Porukaod Simma » ponedeljak, 1. jun 2020. u 18:37h
Nisam ni obracao paznju,uglavnom je bio ugasen radio zbor raznih zvukova i upoznavanja sa autom.
Tek skoro sam podesavao radio stanice i ostalo na njemu. Tad sam ukapirao da ne radi.
Porukaod Simma » ponedeljak, 1. jun 2020. u 21:21h
Da,sve je moguce. Zato sam i pitao za lokaciju da znam gde da trazim. U medjuvremenu sam bio kog gore pomenutog clana pa sam potvrdio gde se nalaze. Pa i ako su skinuti znam gde ima.
Danas u sred vožnje nestalo je struje i bukvalno je bio mrtav,ni jedna lampica na tabli,radio.... Jedva sam skrenuo u stranu jer je i volan ostao bez serva. Jednom mi se to desilo pre mesec dana ali nisam bio u pokretu,samo me zbunilo. Pomislio sam da se smrzao jer je tad bilo -9°C. Ovo sad je bilo ozbiljno,jer se auto jedva kontroliše. Na dijagnostici nema nikakvih greški. Kada okrenem ključ i ponovo upalim auto nema nikakvih problema,upali kao da sam tek ušao u kola.Sad sam usran,šta ako se desi na auto putu?
Ne znam da li bi električar uopšte i mogao da dijagnostikuje problem ako se baš tad ne desi?
Možda je ovo nekom poznat problem od ranije kod ovih modela?
Može li se to detektovati instrumentima ili da krene električar da zateže šraf po šraf pa "možda" reši problem? Moj problem sada je da sam izgubio poverenje u bezbednost auta.
Nije se ništa resetovalo nego isključilo skroz. Kad sam vratio ključ na početni položaj i okrenuo opet, struja se vratila...zaverglao je i odmah upalio. Kao da sam sad ušao u kola. Sve na km satu je ostalo zapamćeno i radio je nastavio sa radom gde je i stao.
Porukaod Simma » ponedeljak, 8. feb. 2021. u 19:16h
Ne znam,moja logika je da brljavi tabla ne bi se ceo auto ugasio nego bi samo ona brljavila. Ovo što se tek posle nekog vremena probude kazaljke i sve ostalo je normalno? Tako mi je od kad ga imam. Pronašao sam električara pa ću javiti šta je razlog. Samo da nađe nešto.
Porukaod Simma » četvrtak, 11. feb. 2021. u 10:11h
Za sad je elektricar nasao jedan kvar,a to je kontakt brava u volanu. I naravno,kad malo cacne kljuc auto umre. ima tragova cackanja oko toga jos od ranije,plastike oko volana nisu dobro namestene. Zapravo se pojavilo i to da kad palim auto upali se u test modu, sreca pa se i tada ponovilo. U ponedeljak ide na servis,do tad neka spava.
Zamenjan je ceo mehanizam brave,a samim tim je rešen problem "buđenja" auta nakon samog starta.Taj detalj je postojao od kad sam vlasnik ali su mi čak 2 majstora rekla da je to "normalno".Vidi se u prethodnom videu problem,bukvalno je sve mrtvo prvih par sekundi od startovanja auta.Sad pali sve kako treba.
Inače je cena dela bila 60€ plus ruke 30€.
Jako se teško snimi ta frekvencija, kad se volan namota do kraja u bilo kom pravcu onda bukvalno urla.
Kad se ugreje,rad u leru se ni ne cuje od zviždanja. Ovako i nije strašno ali kod parkiranja ili laste...joj.