Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Ford Fiesta MK5 1.6 S

Nakon što predstavite sebe, predstavite naravno i vašeg ljubimca.
Odgovori
raca_mk2
Poruka: 352
Član foruma od: četvrtak, 23. jan. 2025. u 00:22h

Re: Ford Fiesta MK5 1.6 S

Poruka od raca_mk2 » petak, 28. nov. 2025. u 14:41h

Slika

Isključuje se lampica kada se vozi na benzin, moguće je da lambda detektuje samo CNG rad?
Sledeća registracija Januar 2026, atest i boce do Septembra 2026.
Mogu li završiti registraciju u tom slučaju, a atest za metan raditi u Septembru ili ne?
Ne stižem da se raspitam, ali koliko čitam minimum je neki ovlašćeni servis sa novom bocom i papirima. Plus atesti, reatesti izađe puno para a o karbon boci da se i ne sanja.
A našao sam polovne dve karbon boce sa Opel Zafire, skoro perfektne za zamenu. Zapremina malo veća a masa 30-40 kg manja.

milosh_bg
Poruka: 218
Član foruma od: petak, 29. nov. 2024. u 21:34h

Poruka od milosh_bg » petak, 28. nov. 2025. u 15:09h

Mozes da registrujes auto i bez problema vozis do naredne registracije jt do 2027., a sta ces onda na tebi je hoces li zameniti bocu i sta sve jos treba i napraviti reatest ili cupati sve napolje i... voziti na benzin.

raca_mk2

Poruka od raca_mk2 » petak, 28. nov. 2025. u 15:23h

Ako može to bi bilo odlično, ne moram da vadim sad ništa, miran do Septembra, do tad smisliću nešto.
Priča je za minimum jednu bocu u servisu sa papirima, a posle izvadiš i staviš druge ili dodatne. Da plaćam nenormalno da mi opet ubace dve čelične boce mi nije kako treba.
Za dosadašnjih 23-4k sigurnih 15k je pređeno na CNG. Novčana ušteda oko 90k RSD, nije zanemarljivo.
Druga stvar koju jako volim je dodatna autonomija +250 km. Manta mi se po glavi i četiri karbon boce za pun gepek do daske, ali sigurnih 500 + km.
Treća stvar koju jako ne volim jeste održavanje, vreme je da se sve servisira, zamene creva, filteri i da se prebaci kabl dijagnostike u kabinu i konačno mapira CNG kako valja. Čitav sistem je u originalnom stanju, osim redovnog održavanja od zamena nema ništa.

raca_mk2

Poruka od raca_mk2 » subota, 29. nov. 2025. u 14:31h

Slika

Pade sneg, iznenadi me.

Odgovori

Povratak na „Automobili članova“