Ja razumem da je nafta poskupela i pesak,al za neke opste stvari ne mogu da variraju cene mnogo,bar ne bi trebalo.Al eto ,jedan radnik kaze jednu cifru,drugi drugu,gazdin sin trecu ,a gazda cetvrtu,cisto da se ne iznenadite,kad vam se desi da za isti posao platite razlicito.
It is 1971
Slika

taunus76
VR

Poruka od taunus76 » nedelja, 17. apr. 2011. u 17:25h

Danas nastavak radova po super vremenu. Za pocetak sam se razmisljao da li da samo nastavim kos ili ceo da menjam. Nasao sam na jednom sajtu burgiju za punkt varove, kosta oko 1100 din i salju brzom postom ali mi se nije cekalo pa sam obicnom 10-kom razbusio varove na kosu koji je uzet od ace1 da bih ga odvojio od grede. Bilo je potrebno oko pola sata za tu operaciju ali to sada izgleda ovako:
Slika

Kome treba greda leva poklanjam je samo treba doci po nju. Na spoju kosa i pozarnog zida se lim potklobucio pa sam odlucio da menjam ceo kos.
Slika

Tu je propao ceo spoj pa je u nekih 30-tak cm zinulo i tu mi je ulazila voda. Takodje na vertikalnoj gredi verovatno od tog slivanja ima par pukotina pa cu to takodje sanirati.
Slika

Mnogo je teze bilo odvojiti kos od grede na autu. Ne vide se varovi pa sam dletom otkidao komade lima a varove brusio. U svakom slucaju i tu je bilo trulo - lim kosa a ne grede - pa je ispalo dobro da sam sve odlucio da sredim. Ovako bi samo vario preko rdje.
Slika

Na mestu gde je izbocina za dizalicu je takodje propalo i na levoj i na desnoj strani.
Slika

Na spoju kosa i pozarnog zida sam napravio deo koji je istrulio pa cu da ga sredim i zavarim.
Slika

Greda je obrusena do zdravog lima pa sledi varenje kosa.
Slika

Za danas je dosta a ovo sve je trajalo oko 6 sati, jedna burgija, i puno rada. Sutra skidam gornju gredu koja je punktovana na puno nedostupnih mesta ali sta da se radi. Nova je na peskiranju pa se nadam da cu je stavljati za par dana kada bi prakticno i ceo prednji deo bio gotov.

goja

Poruka od goja » nedelja, 17. apr. 2011. u 21:16h

:bravo: nekom zivot majka nekom maceha,ja sve sto krpim pravim cekicem a ti mu nabacivas pravu protezu...ne diraj nista dje ne vidis rupu,sta god da cacnes progleda :ozid: ja se pravim da ne vidim rupe vece od 5x5cm... :P

ace1
Avenger from the past
Kontakt:

Poruka od ace1 » nedelja, 17. apr. 2011. u 21:56h

svaka cast,samo udri,sutra idem da davim ove moje lokalce u peskari za delove :bravo: :bravo: :bravo:
It is 1971
Slika

ace1
Avenger from the past
Kontakt:

Poruka od ace1 » utorak, 19. apr. 2011. u 10:36h

Slika
felne,prednja greda i kos zadnji thumbsuph thumbsuph
It is 1971
Slika

taunus76
VR

Poruka od taunus76 » utorak, 19. apr. 2011. u 11:34h

Sto je ovo peskiranje dobro ne mogu vam objasniti, tek kad covek vidi shvati koliko truda ustedi ... Vise slika sutra posle montiranja prednje grede ikosa ...

Necke sta kazes kako ovo sada izgleda?

taunus76
VR

Poruka od taunus76 » utorak, 19. apr. 2011. u 17:54h

Danas sam ceo dan proveo u prevozu i bilo je bas vruce. Na Gazeli vidim iz bus-a da vozaci auta vec zatvaraju prozore i radi im klima a u autobusu sa kratkim rukavima si mogao da dises inace ... E sad koja je prica: imam plan sta radim ali kad pomislim na leto i Gazelu a i guzve po gradu odmah pomislim na jedno: KLIMA

Da mnogo ne davim: sve je na kolima ocerupano i interesuje me sledece: klima manuelna sto manja po gabaritima. Gde, kako, koja itd. Znaci - koji kompresor klime, cevi za povezivanje bih pravio bakarne po meri da ih samo srafim i menjam po potrebi sa lakim pristupom, ulaz vazduha iz postojeceg sistema za spoljni vazduh a da imam mogucnost da taj zatvorim a da mi samo radi sa vazduhom unutra.

Dalje: sam isparivac bih ugurao po sredini iza konzole koja je sad na tunelu a izlaze za hladan vazduh bi spojio na postojecu ventilaciju. Ajte zna li ko kako da nabacim kompresor klime na moj motor i da li ko prodaje manuelnu klimu ...

ace1
Avenger from the past
Kontakt:

Poruka od ace1 » utorak, 19. apr. 2011. u 19:04h

vidi na tom scorpiju 2,4 v6,jer nosac klime odgovara vrlo moguce na tvoj blok,ja sam bacio od 2,9
a hladnjak i kondenzer mozes da stavis pored hladnjaka,jedino izmenjivac kako lepo uklopiti sa postojecim hladnjakom za grejanje?
remenica radilice od tog 2,9 mi ostala da mozes kajs od klime da pogonis preko nje
pogledaj mi u temi tamo u slikama vidi se
It is 1971
Slika

zeteks
Poruka: 1296
Član foruma od: utorak, 12. okt. 2010. u 15:56h

Poruka od zeteks » utorak, 19. apr. 2011. u 20:19h

Taunus76, svaka cast na radovima. Koliko si burgija polomio? Imas za 100 din burgiju za skidanje punktova na Bubanj potoku. Prodaje neki matori u delu gde se prodaju nove stvari, on je neki srednji red skoro na samom pocetku reda, znaci blize potoku.

U vezi peskiranja. U Bolecu (posle pumpe, paralelno sa potokom) je bilo 5e 1 kvadrat. Ali to koliko kvadrata ima mere шац metodom. Peskiranje celicne felne je bilo 5e. Farbanje oko 2e osnovnom bojom (nekom extra dobrom). Obavezno pregledati kako je uradjeno, hoce da preperu samo. (svako od njih kaze drugacije ali za pare samo sa gazdom, sinom).

Deckonja
Sierra junkie
Poruka: 1773
Član foruma od: ponedeljak, 15. jun 2009. u 11:29h

Poruka od Deckonja » utorak, 19. apr. 2011. u 20:24h

Dodji jedan dan kod mene pa baci pogled kako je povezana klima ako te bas interesuje thumbsuph
U pitanju je 2.9 motor, u sierri naravno

taunus76
VR

Poruka od taunus76 » utorak, 19. apr. 2011. u 20:36h

Zeteks: hteo sam da uzmem burgiju za punkt varove, onu zupcastu sa centralnim delom na uvlacenje kosta oko 1100 din ali su ljudi negde iz Vojvodine prave i prodaju alate pa mi se nije cekalo pa sam uzeo burgiju 10-ku i za tih 30-tak varova na kosu ona je otisla skroz. Na kolima dleto pa skidaj lim a varove obrusio.

Za peskarenje mi je obavio Ace1 posto mi je dovozio delove pa mi je ucinio uslugu da ovo moje odveze do tih ljudi, dobro je uradjeno, sutra ga farbam u osnovnu weld farbu a felne u dvokomponentnu osnovnu.

Dosao bih ja al sam ogranicen sa prevozom a to kako je na Sieri bih bas da vidim jer mi ubacivanje klime vredi samo dok je ovaj moj motor napolju.

Necke
Poruka: 224
Član foruma od: ponedeljak, 19. okt. 2009. u 11:49h

Poruka od Necke » utorak, 19. apr. 2011. u 21:38h

sasvim druga prica. samo tako nastavi :D
taunus76 piše:Sto je ovo peskiranje dobro ne mogu vam objasniti, tek kad covek vidi shvati koliko truda ustedi ... Vise slika sutra posle montiranja prednje grede ikosa ...

Necke sta kazes kako ovo sada izgleda?

ace1
Avenger from the past
Kontakt:

Poruka od ace1 » utorak, 19. apr. 2011. u 23:14h

sto bi zeteks rekao za peskaru to je to sto sam vec rekao,jedino sto su im sad nove cene,celicne su 500,alu 700
kvadrat im je 10 evra peskiranje i ista prica sa svakim majstorom drugacije
It is 1971
Slika

zeteks
Poruka: 1296
Član foruma od: utorak, 12. okt. 2010. u 15:56h

Poruka od zeteks » sreda, 20. apr. 2011. u 09:35h

Taunus76: ta burgija za punktove sto si opisao od 1100 din je odlicna. Ona odsece lim oko punkta, a njega ostavi.
Znaci peskarenje u Bolecu duplo poskupelo.

Odgovori

Povratak na „Automobili članova“