Scorpio 2.8 ghia
- Iosis
- VIP
- Poruka: 8421
- Član foruma od: sreda, 28. jan. 2009. u 20:44h
Re: Scorpio 2.8 ghia
Ma vjerovatno od stajanja sav zarđo. 

Totally addicted to Ford!
The name Iosis is a Greek word meaning "the process by which a base metal becomes gold".
The name Iosis is a Greek word meaning "the process by which a base metal becomes gold".
Boris88 piše:Ja se brinem sto mi auto truli a decko predstavlja sedistai sakloni
- SASA77
- Poruka: 161
- Član foruma od: nedelja, 19. okt. 2008. u 02:43h
Videcemo sta ce vreme da kaze, da li ce biti dobro ili lose. Nego ima li ko ideju gde bih mogao da nadjem manual za njega?
- SASA77
E ovako. Od pre jedno 10-15 dana poceo da me zeza 2 klip na scorpiji. Ima varnicu, kompresija 11, nastelovani ventili, probana dizna i jos X drugih srvari ali klip nece da proradi ali to je manji problem nekako bas u to vreme poceo da me zeza i menjac te radi lepo pa pocne da zeza i tako na smenu. Resim se da ga prodam pa da kupim nesto drugo jer po mojoj racunici zamena obadva dela izasla bi cirka 400-500 e a bas toliko trenutno nemam za ulaganje u auto. E tek tu nastaje pravi problem, zovnem coveka koji radi sa skorpijama i ponudim ga njemu u takvom stanju kakav je za 600 e i on pristane, isplatimu se jer ima drugi motor a po zajednickoj proceni menjac zeza zbog motora. E onda dolazi ono sto je bas za.ebano, pocne covek da me kulira kad god ja nazovem hoce li doci po auto jer sam nasao drugi da kupim pa mi fali para dobijam isti odgovor "SUTRA" i tako svaki dan ( neznam koliko coveku traje dan i kad dolazi to njegovo sutra ). Vidim da pocinje da me levati i da hoce da mi obori cenu auta na koju je pristao bez reci, jer kad je pitao koliko trazis za njega ovakvog kakav je na moje pitanje jel ti puno 600 e kaze nije i da ce doci sutra. Napominjem da je auto registrovan na 2000 cm3 i da je registrovan do Juna 2012. Posle jedno 7 dana takvog vitlanja dodje mi na pamet jedna suluda ideja. Da poklonim auto, bolje da ga dam dzabe nego da ga prodam dzabe. I tako razmisljajuci kod koga ce mu biti lepo jer necu da ga dam da ga neko iskasapi ili da mu vadi dzigericu i isteruje klipove na auspuh, padne mi na pamet jedan jedini prijatelj koji bas voli forda i koji bi se bas obradovao mom autu. Naravno upoznat je sa situacijom u kakvom je auto stanju i koliko dobijam za njega ali on nema para da ga kupi i popravi. Nazovem ga telefonom i kazem mu da dodje da mu prodam auto jer hocu da ga iznenadim kad dodje da mu dam kljuceve i saobracajnu i da mu kazem da mu poklanjam auto. On kaze da nema para, kazem ja ma dacu ti ga na rate 3 rate samo dodji da se dogovorimo ali pocne on da vrda. Te ide zima treba da kupi drva pa i jos nekih drugih stvari pa nemoze sad ni na rate da ga kupi a i sta cemu kad mnogo trosi. Kazem dobro ako ti neces naci cu nekog ko hoce. Posle toga mi padne na pamet klub, reko da vidim sa Dragomirom da ga popravi ili bar da mi kaze sta mu je ili da ga poklonim nekom iz kluba ali nelezi vraze ne mogu da se zakacim na forum, mislim mene zeza net odem kod komsije i od njega isto kaze stranica nepostoji. Probam opet sutredan ali ono opet neradi i onda resim da ga poklonim jednom prijatelju koji bas i nije neki ljubitelj Forda ali trenutno nema auto pa sam ga ja vozao tih dana. Dodjem kod njega pocnem da mu pokazujem za sta koje dugme sluzi i kako sta radi on me gleda belo, nista mu nije jasno. Udjemo kod njega u dvoriste i sad on pita mene a sto ti to meni govoris. Ja mu dajem kljuceve on me i dalje gleda belo, vadim saobracajnu i polisu osiguranja i to mu dajem a on pita sta je ovo. Ja mu kazem kljucevi i papiri od tvog auta a on kaze ali nemam ja sad para, kazem mu da mu neprodajem auto vec mu ga poklanjam e tek tad mu nista nije bilo jasno. Zovnem ja njegovu zenu da mu ona objasni jer je on pogubljen jer vidim ja da mu pricam ali to nedopire do njega sa zeninom pomocu skonta on sta ja radim, (usput me njegova zena pitala jesam li zdrav i da li se dobro osecam) ali glavno je da je on shvatio sta je fora da auto dajem dzabe. E sad tek nastaje drama. Ide on nesto kod advokata koji je usput i jedan od mojih advokata i kaze mu sta mu se desilo a ovaj ga pita jesam li ja poceo da se drogiram. Ja sam auto dao u cetvrtak a on u petak vec namestio ramena jer su ova sto su bila na autu malo popustila i cudi se koliko su opreme strpali u njega malte ne kao kod njega u slonu koji je 93 god, tako da je Scorpio poceo da mu se svidja. Jos uvek ide rasprava da li sam lud, da li sam ponovo poceo da pijem ili nesto jos gore (naponinjem da to gore nikad nisam radio). Tako se zavrsla moja srecna prica sa tuznim krajem sto se tice Scorpia.
- Lale
- Domacin foruma
- Poruka: 2786
- Član foruma od: subota, 11. apr. 2009. u 20:22h
- peca
- VIP
- Poruka: 2469
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 15:10h
- Kontakt:
Skidam ti kapu druže...
milan_gt piše:ja gledam auto kao celinu i najbolja i najteza stvar je postici da ima ono nesto a da ne mozes uperiti prstom na to nesto..a to je dosta teze uraditi nego zamazati felne u neku drecucu boju..
ssf01 piše:skontao sam... da moze covek bi cipovao i vedrana da bolje koristi dzoger
ssf01 piše:Auuu am cu sutra brisat ov femunkdd e probud uf
- makinjo
- Poruka: 313
- Član foruma od: ponedeljak, 6. dec. 2010. u 22:09h
Svaka cast . Eto da je radio forum sad bi se neko baskario u
scorpiu 

- fancy
- Poruka: 2265
- Član foruma od: četvrtak, 27. nov. 2008. u 13:46h
- Kontakt:
Pa sad, da li ga je usrećio to je diskutabilno... setimo se kako je cela "pokloni škorpiju" akcija počela:Lale piše:Svaka čast kako si to odradio i bar si usrećio prijatelja.![]()
Sve u svemu, prognoziram da će prijatelj tek da oseti dašak sreće kad ga bude poslao na reciklažu. Naravno, ako pre ptoga odradi kupoprodajni ugovor i prenos apsolutnih prava - e tek tada bi mogao da dobije, ako se ne varam, bar početnu sumu koja je tražena za umiruću škorpiju.SASA77 piše:E ovako. Od pre jedno 10-15 dana poceo da me zeza 2 klip na scorpiji. Ima varnicu, kompresija 11, nastelovani ventili, probana dizna i jos X drugih srvari ali klip nece da proradi ali to je manji problem nekako bas u to vreme poceo da me zeza i menjac te radi lepo pa pocne da zeza i tako na smenu. Resim se da ga prodam pa da kupim nesto drugo jer po mojoj racunici zamena obadva dela izasla bi cirka 400-500 e a bas toliko trenutno nemam za ulaganje u auto
...
Savet za vlasnika je, budući da će prijatelj teško da je prenese i registruje na svoje ime, da se pred istek registracije pojavi i ako vidi da ovaj nema nameru da je prenosi, kao uzme da je ponovo registruje, a zatim odnese na reciklažu. Tužno ali korisno. Ovako će verovatno da istruli (ljudi ne vode računa o poklonjenim stvarima "kako došlo, tako otišlo") a da niko nije video nikakve koristi...
Oni skloni akciji bi zamenili ceo enterijer sa neke klot "od opreme - priprema za radio"

...od 1992, 7 Fordova, trenutno: '08 Hypnotic silver Mondeo 2.0 TDCi Titanium X
- batarihter
- Poruka: 473
- Član foruma od: utorak, 5. okt. 2010. u 17:38h
Stvarno bi bilo zalosno da "tupo"skorpija iztruli!
Bolje ti posle nekog vremena proveri sta ti je prijatelj uradio sa njom,ako nista,bolje je ocerupaj i usrecu "nase forumase",jeste da nece da se "usere"od para,ali bolje i to nego da glupo propada!!!Kad bi se neko tako ponudio za Sierru
Pozdrav 

Ford Sierra 2.0i DOHC
...kakvih ljudi ima na planeti - dobro se i vrti...
- SASA77
Covek je vec zamenio ramena na autu koja su mogla jos da se voze, isao je da kupi farbu da ofarba 5 vrata gde su izguljena. Tako da mislim da nece otici na "reciklazu" i da nece biti prodat na kilo. Zato sam i trazio coveka kome cu da ga poklonim, jer realno mogao sam zaustaviti bilo koga na ulici i dati ga da ga upropasti. Ovako mislim da sam ga dao nekom ko ce ga vratiti u zivot. Za menjac niko nije siguran da je otisao jer je poceo da brljavi kad je prestao da radi taj famozni 2 klip. Zamena motora sa ugradnjom je 180e, tako da to nije neka skupa investicija. Meni je ubilo volju za rad to sto je se sve odvijalo tako kako jeste, tj. na tako zaguljen nacin i u vreme kad mu vreme nije.
- batarihter
- Poruka: 473
- Član foruma od: utorak, 5. okt. 2010. u 17:38h
Onda tom tvom "prijatelju",makar kazi i za ovaj forum
da bude u fulu,pa da u skorije vreme dobijemo novog clana!!!!A za postupak jos jednom svaka cast
Pozdrav 

Ford Sierra 2.0i DOHC