Mondeo mk3 2003
- ivan76m
- Poruka: 13
- Član foruma od: nedelja, 5. jun 2011. u 23:50h
Re: Mondeo mk3 2003
5 rupa i rupe pashu
- Cedo
- VIP
- Poruka: 3138
- Član foruma od: nedelja, 27. dec. 2009. u 15:32h
- dule0911
-
- Poruka: 13648
- Član foruma od: utorak, 17. feb. 2009. u 03:07h
Ako budes probao da ga stavis videces da ne moze, najmanji tocak koji moze na mondea je 16'. Tako da prodaj taj i kupi odgovarajuci, izgleda da je prodavcu trebala 16' pa ti je uvalio sta je imao (ili vlasniku pre toga, nebitno).
Inace se slazem sa tobom za kupovinu, ja isto kad sam kupovao mog nije bilo, imamo 6k evra, hajde da kupimo auto za tacno te pare. Nego isti scenario kao kod tebe, da se ima i za sve planirane/neplanirane servise. A moj i nema nesto mnogo vise opreme od tvog, jedino sto sam mu ja dodao prednju soferku sa grejacima, ostale razlike su samo elektricni retrovizori i sony muzika, ostalo je isto, samo sto ja nemam grejace sedista
Inace se slazem sa tobom za kupovinu, ja isto kad sam kupovao mog nije bilo, imamo 6k evra, hajde da kupimo auto za tacno te pare. Nego isti scenario kao kod tebe, da se ima i za sve planirane/neplanirane servise. A moj i nema nesto mnogo vise opreme od tvog, jedino sto sam mu ja dodao prednju soferku sa grejacima, ostale razlike su samo elektricni retrovizori i sony muzika, ostalo je isto, samo sto ja nemam grejace sedista

Fiesta!!
- ivan76m
Ima 5 rupa, fordov zig na felni, cini mi se da je dobar i raspon rupa (samo sam priblizio felu do ove sto je na kolima, mrzelo me da skidam tocak)
U svakom slucaju, probacu da zamenum na bubanj potoku ili kod nekog vulkanizera. Ionako sam planirao da pazarim celicne felne za zimu.
U svakom slucaju, probacu da zamenum na bubanj potoku ili kod nekog vulkanizera. Ionako sam planirao da pazarim celicne felne za zimu.
Poslednja izmena: ivan76m, na dan utorak, 12. jul 2011. u 16:53h. Ukupno izmenjeno 1 put.
- dule0911
-
Raspon i centralna rupa su isti, tu nema problema. Problem je velicina diska i kljesta kod Mondea. Diskovi su 300mm, i 15' felna ne moze fizicki da stane, mora 16' da ide.
Fiesta!!
- ivan76m
A koliko te izasla ta prica sa stavljanjem soferke sa grejacima?
Jesi li dodao i prekidac i relej ili vezao na grejac zadnje?
Ima li u mondeu neka fabricka "priprema" (instalacija) za takvu akciju?
Jesi li dodao i prekidac i relej ili vezao na grejac zadnje?
Ima li u mondeu neka fabricka "priprema" (instalacija) za takvu akciju?
- dule0911
-
U nekim modelima ima pripreme, ali u 95% slucajeva nema, kao kod mene sto nema. Ja instalaciju jos nisam ubacio ali planiram u narednih par meseci. Nisam odmah stavio instalaciju iz prostog razloga sto mi ne treba, a u datom trenutku su mi pare trebale na drugoj strani.
Soferka me je kostala 0din posto je stara bila pukla pa sam preko osiguranja uzeo soferku sa grejacima. Stakla su mi bila osigurana na 30k din, soferka je bila 27-28k... Savrseno
Soferka me je kostala 0din posto je stara bila pukla pa sam preko osiguranja uzeo soferku sa grejacima. Stakla su mi bila osigurana na 30k din, soferka je bila 27-28k... Savrseno

Fiesta!!
- ivan76m
Osiguranje stakala !!!!!
PA JA IH LADNO NISAM OSIGURAO
Jos koliko sutra...
E, aj kad si tu jos nesto da te pitam...
Suvozaceva vrata mi ispala iz sistema centralne. Video sam otvorenih par tema tog tipa ali ne spominju mondea. Da se nisi susretao sa slicnim problemima?

Jos koliko sutra...
E, aj kad si tu jos nesto da te pitam...
Suvozaceva vrata mi ispala iz sistema centralne. Video sam otvorenih par tema tog tipa ali ne spominju mondea. Da se nisi susretao sa slicnim problemima?
- BojanM
- BOFH
- Poruka: 7122
- Član foruma od: četvrtak, 5. avg. 2010. u 14:19h
Ne bih da ti kvarim sreću, ali u par osiguravajućih kuća gde sam se raspitivao debelo su se mrštili na osiguravanje stakala odvojeno od zaključivanja osnovne polise. A kad kažem "mrštili su se" hoću da kažem "rekli su decidirano da nije moguće".
Vidi i raspitaj se koje su mogućnosti, ali ako si već registrovao auto... 

pozdrav, Bojan

Anybody going slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac... -- George Carlin

Anybody going slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac... -- George Carlin
- st 220
- Poruka: 674
- Član foruma od: nedelja, 8. maj 2011. u 15:21h
Ista priča i sa mnom, imam na dva mesta ono "kravlje oko" ako znate šta je i sama šoferka mi je nekako zrela za "poliranje".
Ima jaaaako sitnih oštećenja koja me jako nerviraju i zamenio bih šoferku i stavio tu sa grejačima.
Polovna, a kao ganc nova sa grejačima (na otpadu) je 80 jura, plus ugradnja 30, znači 110.
A ima i kineska sa ugradnjom 130 jura, kažu isti đavo da li evropska ili kineska..
Da li ja mogu da preko osiguranja stakla platim polovnu šoferku kupljenu na auto otpadu?
Ima jaaaako sitnih oštećenja koja me jako nerviraju i zamenio bih šoferku i stavio tu sa grejačima.
Polovna, a kao ganc nova sa grejačima (na otpadu) je 80 jura, plus ugradnja 30, znači 110.
A ima i kineska sa ugradnjom 130 jura, kažu isti đavo da li evropska ili kineska..
Da li ja mogu da preko osiguranja stakla platim polovnu šoferku kupljenu na auto otpadu?
- dule0911
-
Ako ti je polisa na 30k kao meni, sto ne bi stavio kvalitetnu soferku? Kad vec osiguranje placa, ti mozda platis samo neki procenat za ucesce, ako ti je takva polisa. Ja nisam imao ucesce tako da nista nisam platio.
Slazem se sa Bojanom sto se naknadnog osiguranja stakla tice, nazalost tako je
A sto se problema sa centralnom tice, nisam se susretao, tako da ti nazalost ne mogu pomoci.
Slazem se sa Bojanom sto se naknadnog osiguranja stakla tice, nazalost tako je

A sto se problema sa centralnom tice, nisam se susretao, tako da ti nazalost ne mogu pomoci.
Fiesta!!
- st 220
Ma naravno, ali kažu da je sve to isto, odnosno da je sve to "made in china"
Lično bih stavio neku originalnu, skinutu sa stranca (po mogućstvu da ima ...2 na staklu) sa grejačima, jer znači.
E sad, koje je cimanje sprovesti naknadnu instalaciju za grejače šoferke i da li osiguranje pokriva kupovinu polovne šoferke sa otpada i ugradnju u servisu, to me jako interesuje.

Lično bih stavio neku originalnu, skinutu sa stranca (po mogućstvu da ima ...2 na staklu) sa grejačima, jer znači.
E sad, koje je cimanje sprovesti naknadnu instalaciju za grejače šoferke i da li osiguranje pokriva kupovinu polovne šoferke sa otpada i ugradnju u servisu, to me jako interesuje.
- dule0911
-
Ne znam kod koga si osiguran.
Ja sam u Uniqi bio, i dali su mi papir sa kojim sam otisao u glass service, tj jedino u taj sam i mogao. A posto sam od ranije zadovoljan kvalitetom soferki koje sam stavljao na druga kola, nisma ni hteo da se bunim, svakako sam hteo kod njih da ugradim. Verovatno uniqa ima neki deal sa njima, saradjuju ili sta vec. Ne znam kako je sa ostalima.
Ja sam u Uniqi bio, i dali su mi papir sa kojim sam otisao u glass service, tj jedino u taj sam i mogao. A posto sam od ranije zadovoljan kvalitetom soferki koje sam stavljao na druga kola, nisma ni hteo da se bunim, svakako sam hteo kod njih da ugradim. Verovatno uniqa ima neki deal sa njima, saradjuju ili sta vec. Ne znam kako je sa ostalima.
Fiesta!!
- st 220
Nisam osiguran još uvek, ali mi ide rega za 10ak dana, pa ću osigurati stakla.
Dobro bi došla jedna reparacija šoferke koja ne bi koštala više od 30ak evra, a možda i zamenim šoferku i iskoristim osiguranje stakala
Dobro bi došla jedna reparacija šoferke koja ne bi koštala više od 30ak evra, a možda i zamenim šoferku i iskoristim osiguranje stakala

Poslednja izmena: st 220, na dan četvrtak, 14. jul 2011. u 11:20h. Ukupno izmenjeno 1 put.
- m1kac
- Poruka: 178
- Član foruma od: subota, 19. mar. 2011. u 20:41h
Inispirativno lep enterijer, love it 

- Lale
- Domacin foruma
- Poruka: 2786
- Član foruma od: subota, 11. apr. 2009. u 20:22h
Lep Mondeo.Enterijer perfektan.Samo ga redovno održavaj.Moj predlog je da staviš gumene patosnice i tepih ćeš sačuvati maksimalno. 

- ivan76m
Par fotki iz eksploatacije 

Uploaded with ImageShack.us

jos samo da mu nabacim presvlake od krave, volan od jambolije i rogove na haubu

jos samo da mu nabacim presvlake od krave, volan od jambolije i rogove na haubu

- Zelj@
- Poruka: 529
- Član foruma od: nedelja, 19. jun 2011. u 20:56h
Pa čovječe bio si na moju stranu zaliva ,dali si bio u H-Novi ili okolinu??
- ivan76m
Bio sam u Bjeloj (preko puta Regine)
ali sam obilazio sve od HN do Becica
i bilo je fenomenalno
A ono sto me najvise odusevlo kod auta je prosecna potrosnja koja je posle 750 km pokazivala 4.6l
Kad sam ponovo natocio do cepa i bacio to na papir ispalo je da je trosio 5.2l na 100km sto je opet vise nego dobro (posebno posle mecke koja mi je trosila 12-15 l benzina na 100km)
Nego, jesi li kupio ti onaj mk3 iz kotora?

A ono sto me najvise odusevlo kod auta je prosecna potrosnja koja je posle 750 km pokazivala 4.6l

Nego, jesi li kupio ti onaj mk3 iz kotora?
- milan_gt
- Poruka: 11707
- Član foruma od: subota, 17. jul 2010. u 17:43h
mondeo ti je kao casa..a bas me cudi da je tolika razlika izmedju stvarne i 'prikazane' potrosnje..
- Zelj@
- Poruka: 529
- Član foruma od: nedelja, 19. jun 2011. u 20:56h
Xex...kupio!!!! Pa recimo da jesam obzirom da sam mu dao 80% novca,al pošto mog Mk2 još nisam utopio i pored spuštanja cijene na žalosnih 1400E to znači da je auto još u Kotoru.Doduše taj momak je kupio sebi 2 auto tako da je Moj budući garažiran dok ga ne isplatim full,nisam htio čovjeka da njakam da mi ga da unaprijed,vozim mog mk2 dok ga ne prodam ili dok mi ne legnu neke pare u firmu tako bih mogao da se skrpim da mu dam ostatak a Mk2 kad se proda-proda se, ne dam ga niže pa ga nikad ne prodao,mislim ne pitaj me kako mi je!
A bio si u Bijeloj pa ja tamo radim u Brodogadilištu,eto mogli smo piće popiti

A bio si u Bijeloj pa ja tamo radim u Brodogadilištu,eto mogli smo piće popiti
- st 220
To je ta potrošnja ivane, baš kao i kod mene, mada je meni 2.0 tddi od 85kw, potrošnja 5,3 lit ED-a.
Odličan auto, uživaj!
Odličan auto, uživaj!

- zekavr
- Poruka: 440
- Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 10:16h
tako kao ti pametni ljudi kupuju auto,ne zanose se sa dinosaurusima,prelep Mondeo!