Kako sam svasta nesto rastrurao ovih nedelju ipo dana.......a nisam slikao resih danas da podelim sa vama neke detalje koje sam radio a koje su mi ''

bole'' oci!
Plastika ispod prednje soferke koja je iz dva dela i koja stiti ujedno motor brisaca i filter klime(kabine) je prilicno matirala pa cak delovala i kao da je isflekana (crna boja je skoro bila siva)naravno sunce je uradilo svoje .
Da bi je skinuo moram sam prvo skinuti 4 p;eh srafa ispod gumenog kedera koji je na plastici lako vidljiv i pristupacan a zatim na sastavu dve plastike ukloniti i lim vezni koji ih drzi zajedno na preklopu.....
Zatim sam skinuo ova dva poklopca sa metlica brisaca (ujednoo ih oprao i prefarbao )

sika1

zatim naj tezi deo a to je da skinem same brisace sa osovine!Zapekla je jer nije skidana godinama........drugo ......sama osovina je konusna i na ricne .....vlaga i patina ucine svoje ..
Medjutim posle pravljenja ustvari modifikovanja radapcigera natezanja ali i kuknjave
naisao komsija i lepo covek samo sa donje bocne strane ali odozgo opet sa bocne strane samo malo kuckao rubom dlana i spalo kao od sale!!!!!
Posle sam ukapirao da je poenta ne natezati odozdo na gore
(sto bi bilo i logicno) vec sa strane ! Slika (malo je mutna koja prikazuje osovinicu konusnu sa ricnama kako je neociscena sa tim naslagama izmedju ricni)
zatim sam ocistio celicnom cetkicom ali i rupu koja je u samom nosacu metlice brisaca jer je isto bila uzas ......sledi slika......
plastiku skinuta i potom sledi pranje sa tecnoscu za pranje sudova a zatim susenje ......sledi slika
Obratite paznju na ovu sliku sto sam sa zutim krugom na plastici obelezio!! Radi se o sledecem da je to otvor .......koji PRIMA vodu ......kisnicu ......koja se tu sakuplja na resetki i koja je konkretno kod mene bila zapusena !!

slika je.....
A ova slika prikazuje opet obelezenim zutim krugom ODVOD VODE !
Posto je bilo lako za skinuti uz put........

skinuo sam i prednju masku (lako se skida ima samo dve zabice levo i desno po jedna)oprao i ofarbao plastik prajmero pa farbom polu mat crnom.....slika........
Filter skinut i odmah vracen ........nije imalo potrebe da ga cak ni cistim(promenjen pre nepunih 20 dana)
Zatim sam kanal ispod stakla soferke u koji upada sam falc plastike a koji je bio prosto zapekao od nakupljene prljavstine (osetio sam kada sam skidao plastiku kao da je zalepljeno sa necim) cistio sa malom cetkom koja ima jako tvrda neka plasticna vlakna a usisivac sa suzenjem sluzio da odmah pokupi prasinu nagomilanu u tom kanalu ........slika.....
Evo i posle pola sata susenja ofarbanih plastika,,,slika 1 i 2
Posto mi je bilo zao da one dve male plastike sa gumama ostavim onako polu blede a i nevide se dok se ne podigne hauba (meni je lepo kad podignem haubu ) desnu sam odradio ocistivsi i namazao sa sredstvom Turtle koje ima u sebi silikon i crnu boju (jako se tesko skida sa ruke nosite rukavice) desna uradjena a leva namerno nije da se vidi razlika posle osvezavanja sledi slika........
Sledi moniranje redom medjutim uzeo sam SKF mast i namazao ricne na osovinici koja nosi metlice brisaca kako bih sledeci puta lakse skinuo ai sprecio ponovno patiniranje .....
Nadam se da vas nisam smorio............